Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Melyek a Feng Shui legkedveltebb virágai?

Közzétéve: 2021. 02. 19. Írta: Szatmári Nóra, Feng Shui Mester Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Számos lakásban és munkahelyen, - ahol már jártam Feng Shui elemzés céljából -, meglepve tapasztaltam, hogy az emberek nem osztják meg környezetüket más élőlényekkel - ez baj...

 
A legtöbb lakásban szerencsére gondoznak valamilyen cserepes növényt, vannak, akik megszállottan gyűjtik is őket.
A Feng Shui filozófiája szerint a növények a fa elemet képviselik, mégis további kisebb csoportokat is létrehozhatunk a következőképpen:

Burjánzó növények: víz,
Lógó, csüngő növények: föld,
Felfelé növő, egyenes levelű növények: fa,
Szúrós, tüskés növények: fém,
Virágzó növények: tűz elemet
képviselik.

Sokan helyen találkoztam azzal a problémával, hogy okkal-ok nélkül nem maradnak meg a növények, egyszerűen elpusztulnak, öntözés, ápolás ellenére is. A növénypusztulás mindig egyértelmű előjele annak, hogy az adott Bagua területen nem stimmelnek a dolgok. Ezért az ilyen részeket illik kitakarítani, átmozgatni, élénkíteni a csit. Végső megoldásként egy teljes tértisztítást is érdemes elvégezni.


A Feng Shui kedvelt virágai:

Jázmin: a barátság jelképe, ha baráti társaságba vagyunk hivatalosak, akkor a háziasszonynak ilyet vigyünk.

A mexikói kövirózsa sok fényre van szüksége, kevés öntözést igényel, inkább kertbe ajánlott. Lakásban a nyugati, délnyugati területen keressünk neki helyet. Tavasszal narancsszínű virágjai gyönyörű látványt nyújtanak.

A rákvirágot tehetjük egy sötét sarokba is, jól bírja a megterhelést, és a sá-t, a negatív energiát elvezeti. Élénkpiros bogyói vidámságot generálnak.

Ha be tudunk szerezni nárciszt a kínai újév idején, az garantáltan szerencsét és boldogságot hoz egész évben.

A fürtös virágú begóniának sok napfényre van szüksége, és ennek hatására gyönyörű rózsaszín vagy pirosas rózsaszín virágokat hoz. Nyugati, délnyugati területen helyezzük el, ne locsoljuk túl! A szerelem területén csodákat tehet.

Házasságunk, párkapcsolatunk megerősítésére rózsát, lótuszt, orchideát tegyünk a hálóba.
 


A flamingóvirágot szűrt fényű helyre tegyük, nem szereti az állandó napot. Virága lehet fehér, rózsaszín, vagy piros. A szerelem, hírnév vagy pénz területekre nagyszerű hatással lesz!

A bambusz a szüleinkkel való jó kapcsolatot segíti.

A papucsvirág egynyári növény, kerek levelei és narancsos virágai élénkítik a csít és vonzzák a pénzt. Keleti területen nagy szerepet kaphat! Alacsony hőmérsékletre és sok vízre van szüksége.

A díszpaprika levelei és tűzpiros termései a fa és tűz elemeket képviselik. Sok vizet és sok fényt igényel.

A krizantém nevetést és boldogságot hoz otthonunkba. Ugyan csak egynyári növény, de meghálálja a gondoskodást. Egy színes cserép virág a hírnév vagy a szerelem területén komoly eredményt hozhat. Szűrt fényt igényel és sok vizet.

A szájvirág hosszú lecsüngő növény, sok-sok apró, kerek levelével a gazdagság területét kiválóan erősítheti. Ablak közelében helyezzük el, és ne locsoljuk túl gyakran.

A fikusz jól elvan bárhol, gondozást alig igényel. Az önművelés, tudás és az egészség területeken kiváló dolgokat hozhat létre. Gyermekeinket sarkallhatja a tanulásra.

A liliom a tudás területén erősíti agyi képességeinket, tanulásra sarkall.

A hibiszkuszt lehet fehér, sárga, narancsos, vagy sötétpiros színű. Erős napfényre, és kevés locsolásra van szüksége. Különösen alkalmas a szerelem terület erősítésére, de más területeken is jó csí erősítő hatása van.

A krasszula ovális leveleivel a gazdagságot szimbolizálja, szereti a napfényt, jól viseli a száraz levegőt.

A könnyezőpálmának sok fényre és kevés öntözésre van szüksége. Elsősorban a család, egészség, vagy akár az önművelés, tudás terület kiváló erősítője lehet.

A szobapáfránynak szűrt fény kell, és állandó öntözés. Irodába vagy dolgozószobában alkotókészségünkre, munkatempónkra hat.

Az anyósnyelvnek őrző-védő szerepet szán a Feng Shui. Kevés vizet, sok fényt igényel, és vagy a bejárathoz tegyük, hogy elűzze a rossz szándékú embereke, vagy például tetőtérbe a ferde falak alá rakva csít generál. A kaktusszal hasonlóan tegyünk, helyezzük az ajtóhoz. Konyhába vagy étkezőbe viszont soha, mert gyomorfekélyt okozhat.

Kerüljük a száraz virágokat, ezek negatív energiát termelnek. Ha nem boldogulunk az élővirággal, akkor inkább selyem- vagy művirágot válasszunk.
Forrás: Ezoterikus.hu