Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Amilyen a kerted, olyan vagy Te!

Közzétéve: 2021. 02. 18. Írta: Szatmári Nóra, Feng Shui Mester Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 16 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Feng Shui a térrendezés elve, téved, akit azt hiszi, ez egy lakberendezési módszer. A kínaiak úgy vélték/vélik, hogy a Feng Shui-val hoznak harmóniát életükbe.

 
Tárgyakat és élettereket rendezünk úgy, hogy segítsük vagy éppen bátorítsuk a csít (pozitív energia) abban, hogy változások következzenek be életünkbe. Ezek a változások hathatnak egészségünkre, életünkre, és akár pénztárcánkra is. Otthonod és kerted fizikai és mentális valód jelképe. Amilyen az otthonod és a kerted, olyan vagy te magad!

A Feng Shui egyre inkább népszerűvé válik nyugaton, sőt nálunk is. A Feng Shui kertben ugyanúgy vannak életterületek, mint otthonunkban, de továbbra is a leglényegesebb az, hogy segítsük a jótékony Chi meglétét környezetünkben.

Egy Feng Shui kertnek sokban kell követnie a természet előnyös hatásait, ennek lehetséges eredménye és célja a kiegyensúlyozott harmónia. Bizonyos alapelemek (fázisok) arányos megléte szükséges a kedvező kert megtervezéséhez, kivitelezéséhez. Ne dzsungelt alkoss, hanem oázist!
 


Alapvető dolgok, melyekre minden esetben figyelni kell, - ezek nem kötelezőek, de segítik a harmónia gyors kialakulását és fenntartását:

1. Az útvonalaknak (gyalogutak, járdák) soha nem szabad nyílegyenesnek lenniük, mert így az energiák túl gyorsan futnak az otthonod irányába (s a felgyorsulás közben negatív energiákká változnak), helyette olyan utak szükségesek, melyek kanyarognak és görbülnek. Egy enyhén kanyargós útvonal a chi-t arra biztatja, hogy mozogjon lassabban és szabadon, jótékonyabb hatását így fejtse ki. Ha neked már egyenes utak keresztezik a kertedet, akkor az út szélét övezd sok-sok virággal, és kisebb bokrokkal, így a chi szabadon keringhet körülöttük (képes bennük "megakadni").

2. A kert minden esetben olyan élettér, ahol a barátok és a család nyugodtan pihenhet, egy kikötő, ahol élvezhetik a napsütést és a gyenge fuvallatot, ahol ellazulhatnak, megnyugodhatnak. A lim-lomokkal, korhadt fákkal, gazokkal benőtt kert, komoly bajok forrása.

3. Helyezz fákat és/vagy nagy bokrokat a kert hátsó részébe, ezek megvédik a magánélet nyugalmát.

4. Nyugodtan keverd a különböző méreteket és színeket, alakokat és formákat, így semmi nem kerülhet kertedben túlsúlyba.

5. A víz jellegű dolgok - mint például a medencék, tavak és szökőkutak, - szépek és jótékony chit generálnak. Jólétet jelképeznek és jint hoznak létre. (nőies energia) A víz jelenléte szükséges.

6. A kellő harmónia érdekében szükség van jang energiára is (férfias jelleg), ezért használj kerti fényeket, különösen a sötét területeken.

7. Az ideális kertbejárat délen van, így a kerted maximális napfényt kaphat.

8. A forró színek, mint piros, vörös, bordó és napsárga (pl. virágok) felemelik az energiaszintedet, amikor rájuk nézel. A hűvös színű lila és fehér virágok enyhítőbbek. Érdemes ezen színkombinációkat egyaránt használni, de eltérő területeken!

9. Ültess levendulát, zsályát és kakukkfüvet, - jótékony hatásuk miatt.

10. Szükséges a tűz jelenléte is! Ez lehet egy tűzrakóhely, fények, grill, kemence.

11. Telepíts padokat a kertbe, hogy bármikor lepihenhess. A fapadok a Fa, a kő padok a Fém elemet képviselik. Válassz egyszerű kerti bútorokat, nincs szükség csiri-csáré dolgokra.

12. Használj harangjátékokat, de ne ess túlzásba!

Az öt elemet képviselhetik:

Víz: madár fürdő, szökőkút, medence

Fa: fapad, fák, bokrok, növények

Tűz: Fények, rostély, grill, kemence

Föld: Talaj, agyagfazekak, sziklák

Fém: kövek, szélharangjátékok

Forrás: Ezoterikus.hu