Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Ha ide teszel tükröt, szerencsét hoz neked!

Közzétéve: 2021. 01. 07. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Lillian Too,bemutatja számunkra a tükrök erejét és elmagyarázza részletesen, hogyan lehet a tükrök által kibocsátott energiákat a helyes irányba terelni, és jó szerencsét hozó atmoszférát teremteni otthonunkban!

 

A tükrök mindig fontos szerepet játszottak a lakások berendezésében. Először is funkcionalitásuk miatt, másrészt, mivel kevés beruházással igen könnyen lehet tágítani a kisebb tereket is, illetve apró trükkökkel akár luxushangulatot is csempészhetünk környezetünkbe. Viszont kevesen tudják, hogy a mindenki számára oly fontos anyagiak és szerencsés jövedelem védelméhez a tükrök elengedhetetlennek bizonyulnak!

A tükröknek korábban igen vegyes hatású hírét keltették azzal a rációval, hogy felületük visszaveri a külvilág negatív/pozitív energiáját. Az elmúlt egy évtizedben sokan rászoktak a házon kívüli, ajtó felett elhelyezhető Bagua (Pa Kua) tükör használatára, melynek 8 oldalán egy-egy kua szimbólum található, mely (állítólag…) segített kiszűrni az otthonunk felé tartó energiák közül a negatívakat. Bár az imént említett tükör hasznossága nem vitatható, viszont a negatív energiákkal együtt igen gyakran minden mást is kiszorított otthonodból, beleértve a barátokat és a szerencsét is.

Itt-ott látni Bagua (Pa Kua) tükröt a bejárati ajtó felett, még ha ennek semmi oka sincsen. A negatív energiákat a szomszédokhoz irányítja, emellett alaposan összekuszálja a környezetünkkel való kapcsolatainkat is. Külső Bagua (Pa Kua) tükröt elsősorban akkor érdemes használni, ha nagy nagy bajban vagyunk, és többszöri nekifutásra sem értünk el jelentős eredményt az otthonunkon belül alkalmazott Feng Shui praktikákkal.

A Kalachakra védelmi tükör például két erős mantra védelemmel rendelkezik, mely legyengítve és megáldva küldi vissza a külső energiákat és sokkal inkább támogatja a Feng Shui energiákat otthonunkban. Fontos ugyanis, hogy míg otthonunkban jó térrendezés, és jó energiák legyenek, cserébe ne tegyük tönkre mások otthonát, életét közvetlen környezetünkben!
 


1. A tükrök soha ne nézzenek a fürdőszoba ajtajára, vagy egy sarokra. Egy boltban a dupla tükrök megsokszorozzák a pozitív energiákat, a negatívokat viszont sohasem. Ideális esetben megduplázzák a látogatók számát is, mivel emelik a yang chi-energiát a helyiségben, mely alapvető a jó szerencse bevonzásához.

 2. A lakásban a tükrök leginkább a nappaliban és az étkezőben fejtik ki jó hatásukat. Ezekben a terekben ugyanis a kiváló lehetőség nyílik rá, hogy a tükörben lássuk a külső tereket is, - például a természetet, - mely tiszta energiát jelképez. A fák tükörképei például a növekedést szimbolizálják, mely kitűnő alap egy biztos kapcsolathoz. A víz látványa pénzt hoz a házhoz!

3. A tükrök kitűnő eszközök ahhoz, hogy megduplázzuk a jó Feng Shui energiákat a munkahelyünkön. Nagyszerű például éttermekben, vagy olyan cégeknél, ahol sok ügyfél sétál be az ajtón. A bejárati ajtó közelében elhelyezett ember nagyságú tükör, - mely a padlót is tükrözi, - szinte bevonzza az üzletbe az embereket. Az a legjobb, ha maga a pénzfizetés is tükröződik, ez megduplázza majd az üzletkötések számát.

 4. Tükröket sosem szabad a hálószobába elhelyezni, ez igazi tabunak számít a Feng Shui filozófiájában.

A tükör energiái napszaktól függetlenül kifejtik hatásukat, például nem reflektálhatja az alvó párt. A tükör igazi veszélyt jelenthet majd a kapcsolatuk számára! A tükör a hálószobában egy harmadik fél megjelenését szimbolizálja, mely tönkreteheti a család békéjét. Számos helyen szerelnek fel plafonra, szekrényajtóra tükröket, de ezek a párkapcsolati problémák mellett egészségügyi gondokat is okozhatnak, kezdve a nyugtalan alvással, fejfájással, majd fokozódó problémákkal. A tükör víz elemű szimbólum, örök mozgásban van, ha nem tudunk tőle "megszabadulni", legalább az alvás idejére takarjuk le.

5. A folyosón elhelyezett tükör tágítja a teret, emellett a pozitív chi-energiát is megkettőzi majd. Ügyeljünk rá azonban, hogy a tükörben ne lássuk a bejárati ajtót!


6. A tükör vizuális trükk lehet kisebb terek nagyításához is. Próbáld legyengíteni a szűk sarkok és élek negativitását!

7. Az étkezőben lévő tükrök erősítik a yang chi-energiát. A falon lévő tükrök különösen jó hatásúak a család számára, illetve a jó hangulatot is megkettőzik, ha vendégeket fogadsz.

 8. A tükörben sose legyen látható nyílt tűz, számla, vagy régi újság! Ez azonban csak néhány példa rá, hogy mely tárgyak nem ajánlottak, hogy megduplázzuk az energiájukat. Tartsd távol a tükröket az otthoni munkaszobádtól, mivel így sosem fogy majd el a sok feladat és fizetendő számla az asztalodról! A konyhában szintén nem ajánlott a tűzhelyre néző tükrök elhelyezése! A régi újságok látványa azt jelenti, hogy a család még mindig a múltban él, görcsösen ragaszkodik valamihez.

9. Csorba és sérült tükröket ne alkalmazz az otthonodban, mivel nemcsak, hogy nem túl mutatósak, viszont megtöbbszörözik a rossz energiákat és a hibákat is! Ugyanez igaz a tükörtörmelékekből összeállított képekre is! Ne felejtsd a fürdőszobai tükörcsempéket, - ugyanide sorolandók!

10. Egy bolt kellős közepén (járóburkolat vagy pult) igen jó hatással bír egy tükör ugyanis megduplázza a kínált termékek számát, illetve befelé vonzza a vevőket, - az üzlet közepére. Ha Hong Kongban járunk nincs egyetlen sikeres üzlet sem tükör nélkül.

11. A plafonon lévő tükrök, ha kis méretűek, biztosan jó hatásúak, extra nagy méretben viszont már problémát jelenthetnek! A tükörrel képesek vagyunk megnagyobbítani a teret, melyben úgy érezhetjük, hogy elveszünk!

12. Az étkezőben lévő tükör egyik sajátja, hogy megkettőzi az asztalra helyezett ételeket. Ez úgymond a család jólétét is megduplázza, pontosan ezért nem szabad, hogy a tükör a külvilágban lévő romlott, vagy piszkos dolgokat mutassa!  A legjobb, ha a természetre néz!

képek: wofs.com
Forrás: Ezoterikus.hu