Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

5 tipp otthonod revitalizálására - Lillian Too tippjei

Közzétéve: 2021. 01. 05. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 15 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem sok idő- és pénzbefektetéseden múlik, ha szeretnéd otthonodat új energiákkal feltölteni. Tippjeinkkel könnyedén inspiráló helyet teremthetsz, ahol képes vagy magadra és másokra, illetve a teendőidre is koncentrálni.

 
A színek, az anyaghasználat és a formák mind meghatározzák a hangulatodat, és a szoba vibrálását. Nagyon fontos, hogy helyes legyen a rálátásunk a térre, így a legjobbat hozzuk ki a lehetőségekből! Természetesen nem szükséges a teljes feng shui térrendezés összes szabályát ismernünk ahhoz, hogy végre befogadhassuk kis fészkünkben a pozitív energiákat, mely boldogságot, szerencsét és elégedettséget teremt majd életünkben!

1.    Teremts átlátható, világos tereket!
 

A  képen látható előtér kiváló példája a megfelelő térrendezésnek! A tér szinte beszippantja magába a belépő embert, aki ugyanakkor nem érzékeli, hogy a szabadsága korlátozva lenne a falak, vagy a bútorok által. Először is a bejárati ajtó tájolása fontos egy tervszerű térrendezéshez! A bejárati ajtót ergonómiai okokból is érdemes a konyha közelébe helyezni, hisz így sok kerülőúttól tekinthetünk el a lakásban, illetve, egy vásárlás után is könnyedén sikerül mindent bepakolni mindent a megfelelő helyére. Persze néhányunk szereti, ha a front ajtó azonnal belátást nyit az egész lakásba, illetve a nappaliba. Az alapvető szabály azonban: ne legyen semmilyen akadály a bejáratnál! Ha nem tudunk különálló, kisebb előteret alakítani, akkor inkább ne húzzunk fel felesleges falakat, mert nemcsak a teret daraboljuk fel, hanem sosem lesz elegendő hely az öltözéshez a család és az esetleges vendégek számára! Próbáld úgy alakítani a teret, hogy az már az ajtó felől is a lakás felé, és ne kifelé terelje az energiákat!

2.    Szerezz hasznot abból, amid van!

Nem kell, hogy mindent megváltoztass, ami otthon található, csak azért, mert nem éppen jól kialakított! Mindennek a tervezés az alapja! Találd meg a pozitív részleteket otthonodban és próbáld megoldani a problémás részeket! Ha csak úgy nekivágsz a felújításnak alapos átgondolás nélkül, sokszor új problémák merülhetnek fel előtted!

Az olyan helyek, mint a fürdőszoba is pl. igen nehéz döntésnek bizonyulnak, hisz a burkolat és a falszín olyan részlet, melyeket egy hamar nem nagyon variálunk majd! Általánosan elmondható, hogy a padló színe ideálisan sötétebb, mint a falak színe, hogy az ember úgy érezze, biztos lábakon áll! A falak visszafogott színe garantálja, hogy utána könnyen feldobhassuk úgy tárgyakkal, esetleg néhány dekormatricával életterünket! Játszhatsz a fényekkel is, úgy, hogy kiemelsz néhány kellemes szobasarkot, vagy akárcsak egy hangulatvilágítást építtetsz be, mely igencsak kellemes lehet egy fürdőzés alkalmával!


3.    Kreálj színeket, melyek hangulatot teremtenek!

Az embereket általában két dologgal lehet igazán motiválni: színekkel és fényekkel! A képen látható színkombináció igazi példája a térben való felfedezéseknek! A piros igen tüzes, szenvedélyes árnyalat, mely viszont egy rózsaszínes nüansszal ázsiai feelinget teremthet lakásodban. Bár fontos megjegyezni: a piros szín nem igazán megnyugtató, ezért hálószobába és a fürdőszobába nem ajánlott! A kék színek a tengerre emlékeztetnek, illetve a vízre, mely egyik életelemünk, a vitális energia egyik jelképe! Igen megnyugtató szín, mely ideális fürdőszobánkba is pl., de a gyerekek is nagyon szeretik. A zöld a természetet tükrözi vissza otthonunkba, egy igen relaxáló szín, mely bárhol a nyugalom szigetét teremti körénk. A sárga színek étvágygerjesztőek általában, némi barna színnel viszont enyhíthetünk a harsányságán. Ha nagyon trendi színen töröd a fejedet, gondold át, hogy melyek azok árnyalatok, melyek valóban kellemesek a szemednek! A trendek mindig változnak, viszont neked kell majd huzamosabb ideig együtt élned azzal a környezettel, amelyet megteremtesz! Tudod, egy magazinban látott fotó nem ugyanolyan, mint a valóságban egy tér!
 

4.    Bátran keverd és harmonizáld az anyagokat!

Sokféle anyag van a világon, viszont csak néhány, melynek tapintása jó emlékeket és érzelmeket kelt benned! A szíved szerint máris dönthetnél amellett a kárpit mellett, viszont még nem vetted figyelembe, hogy kikkel is élsz együtt, és milyen használatnak is van kitéve az az anyag! Ha rajongsz például a kasmírért, ne dönts mellette, ha kisgyerekek vannak a családban, különben folyton pucolgathatsz majd a nappaliban! Természetesen a praktikusság szempontja ne vegye el a kedvedet! Válassz olyan anyagokat és színeket, melyek között jól érzed magadat, képes vagy ellazulni! A szőnyegek és a függönyük teszik fel igazán egy szobában az i-re a pontot, vagyis szánj rá elég időt a döntésre! A berendezési tárgyak felülete szintén nagyon fontos! A fal általában melegebb atmoszférát teremt, mint egy rideg fém-, vagy üvegfelület! Maradjunk egyensúlyban, ne vigyük túlzásba egyik anyaghasználatot sem, mert az egyhangú terek nem igazán inspirálóak! A szemnek szüksége van a változatosságra és a kombinációkra!
 

5.    Használd ki maximálisan a fényeket!

A lakásban a végső ecsetvonást mindig a fények jelentik! Az ergonómiailag megfelelő világító elemek betervezése mellett gondolnunk kell a hangulatfényekre is, melyek nemcsak nagyon trendik, hanem igazán fontos kiegészítői egy kellemes családi otthonnak! A kulcs itt is a variálhatóság! Vagyis, a nappaliban legyen külön fővilágításunk, olvasólámpánk, lámpánk a számítógép mellett, spotlámpa esetleg a szekrény tetején, ha keresgélünk valamit, hangulatvilágítás a plafonon, ha vendégeket várunk és csak beszélgetni szeretnénk! A fürdőszobában és a konyhában kiemelt szerep jut a világításnak, itt tervezzünk megfelelő  elemeket, mert a biztonságunk is ezt írja elő! A fények egyik forrása természetesen az ablak, melyet, ha a szomszédok nem látnak be, akkor ne takarjuk el feltétlenül! Az ablak olyan, akár a háznak a szeme, melyet kiemelhetünk, de eltakarni nem érdemes! Teremtsünk keretet az ablaknak és gondoljunk a sötétítésre is, mely elengedhetetlen egy igazán pihentető alváshoz! A gyerekeknek szintén érdemes irányfényeket elhelyezni a lakás néhány pontján, vagy akár a saját szobájukban, mely nem zavarja az éjszaka nyugalmat, de mégiscsak relaxáló hatással bír!

Játssz a színekkel, fényekkel és anyagokkal, hagyd, hogy vezessen a saját ízlésed és életformád, így lakásodra ráteheted személyes stílusjegyedet, így igazán jó pillanatokat szerezhetsz magadnak és minden betérőnek is!

képek: wofs.com
Forrás: Ezoterikus.hu