Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Én már mindent tudok! 10 spirituális tévhit, íme:

Közzétéve: 2020. 12. 30. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Bíborcsillag blog
Értékelés
Ez a cikk 21 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak nézz körbe a világban... Ha és amennyiben racionálisan tekintesz magadra, a világra, a társadalomra, akkor látni fogod vagy már látod (is!), hogy a spirituális életben legalább annyi - ha nem több - útvesztő van, mint bárhol máshol.

 

Írtam már erről a témáról, s ismét előveszem. Ennek oka egy a Huffington post-on olvasott cikk, gyorsan hangot adok neki magyarul - a saját gondolataimmal megtoldva. Ennek a gondolatmentnek legfőképpen és elsősorban azok fognak ellentmondani, akik csoportokba foglalhatók a lenti tizes lista szerint.

5 dolog, ami jelzi, közöd nincs a spiritualitáshoz!

A spiritualitás egy összefoglaló fogalom. Olyan világnézeti formák közös elnevezése, amik leginkább a szellemi, természetfeletti erők, illetve a lélek értelmezésén, magyarázatán alapulnak.

A spiritualitás több vallás (hitrendszer) közös alapelve, de ez nem azonos magával a vallásgyakorlással.

A templomba járás, az Istenben (Istenben, Buddhában, Allahban, bármilyen istenségben, vezetőben, angyalokban stb.) való hit nem jelenti közvetlen módon a spiritualitást. A spirituális ember vallja, hogy élete nem kizárólag önmagáért való – azaz öncélú –, hanem egy magasabb szintű rendet, célt és/vagy értelmet szolgál. A spirituális ember különféle tetteit, döntéseit ezen elv mentén igyekszik megvalósítani. A spirituális ember sem nem különc, sem nem tökéletes, de az biztos, hogy érti az ok és okozat törvényét, valamint nem bort iszik és vizet prédikál.

A spirituális úton járó emberek egy konkrét hányadának meggyőződése, hogy már mindent tud. Nos, aki spiriként úgy véli, ő mindent tud, nos... ő tud a legkevesebbet, ő a legszűkebblátókörű.

Roppant sok a fogalmi tévedés ezen a területen, és ezt bizony sokan ki is használják valamilyen haszon megszerzése érdekében.

 

Lapozz tovább a 10 konkrét tévhithez, idekattintva!

Forrás: Bíborcsillag blog