Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Miért ordibálnak az emberek, ha dühösek?

Közzétéve: 2021. 03. 19. Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 26 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Aki kiabált vagy épp ordibált már valaha, tudja, mennyire megviseli az embert. ez a folyamat. Kifulladás, levegő utáni kapkodás... De miért hangoskodunk, amikor veszekszünk? A most következő tanmese megadja a választ.

 

Egy hindu szent, - aki elment a Gangesz folyóhoz megfürödni -, egy családot látott a folyóparton, amely tagjai mérgesen kiabáltak egymással. Odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte:

"Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek?"

A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta: 

"Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat."

"De miért kiabálunk, amikor a másik személy ott áll mellettünk? Mondhatnánk neki sokkal halkabban is" - kérdezte a szent.

A tanítványok tanakodtak még, de nem találták a megfelelő választ.

Végül a bölcs elmagyarázta a saját véleményét: 

"Mikor két ember mérges egymásra, a két lélek eltávolodik egymástól. Azért, hogy leküzdjék ezt a távolságot, kiabálniuk kell, hogy meghallják egymást. Minél mérgesebbek, annál hangosabban kiabálnak, hogy leküzdjék a nagy távolságot. Mi történik a szerelmeseknél? Ők nem kiabálnak egymásra, hanem halkan beszélnek, mert a lelkük nagyon közel van egymáshoz. Köztük nincs távolság vagy nagyon kicsi."

A bölcs folytatta:  

"Amikor még jobban szeretik egymást mi történik? Nem beszélnek, csak suttognak, s így még közelebb kerülnek egymáshoz. Végül már suttogniuk sem kell, csak egymás tekintetéből megértik a másik felet. Ez mutatja meg, milyen közel áll két ember egymáshoz, amikor szeretik egymást."

Ránézett a tanítványaira és ezt mondta: 

"Ezért, amikor vitáztok, ne hagyjátok, hogy lelketek eltávolodjon. Ne mondjatok olyan dolgokat, amik eltávolítanak egymástól, különben egyszer eljön a nap, mikor akkora lesz a távolság köztetek, hogy lelketek többé nem talál vissza egymáshoz."

Forrás: Ezoterikus.hu