Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Hogyan legyél tudatos? Használj naplót! Miért? Ezért!

Közzétéve: 2018. 09. 15. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 305 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kalendárium szó latin eredetű, szó szerinti jelentése: "tartozásjegyzék", - mivel a régi korokban minden hónap első napján kellett megadni a tartozásokat, elmaradásokat, adókat. mIért érdemes naprát használni a III. évezredben is?

Az első naptárak nem a napok dátumának szempontjából voltak jelentős, hanem egyfajta útmutatóként szolgáltak az emberek életében.

A legősibb naptárak egyik általános jellemzője volt, hogy asztronómiai alapokat használtak, különösen a Nap és a Hold mozgását. A különböző kultúrák által használt naptárak felépítése első látásra igen hasonlónak tűnik, - így nem csoda, hogy a tudomány világa eleinte valamilyen égből eredő „központi befolyás” hatását vélte felfedezni ennek hátterében. Viszont, ha valóban feltételezzük egy „központi naptárinstruktor” létezésének lehetőségét, akkor máris kizárhatjuk, hogy a naptárak a bolygó mozgásokhoz és a régi korok embereinek igényeihez viszonyulva készültek volna el.


Felejtsd el a to do listát!

Rengeteg sikeres ember mondta már el, hogy ők bizony nem alkalmaznak to do / bakancslistát, helyette naptáruk van, abból sem a telefonos, hanem bizony a KÉZZEL kitölthető, hagyományos kalendárium! A napi elvégzendő lista legfeljebb 41 százalék teljesül (!!!), a maradék 59 százalék stresszt, frusztrációt, emellett álmatlanságot okoz. Az igazán hatékony emberek mindent a naptárjukba írnak és ezek szerint haladnak előre, szervezik az ügyeiket. Te miért nem próbálod ki? Például lehetne végre egy tervező naptárad, mely rengeteg hasznos információt rejt magában... A neve: Ezoterikus Kalendárium


Milyen naptárak léteznek? Melyek a mai naptárak kiinduló pontjai?

A nyugati, vagy más néven gregorián naptárat 5 ősi naptártípus befolyásolta jelentősen.

Az első, az egyiptomi naptár, mely a Szíriusz csillag köré összpontosul. A legfontosabb naptárként tartják számon, mely a legjelentősebb hatást gyakorolta az emberiség történelmére. A 2 ciklus matematikai algoritmusa a következő:
4 évszak és 7 nap van egy héten. A naptár megreformálása i.e. 238-ra tehető és jellegzetessége, hogy kezdetben a hónapokat csak számokkal jelölték nevek helyett, valamint beiktatták négyévente a szökőnapot. Jól kiviláglik ebből, hogy a fáraóknak a 7 napos ciklus már nem volt ismeretlen, ezen később egyetlen új naptáralkotás sem változtatott.

Ezen ősi naptárra alapozva készítette el Julius Cézár is i.e. 48-ban Egyiptomba érkezvén a saját Julian (Julianus) naptárát, melyben egy év 365 napból és 12 hónapból állt, hasonlóan az egyiptomihoz.

A babilóniai naptár luniszoláris volt, vagyis megpróbálta a Hold- és a Napéveket szinkronizálni egymással. A holdhónapokon alapuló holdévet igazították a napév hosszához, jellemzően úgy, hogy ciklikusan 354 és 384 napos évek váltották egymást, így kiadva átlagban a 365 ¼ -es napévet. A ciklus hossza változó volt, általában 8 és 19 éves ciklusok váltották egymást.

A zsidó naptár (i.e. 359) ránézésre identikus a babilonival, viszont ők nem adaptálták a 19 éves ciklusokat. A zsidó naptár egyszerre nap-naptár és holdnaptár is. Hónapjai a holdciklushoz igazodnak. A hét kezdőnapja a vasárnap és zárónapja a szombat.

A görög naptár a legbonyolultabb az összes ősi naptárforma közül, mivel valamennyi régiónak (közösségnek) megvolt belőle a saját verziója, viszont mindegyik hasonló volt a babilóniaihoz.

A római-republikánus naptárban már valóban 12 hónap volt, viszont ezek jóval rövidebbek voltak a mainál.
 


A legelső nyomtatásban is megjelent naptárat Johannes von Gmunden osztrák teológus készítette el az 1439-1514 közötti időszakra. Még ma is fennmaradt néhány példánya a kalendáriumnak.

KALENDÁRIUM 2019 - JÁR NEKED a GYARAPODÁS!


Az Ezoterikus Kalendárium teljesen megújult belső struktúrával rendelkezik!
Megrendelés előtt OLVASD EL a részleteket!


2019 = 2 + 0 + 1 + 9 * A növekedés, megerősödés ideje!

A BOLDOGSÁGOD A KEZEDBEN VAN! SZÓLJON RÓLAD 2019!

Vajon mi kell a boldogsághoz? A válasz: TUDATOSSÁG!

Vajon mi kell a tudatossághoz? A válasz: TERVezés; DICSÉRet; HÁLA


Ez a sokoldalú napló - az elmúlt 9 évet követően ismét a megszokott, változatlan tartalommal - ám teljesen megújult külsővel és belsővel várja az önfejlesztésre áhítozó, spirituálisan nyitott, szellemi horizontjukat tágítani akaró felhasználókat.

MINDEN UGYANAZ?! ÉS MINDEN TELJESEN MÁS!? LEHETSÉGES!

ELŐRENDELÉSI KEDVEZMÉNY RÖVID IDEIG ITT!


365 napos pénzvisszafizetési GARANCIA!*


Mit biztosít számodra a 2019. évi Ezoterikus kalendárium?

- HOLDNAPTÁRt
- Napi LÉLEKMELEGÍTŐket
- Ötleteket, tippeket, trükköket
- Játékos, önfejlesztő feladatokat
- Tudatosságra ösztönző naplórészt, melyben:
** TERVEZZ
** DICSÉRD magadat
** Légy HÁLÁS
- Tarot üzeneteket
- Havi asztrológiai előrejelzést
- Kristályharmonizációt (minden napra!)
- Valamint az élet naposabbik oldalát!

Reggel és este elég 5-5 percet foglalkoznod az önfejlesztés meglepően egyszerű feladataival. A gyakorlatok elvégzésével a pozitív gondolkodást, az optimista szemléletmódot erőlködés nélkül beépítheted napi rutinodba, ezzel javítva az önértékelésedet, növelheted öntudatosságodat, valamint folyamatosan inspirálhatod kreatív éned kibontakozását. Töltsd meg az előkészített lapokat legfontosabb napi tennivalóiddal, gondolataiddal, tapasztalataiddal és este az élményeiddel.

Kapcsolódj rá a 2019. évi Kalendáriummal a hála frekvenciájára, hogy az Univerzum megadhassa neked mindazt, amire vágysz!

Aki kér, annak megadatik!

A világ minden nyelve tartalmazza a következő kifejezéseket: terv, cél, köszönöm, hála.   Ez a könyv megtanít ezek napi használatára, egy eddig nem alkalmazott struktúrával. Tervezz jól! Dicsérd magadat! Légy hálás! Így 365 nap alatt szemléletváltáson mész keresztül, ezt garantálom neked!

Amennyiben a kalendárium inspirációi segítségével semmi sem történik az életedben, nem tanultál semmit, nem változtak a gondolataid, nem látod örömtelibbnek a mindennapjaidat, akkor hozd vissza a kalendáriumot és visszafizetem az árát.

Kiapadhatatlan forrásaid vannak, vajon használod a lehetőségeket? Csak írd le néhány szóval a napod legfontosabb teendőjét, mit tanultál és miért vagy hálás. Napi legfeljebb 10 perc és meg fog változni az életed 2019-ben!

A hála NEM FÜGG semmitől, átível minden határon, emellett a világ minden vallása hangsúlyozza fontosságát.

A hála egy a bensőnkből spontán megnyilvánuló jelenség. Csinálhatod vagy mellőzheted. Aki csinálja, az fejlődik. Aki hálátlan, az megakad. A hála pozitív érzelmi reakció. Ne vedd természetesnek a naponta veled megtörténő csodákat. Légy ezekért hálás!

Legfőképpen a segítő szakmákban dolgozók azok, akik kiemelten fontosnak tartják, hogy a hála érzését napi rutinná, valamint személyiségünk részévé tegyük. Sok javallat születik arra, hogy vezessünk naplót és figyeljünk a környezetünkben élőkre és azokra a dolgokra amelyek körül vesznek. A pozitív attitűd kialakítását ez a könyv garantálja 2019-ben.

Légy a 2019-es esztendő FŐSZEREPLŐJE!

Kell hozzá egy Kalendárium, egy toll, és naponta legfeljebb 10 perc figyelem önmagadra, a céljaidra és a hálára!

Meg tudod csinálni? Magadnak bizonyítsd be, hogy van kitartásod egy évet arra szánni, hogy RUTINt csinálj a tervezésből és a hálálkodásból. A könyvben minden elő van készítve számodra, csak az utolsó lépést kell megtenned a cél elérésének érdekében.


A kalendárium belső struktúrája 2019-ben így néz ki:

Ez a könyv maga az innováció!

AJÁNDÉK e-book csak a reggeli.hu webáruházban történő megrendelés esetén!

 

Forrás: Ezoterikus.hu