Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Ál-beavatások ismertető jelei! Ezeknek ne dőlj be!

Közzétéve: 2018. 12. 07. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 163 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden kornak, minden szellemi áramlatnak kialakult az a metódusa, ahogyan a tanítványt kapcsolatba hozták a magasabb világokkal a beavatás által.

A beavatás lényege

A beavatás tulajdonképpen tudatszintváltás és a megváltozott tudatállapotban más valóságok megtapasztalása. A beavatott belenő az érzékfölötti világokba, megtapasztalja a nem anyagi szinteket. A beavatás szétszakítja Ízisz fátylát, amely eltakarja előlünk a magasabb világokat. Röviden megfogalmazva: a beavatott a szellemi világ tanúja. Átéli önmagát mint halhatatlan szellemet, aki eredetileg a szellemi világ lakója, de átmenetileg anyagi testet öltött.

A beavatás komoly törekvők számára az elvesztett kapcsolatot állította helyre.  A beavatás szempontjából fontos tény, hogy a Föld egyes területein eltérő az emberek finomenergetikai fölépítése. Ebből adódóan másfajta beavatási út alkalmas a keleti vagy a nyugati, az északi vagy a déli embernek. Ezért alakult ki az évezredek folyamán sok beavatási iskola, igazodva az adott kor és adott terület emberének fölépítéséhez.

Veszélyek

A valódi, hiteles beavatás a korszellemnek és az adott tanítványnak megfelelő módon történik. Lehetséges hibaforrások

 

1. Ál-beavatás

Olyan folyamaton megy keresztül az ember, amely a valódi beavatást csak imitálja. Sajnos manapság az ezoterikus piac számtalan ál-beavatást kínál. Ezek a módszerek gyorsan, könnyedén ígérnek instant beavatást, lehetőleg borsos áron. Bizonyos élmények hatására akár még úgy is gondolhatja az ember, hogy valódi beavatást kapott, s ebben a tévhitben éli tovább az életét.

Egyesek szinte gyűjtik az ál-beavatásokat, s ezek mennyiségével egyenes arányban növekszik egoizmusuk. Jól jegyezzük meg: a valódi, hiteles beavatás előkészítése évekig, sőt évtizedekig tartó komoly munkát kíván az embertől! A korszellemnek megfelelő beavatásra belső erőfeszítések, áldozatok és lemondások révén teszi magát éretté az ember.

 

2. Atavisztikus beavatás

Olyan beavatás, amely a régi korok embere számára még működött, de a mai, XXI. századi ember számára már elavultnak mondható. A beavatásnak minden esetben igazodnia kell a korszellemhez, az adott korszak magasabb céljaihoz és a kor emberének felépítéséhez. A rossz: az idejétmúlt jó. Ami egyik korban fölemelt, a másik korban lehet, hogy hátráltat. Példának okáért nagyon egzotikusan hangzik az atlantiszi beavatás, de a mai ember nagyon sok pontban különbözik az atlantiszi embertől. Ma teljesen más beavatásra van szükség, mint egykor Atlantiszon.

Fontos ismérve a mai kor beavatásának, hogy nem tesz antiszociálissá. Az ember a világi élete mellett járhatja a beavatási útját. Régen az ember elhagyta a családját, munkáját, s remeteségbe vonult. A mai kor követelménye: a hétköznapi élet mellett járni a beavatás útján. (Sőt, maga a mindennapi élet is válhat azzá!) A korszellemnek megfelelő beavatási út egyik mottója: „A világban élni, de nem a világból.”

 

A régi beavatás

  • Tompa, öntudatlan állapotban,
  • a világtól elzárkózva, elvonulva,
  • testből kilépve lehetséges.
  • Misztikus, ködös, megfoghatatlan és megfogalmazhatatlan.
  • Alvó vagy álmodó tudatállapot.

A mai beavatás jellemzői

  • Az éntudat megtartása mellett,világban élés mellett megvalósítandó.
  • Testben maradva átélhető.
  • A beavatott képes közölni tapasztalatainak objektív tartalmát.
  • A nappali-éber tudatosság megőrzése mellett történik.

3. Idő előtti beavatás

A megfelelő felkészültség nélkül, idő előtt kapott beavatásnak nagyon komoly negatív következményei lehetnek, a testi panaszoktól kezdve a pszichiátriai kórképekig (pl. skizofrénia, paranoia). A beavatásnál nagyon fontos a helyes időzítés. Régen különféle próbákkal tesztelték, hogy alkalmas-e a tanítvány a beavatásra. Csak hiteles beavatómester tudja felmérni a tanítvány felkészültségét a beavatásra. Fontos, hogy az ember azon a helyen, abban az időpontban és olyan módon kapja a beavatást, ahogy számára a legmegfelelőbb!

Forrás: Freespirit.hu