Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Melyik a 7 legfontosabb karácsonyi növény?

Közzétéve: 2019. 11. 29. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 189 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A növények régről fogva elválaszthatatlanul részeivé váltak a pogány, majd a keresztény hagyományoknak. Míg a leginkább ismert karácsonyi növények a fagyöngy és a magyal...

 
...azonban vannak még más, a karácsonyra asszociálható növényfajták is, melyek már régóta szorosan kapcsolódnak az ünnepekhez.
   
Borostyán

A borostyán talán a legrégebbi ismert karácsonyi szimbólum. Ezzel a ténnyel bár sokan egyetértenének, azonban nem pontosan tudnák meghatározni helyét a karácsony ünnepén. A borostyán jelentése a pogány rituálékban keresendő, mert a növény az öröklétet szimbolizálta. A növény állhatatos energiája, ahogy minden időben képes felkapaszkodni a falon, magát az életet jelenti. Mindegy, milyenek a körülmények, a borostyán, akkor is képes túlélni mindent. Természetes karakteres jelleme miatt a kelta és a druida téli rituálékban is fellelhető, mint fontos főszereplő. A kelták és a druidák ugyanis úgy tartották, hogy a föld örök életű, és ehhez kapcsolódóan a borostyán volt az, mely a reményt szimbolizálta, hogy a tavasz újra eljön majd. A keresztényeknél hasonló jelentéssel bír a borostyán, mely Krisztus öröklétét jelképezi.
Tipp: Ha egy kicsit elhagyott a remény és szeretnéd, ha a jövő évben több szerencse érne, szerezz be néhány cserepes borostyán és tedd egy kiemelt helyre!

Babérlevél

A babér szintén egy olyan növény, mely a pogány és a keresztény hagyományokban is fellelhető. Az ókori Rómában Apolló, a Nap Istenének szimbóluma volt és minden római ezzel díszítette otthonát különleges napokon. A nap feletti győzedelmességet jelképezte mindenki számára. A korai keresztény időszakban a hívők sajátjuknak vallották a babérlevél jelentését és az emberiség élet feletti győzelmét tulajdonították neki Krisztus születésével.
Tipp: A babérlevelet használhatod akár girlandként is karácsonyi dekorációdhoz, különösen, ha valamilyen félelmedet akarod legyőzni és hittel, bizalommal kívánsz nekikezdeni az új esztendőnek!

Karácsonyi rózsa

A keresztény vallás szerint egy fiatal lány, Madelon, ajándékot szeretett volna vinni a kis Jézusnak. Azonban amikor hallott mások drága ajándékairól, úgy érezte, hogy az övé nem méltó a kis jövevény számára. Nagyon szegény volt és nem volt pénze sem mirhára, sem aranyra, mint a többi vendégnek, ezért úgy döntött, hogy egy csokor virágot visz ajándékul. Az egész környéket átkutatta növények után, de mivel tél volt, nem talált egyetlen egyet sem, így sírásnak eredt. Egy angyal meghallotta a sírását és minden könnycseppből egy-egy szál fehér rózsát teremtett. Madelonnak így már volt ajándéka, egy mely a szívéből jött.
Tipp: Ha magányosnak érzed magadat, vagy pedig szeretnél rátalálni igaz szerelmedre hamarosan, mindenképpen szerezz be néhány karácsonyi rózsát, melyet szép csokorban az asztal díszeként is használhatsz!
 


Fagyöngy

A szerencse hordozójaként tartják számon. Úgy vélik, hogy egy kis fagyöngy ág az egész következő évben jó szerencsét hoz majd. Már a korai időkben is gyógyító hatást tulajdonítottak neki, illetve úgy tartották, hogy a termékenység és az új élet szimbóluma. A kelták hite szerint a tél beköszöntével távozó életenergia esszenciáját tartotta fenn, míg a druidák számára a hitet jelképezte, hogy újra eljön majd a kemény hideg után a tavasz.
Tipp: A szerelem hívogatójaként érdemes egy-egy fagyöngyöt az ajtó fölé akasztani, míg azoknak, akik gyermekáldásra vágynak, akár egész koszorút is érdemes beszerezniük belőle!

Magyal

Úgy tartják, hogy a magyal karácsonyi hagyományának eredete Silvanus, római Istenig vezethető vissza, aki az erdőkért volt felelős. Az íreknél a természet örök megújulását jelképezte, mint erős, zöld páncélban rejtőző, diadalmat hozó növény, mely minden rideg időszakot túlél. Az ókori rómaiak Saturnalia ünnepén a magyalt, mint újonnan választott Saturnalia királyuk jogarát használták.
Tipp: A magyal az erőt és a küzdeni akarást jelképezi, illetve erős családösszetartó erőt is kovácsol a szívetekben. Bátran díszítsd vele lakásodat, ha egy kis kurázsira vágysz!
.
.

Karácsonyi kaktusz
.
.

Mikulás virág

Forrás: Ezoterikus.hu