Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Hogy ismerd fel időben a házasságszédelgőt? Egyértelmű jelek itt!

Közzétéve: 2020. 11. 16. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Csilla, akit 1,7 M Ft-os adósságba taszítottak. Anita, akitől 12 M Ft-ot kért kölcsön apránként... Zita, akiből a házát csalta ki a fehér paripás herceg. Vajon hányan lehetnek?

 
Házasságszédelgő: olyan személy, aki házassági ígérettel követ el csalást.

Az ember története valahogy úgy indult, - legalábbis a Biblia szerint, - hogy az első emberpár megbízott valakiben, akiben nem lett volna szabad. Õ volt a kígyó. A kígyó a bizalomra nem szolgált rá, sőt, egyenesen visszaélt vele, így az első tapasztalat, amely Ádámot és Évát a földi élet sokszínűségébe elkísérte, az a becsapottság, a megtévesztés állapotához kötődött. Ez ahhoz vezetett, hogy manapság vagy totálisan bizalmatlanok vagyunk olyanokkal, akik erre nem szolgáltak rá, vagy keblünkre ölelünk olyat, akinek a célja a gyors haszonszerzés általunk.

Nem könnyű eldönteni, vajon mi hozott több bajt az emberre: a jogtalan bizalom, netán az alaptalan bizalmatlanság.

A bizalom fogalmát A magyar nyelv értelmező szótára a következőképpen határozza meg. “Valakinek az olyan személyre irányuló érzése, akinek becsületességéről, helytállásáról, jó képességeiről, szándékainak helyességéről, segítőkészségéről meg van győződve.”

Kiemelem a lényeget: meg van győződve

Meg vagy győződve?

Pontosan miben is, és hogyan győződtél meg? A következőket olvastam a Bors nevű online magazinban, miután a "házasságszédelgő" szóra kerestem rá google-ban...

"Különböző összegeket kért a családomtól és tőlem is, még személyi hitelt is felvettem, egy milliót, ígérte, hogy... "

"Egy éves kapcsolatuk alatt 12 millió forintot csalt ki tőle és családjától, majd eltűnt. "

"A ház eladásában is segített: kerített vevőt, egy céget, bár az adásvételi szerződés aláírása után a pénzt elkérte azzal, hogy egy gyors, jól jövedelmező üzletben megforgatja. Közben kölcsön is kért kisebb-nagyobb összegeket."

Nos, elkerülhető-e a baj, az átverés, a becsapás, a látványos félrevezetés? Észre lehet venni időben, hogy épp csőbe akarnak húzni? Meglátásom szerint vannak erre teljesen egyértelmű jelek, más kérdés, hogy észre akarod-e azokat venni, vagy a sokadik után is azt mondogatod magadnak, hogy "áh, hogy lehetek ennyire bizalmatlan, biztos nem is úgy van..."

...s még mielőtt bárki kövekkel kezdene hajigálni, szeretném kihangsúlyozni, hogy senki felett nem kívánok pálcát törni, elítélni, vagy a mentális képességeit kétségbe vonni. Csupán a gondolataimat osztom meg másokkal, hisz mégiscsak sokadik éve adok tanácsokat másoknak, s magam is találkoztam áldozatokkal. Volt, ahol én ébresztettem fel az illetőt... azóta is hálálkodik.

Feleslegesnek tartom tovább húzni a témát, mint a rétestésztát, ezért inkább álljon itt egy szociálpszichológiai leírás Lengyel Zsuzsától, kattints ide az olvasásához.

...és az én véleményem, a felismerhető jelekről:

- nincs közös ismerős (vagy minimális az esélye). Hirtelen bukkan fel, túlságosan megmagyarázhatatlan körülmények között
- leginkább olyan nőket szemel ki, akik valamiért kiábrándultak a férfi nemből: elvált, egyedülálló anya, tudatos magánykereső, csalódást nem akaró...
- a helyzet fordítva is igaz. Léteznek NÕNEMÛ házasságszédelgők is...
- jól szituáltnak, tehetősnek, problémamentesnek állítja be magát, sőt, valamiféle bizonyítékkal is előáll
- még kettőt sem fordultál, s már szerelmet vall, túlságosan el van varázsolva tőled, túl hevesen udvarol
- olyan dolgokat állít, amivel még inkább kedvet csinál neked a kapcsolathoz (ingyenes külföldi utazás lehetősége, hamarosan megkapja az örökségét, jövőre költözik vissza a hazájába, szép autóval megy eléd, stb.)
- túlságos erővel akar a bizalmadba férkőzni, és folyamatosan beszél is erről: "bízhatsz bennem", "elmondhatod nekem" stb...
- elhalmoz apró figyelmességekkel, hogy elhidd minden szavát
- alig telnek el napok, vagy hetek, s máris az ellenőrzése alá von. Hol vagy, mit csinálsz, kivel találkozol...
- a foglalkozása megfoghatatlan: kommandós, külföldön dolgozik, szabadúszó, külföldi utakat bonyolító buszsofőr, és "nem beszélhet róla". Rendszerint hivatalos személynek minősíti magát, vagy pl. olyannak, aki általában tiszteletet vív ki mindenkiből (orvos, bíró, tiszt, katona, rangos ember)
- van munkahelye, irodája, cége, de nem mondhatja meg hol, vagy ha mond is valamit, ott biztos nem találod meg...
- nem megfogható a rokonsága. Vannak szülei, de a világ túlsó végén élnek, vagy nincsenek szülei, testvérei, és barátokból is híján van... (van neki... csak nem osztja meg veled)
- elképesztő meséket sző. Túl valótlanok, de ahogy ő adja elő, hihetőek lesznek.
- ő költözik hozzád, de azt, hogy ő hol lakik, lehetetlen lesz belőle kiszedni. Gyorsan belakja magát nálad. Túl gyorsan...
- meglehetősen gyorsan és váratlanul kezdi el sajnáltatni magát különböző ürügyekkel: megbetegedett valaki; elromlott valami; tartoznak neki, de ma kell megoldania épp akkora összegben valamit; Könnyes élettörténete bárkit meghat.
- részvétet és együttérzést kelt benned bármi áron
- direktben a legritkább esetekben kér pénzt, inkább trükkösen körbejárja a témát, és eléri, hogy magad ajánld fel neki az összeget "szánalomból"
- a pénz vagy egyéb vagyontárgy át- illetve kölcsönadásáról nincs semmilyen bizonyíték
- újra kér, ismételten próbálkozik, újabb ürüggyel, még faramucibb indokkal
- ha az első után elutasítod, garantáltan gyors ütemben tovább áll (ekkor mázlid volt, csak egyszer tudott átverni)
- ha adsz még, jó eséllyel mindent elvisz tőled, no és a szívedet is összetöri
- szakít veled, majd visszajön. Ismét. Újra... utána pedig bármit megteszel vagy odaadsz, hogy maradjon, és ne menjen el. Ekkor kerülsz bele a legszuperebb kelepcébe.

Jelek, hogy még nős is:

- esténként nem ér rá, vagy csak ritkán...
- hétvége, karácsony, húsvét? Valahogy mindig akkor betegszik meg a mama, hívják be ügyeletbe, romlott el az autója...
- napokra eltűnik, elérhetetlen, de mindig kiváló indokokkal rukkol elő

S a végére álljon itt egy könyvajánló, bár nem ismerem az írót, de a könyvbe volt módomban belekukkantani.

Bartha Beatrix: Kamu Kérő (igaz történet) - ajánlom mindenkinek, aki már beleesett a csapdába, vagy épp el akarja azt kerülni.

Emellett ajánlom a Kaméleon c. film megtekintését.
Forrás: Ezoterikus.hu