Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Sosem gondolnád, hol van Amerika legspirituálisabb helye!

Közzétéve: 2018. 11. 09. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

A Travel Channel egyik nem régi adásában Cassadagát Amerika 10 legfurább, más szóval egyenesen természetfeletti helyei közé sorolta. Tény az is, hogy ez volt az egyetlen olyan hely a felsoroltak között, mely egy egész települést foglalt magába.

Cassadaga Orlando és Daytona Beach között található. Egy teljesen önállóan működő kis község, gazdasági, vallási és szociális intézményekkel. De mi is teszi olyan különlegessé ezt a helyet?

A működése tulajdonképpen a spiritualizmuson alapszik, melybe igen könnyedén beleszippanthat az ember egy templomi gyülekezet alkalmával, illetve elég csak számításba venni, hogy a falu több tucat ún. médiummal is rendelkezik. Igen, jól értetted: a falu látogatása engedélyezett az ott lakók beleegyezésével, mi több, boldogan fogadnak minden érdeklődőt, aki megszáll a Cassadaga Hotelben.

A spiritualizmus vezérfonalának atyja George Colby, aki 1894-ben érkezett erre a helyre azzal az elképzeléssel, hogy létrehoz egy saját kis vallási közösséget.

Akkoriban a közeli farmok tulajdonosai még kétkedve szemlélték a vállalkozást, értetlenül csóválták fejüket azon elképzelés előtt, hogy egy spirituális településnek is fel kellene kerülnie Amerika térképére. Colbynak jó oka volt rá, hogy éppen itt akarjon letelepedni, - tuberkolózisát ugyanis a közeli Spirit folyó gyógyította meg. A helyet leginkább valóban úgy érezheti/érzékelheti az ember, ha sétálva járja körül a települést autózás helyett.

 
Az épületeket az elmúlt években felújították, köztük a Colby Memorial templomot is, ahol vasárnap reggel mindig misére hív a pap. Azért a valódi turisták is találnak itt elfoglaltságot az Istentiszteleten kívül, pl. a meglehetősen kommersz, de a maga módján mégiscsak érdekes Harmony Hall nevű ajándékboltban. Aki jóslatra vágyik, számos médium hirdetését találhatja meg Cassadaga honlapján, sőt sokan közülük még önálló weboldallal is rendelkeznek. Akinek fogalma sincs egy médiummal való találkozásról, a közösség bármely tagja szíves felvilágosítást ad az egész procedúra egyes lépéseiről.

Figyelemreméltó helyről beszélünk, ahol kézzel foghatóan tapasztalhatjuk, hogy az álmok igenis valóra válhatnak, ha valamiben elfogultan hisz az ember.
Forrás: Ezoterikus.hu