Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

12 dolog, amit ma meg kell tenned! Enélkül ne kezdd el a holnapot!

Közzétéve: 2019. 10. 31. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 210 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az év legmágikusabb éjszakája jön! Persze elég, ha csak néhány dolgot végrehajtasz, megadjuk hozzá a megfelelő tippeket! Kihagyhatatlan jóslások és mágiák!

 
A kelta évkezdő napja van, ma: ez Samhain ünnepe, a tél kezdete. Az ünnep más elnevezései: Halloween, Mindenszentek Napja, Halálünnep. A legjelentősebb ünnep a kelták számára és természetesen erős összefüggésben áll Halloween-nel, és a Halottak napjával!

A kelták két évszakra osztották föl az egész évet: a tél pontosan Samhain estéjétől Beltane (május 1.) estéjéig tartott, a nyár kezdetéig. A tavasz és az ősz számukra "ismeretlen" fogalom.

A kelták szerint ma egészen könnyen átjárhatóvá vékonyodik a túlvilág felé meglévő határ, a külső és belső világuk közti fal könnyedén lerombolható. A halottak szellemei ma éjjel eljönnek hozzánk. Épp ezért gondoskodnunk kell szeretteink szelleméről: meg kell vendégelnünk őket (1), így külön terítéket tegyünk fel számukra a vacsoránknál. Ez különösen azon halottainkra igaz, akik az elmúlt év során távoztak sorainkból. Az írek régi hite szerint még a föld alól is előbújnak mindenféle lények. Tőlük úgy védhetjük meg magunkat, ha, ha ijesztő képűre faragott töklámpást állítunk (2) az ablakunkba, udvarunkba, kertünkbe, s a közepébe egész éjjel égő gyertyát helyezünk.

Samhain ünnepéhez rengeteg szertartás, jóslás fűződik. Ennek oka, hogy a pogány kelta hit szerint ez az év legmágikusabb éjszakája. Ezen a napon és éjjelen a család körülüli a tűzhelyet, s kísértethistóriákkal szórakoztatják egymást (3). Sok helyen szeánszot ülnek, szellemeket idéznek, tarot kártyát vetnek (4), vagy más módon jósolnak (5). A mai éjszakán tükör előtt kell elsuttognunk a kívánságunkat, - így az garantáltan sikerül! (6)

A hagyományos jóslások erősen hasonlóak a magyar népszokás szerinti szilveszteri jövendölésekhez: jövendőbelinkről, házasságunkról, a jövő évi időjárásról, szerencsénkről tudhatunk meg többet!

A mai varázséjszaka gyümölcse az alma. A termékenység, az élet szimbóluma, Vénusz, Aphrodité, Iduna anyaistennők attribútuma. A gránátalma az alvilággal is kapcsolatban áll: Perszephoné gránátalmamagokat evett, így válhatott az alvilág királynőjévé, Hádész, a holtak birodalmában.

Almajóslás (2) Samhain éjjelére: aki először almába harap (7), az köt házasságot az újévben elsőnek! Ha egy egészséges almát meghámozunk (8) úgy, hogy a héja egyetlen összefüggő csíkban megmaradjon, majd ezt a héjat bal kezünkkel óvatosan hátunk mögé dobjuk jobb vállunk felett, akkor az almahéj-tekervényből kirajzolódik jövendőbelink neve.

Vágj ketté egy egészséges almát, vegyél ki belőle egy teljes magházat (9). Vesd a tűzbe, közben gondolj a kedvesedre. Ha a tűzben a magház hangosan reccsen, biztos, hogy viszontszeret! Ha viszont némán ég el, nem szeret...

Skóciában köveket dobnak a tűzbe (10). Akinek a köve reggelre elhomályosodik - elhalványul - kifakul - színét veszti, az meghal a beköszönő újévben. Ha a tűzhely hamujában reggelre lábnyomot találnak, valaki meghal a családból.

Szerezz két tölgyfagubacsot (11). Tedd őket egy tál vízbe. Ha egymáshoz érve lebegnek a vízfelszínen, hamarosan összeházasodhatsz azzal, akit szeretsz. Ha külön-külön úsznak, akkor útjaitok elválnak.

Lopott vagy kölcsönkért sarlóval menj el a temetőbe éjjel! Keress a sírok közt nagyra nőtt vadkendert, nyesd le a sarlóval, arcod elé emelve nézz át a levelei között. A temető árnyai között meglátod jövendőbelid elmosódott vonásait! (12)Jó szórakozást!
Forrás: Ezoterikus.hu