Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

10 ok, amiért ne vállalj munkát!

Közzétéve: 2020. 10. 08. Írta: Sáfrány Zsófia - Ezoterikus.hu Forrás: Steve Pavlin nyomán
Értékelés

Nemrég megkérdeztem Ili barátnőmet viccből, hogy nem gondolt-e arra, hogy a hosszú otthon töltött anyáskodás után újra munkát keressen?

 
Õ erre hasonlóan viccesen azt válaszolta, hogy tulajdonképpen nem, mert még élvezi is, hogy nem kell semmit sem csinálnia.

Végül is, mindenkinél elérkezik az a kor, - mindegy, hogy gyerekvállalás, vagy diplomázás után, - mikor munka után néz. Bár igaz, hogy sok dolog, azért mert mindenki csinálja, még nem biztos, hogy mindenki számára hasonlóan jó ötlet is. Ha van egy kis eszed, akkor hamar rájössz, hogy számtalan sokkal jobb dolgot csinálhatsz ahelyett, hogy mindennap igába hajtanád a fejedet!
Néhány vicces és kevésbé humoros ok bizonyítékul, hogy miért jobb neked munka nélkül!

1. Pénzért dolgozni? Ugyan már!

Munkát keresni és pénzhez jutni, értelmes gondolatnak tűnik. Az egyetlen probléma csupán az, hogy ez a legkönnyebb és a legbutább dolog, amit csak tehetsz!

Miért fontos annyira a munka az emberek számára? Mivel csak így tudják biztosítani a megélhetésüket. Annyira általános ez a nézet, hogy már el sem gondolkodik senki e tézis alapértelmén. Lehet, hogy "agymosás" részeseivé váltunk? Eszünkbe sem jut, hogyan lehetne másképpen pénzhez jutni?

Ha belegondolsz, senkit nem érdekel különösebben, hogy 6, vagy 8 órát dolgozol naponta. A lényeg, hogy ha elmentek együtt egy étterembe, akkor rendezni tudd a számládat. Miért nem szállsz egy kicsit magadba és fedezed fel saját ötleteidet? A pénzkeresetnek számos variánsa van, az egyetlen, ami számít, hogy az érték, mindig megéri az árát. Vagyis az emberek számára az a fontos, hogy számukra értékes szolgáltatást nyújts. Készíthetsz saját weboldalt, lehetsz grafikus, photoshop szakértő is, aki bizonyos időtartam alatt készít el egy-egy feladatot! Írhatsz cikkeket a saját weboldaladra, vagy magazinodba és csupán a látogatók miatt állandóan pénz lesz a számládon, - ha és ez nagyon fontos - jól csinálod!

Természetesen ezek egyike sem tökéletesen passzív tevékenység, viszont, ha értesz ahhoz, amit csinálsz, és örömet is okoz, akkor egyáltalán nem érzed majd a munka fáradalmát! Bár a legtöbben nem tudják, hogyan kezdjenek neki egy új üzlet indításának, de számos könyv áll a rendelkezésedre, hogy minél könnyebben megtanuld a fortélyokat!

2. Korlátozott tapasztalat

Azt gondoltad eddig, hogy a munkád során tapasztalatot gyűjthetsz. De ez olyan, mintha azért golfoznál, hogy tapasztalatot gyűjts a golfozásban! Az életben akkor is gyűjtesz tapasztalatokat, ha nem dolgozol, a munka során ugyanis csakis abban az egy bizonyos körben leszel tapasztaltabb. A dalai láma évekig nem csinált semmit, mégis nagy mestere lett a meditációnak!

A probléma azzal, hogy munkába állj a leginkább az, hogy újra és újra csak ugyanazokat a feladatokat végzed napról-napra. Sokat tanulsz az első időszakban, utána viszont erősen stagnálsz majd. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy milyen fejlődésen szeretnél végigmenni 20-30 év elteltével!

A valódi világ sokkal több izgalmat nyújt számodra, mint egy lapos munkahely, melyet muszáj látogatnod! Tájékozódj róla, hogy milyen lehetőségeid vannak a készségeid alapján!

3. Élethosszig tartó befektetés

Minden kezdet nagyon nehéz, vagyis szükséged lesz rá, hogy minél több embert kikérdezz a véleményéről, mielőtt belevágnál akár a legcsekélyebb energia- és pénzbefektetésbe is!

4. Túl sok emberről kell gondoskodnod!

Alkalmazottnak lenni egyrészt felold rengeteg felelősség alól, másrészt egyfajta kiszolgáltatott helyzetet is jelent! Az állam az, akinek a leginkább ki vagy szolgáltatva, hisz a kereseted mintegy felét levonják az adózás során. Ugye milyen nagyvonalú ember vagy?

5. Merj kockáztatni!

Semmilyen új próbálkozás nem jár kockázat nélkül. Mérd fel a helyzetedet és természetesen a mindenkori piaci szituációt, s dönts legjobb belátásod szerint! Viszont nem árt belegondolnod abba sem, hogy a munkahelyed sosem annyira biztos, mint saját magad alkalmazásában állni!

6. Értsd meg a pénz világát!

Ha valaki ki akarna oktatni arról, hogy miért lenne jobb, ha te is a nagy társadalmi konvenciók világának tagja lennél, csak vond meg a válladat!
Egyébként tudtad, hogy az angol szó boss (főnök) a holland "baas" szóból ered, melynek jelentése mester?

7. Kérj pénzt!

Rengeteg ember folyamodik a bankokhoz hitelért, ha van egy jól kidolgozott üzleti terved, ne szégyelld bemutatni! Ha a kezdetkor nem is indul be rögtön a gépezet, és valaki nemet mond, akkor rázd le magadról a csalódottságodat, és egyszerűen fordulj a következő kuncsaftjelöltedhez!

8. Tágabb szociális tér

Sok ember képes rá, hogy a munkáját egy idő után az élete legfontosabb céljának és értelmének tekintse, sőt még a szabadidejében is szinte csakis arról tud beszélni. Ez a súlyos betegség, név szerint: munkamánia, kivédhetetlenül ahhoz vezet, hogy kissé beszűkülünk és a társaságunk is olyanokból áll lassan, akik hasonló munkát végeznek. Miért dönti el a munkád helyetted, hogy ki legyen a társaságod?

9. A szabadság elvesztése

Ahhoz, hogy egy emberből igazán jó alkalmazott és munkaerő váljon, sok idő szükséges. A szabad dolgozók azonban továbbra is megtartják legfőbb személyiségjegyeiket, és szóba sem kerül, hogy másokhoz kelljen alkalmazkodniuk!

10. Beszéd értelem és cél nélkül!

Észrevetted már, hogy szinte minden héten tartotok a munkahelyeden megbeszélést / meetinget / értekezletet, ahol olyan terveket kovácsoltok, melyeket a legkevesebben akartok megvalósítani? Bármilyen ténykedés alapja, hogy meg legyél győződve arról, hogy amit csinálsz, az vezet valahová, és te is annyira akarod a sikert, mint a többiek!

Ha ki is ábrándítottalak ezzel a cikkel, akkor is érdemes átértelmezned az életed célját! Más szolgája akarsz lenni, és ez kielégít, vagy még/már elég erősnek érzed magad, hogy valami teljesen új dologba vágj?
Forrás: Steve Pavlin nyomán