Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Léteznek gyógyító helyek?

Közzétéve: 2020. 09. 17. Írta: Civertan
Értékelés

Ismert és elfogadott napjainkban: a gyógyszer, a gyógynövény, manuálterápia, akupunktúra… Én azonban szeretném kipróbálni egy mára majdnem elfelejtett gyógyító eszközök az un. gyógyító helyek energetizáló hatását.

 
Mottó: azért keresem, kutatom és írom, hogy ne én legyek az utolsó, aki majd lekapcsolja a villanyt.

Nagyfiúk módjára papírra vetettem, mi az egészség?

Testi-lelki egyensúly és az energetikai rendszer egyensúlya – írtam mellé.

Mi a betegség? Ezeknek az egyensúlyi állapotoknak a felborulása és hiánya. (persze egyszerűsítek)

Na már most ezek után hogyan lehet a gyógyulás rögös útjára kerülni? Megpróbálom az egyensúlyt helyreállítani. Milyen eszközök állnak rendelkezésre?
Ami ismert és elfogadott napjainkban: a gyógyszer, a gyógynövény, manuálterápia, akupunktúra…
Én ezzel szemben szeretnék kipróbálni a már régóta használatos, de mára majdnem elfelejtett gyógyító eszközök az un. gyógyító helyek energetizáló hatását.

Ezen írás megpróbál egy új, más út szabálytalan útinaplójává válni, mivel az én életemben is bekövetkezett az a bizonyos születésnap, amikor kelletlenül de számot vetettem testem-lelkem helyzetével és jövőjével.

Első stáció

Segítségül hívtam gyógykertész barátomat, Fülöp Jánost, akivel többször felkerestük a Majkpusztai-Kamalduli Kolostort, mely az első stációja lett az energetizáló zarándoklatomnak.


Egyik látogatásomkor Füles barátom tanácsára a Majki Apátság kertjében táblákkal kijelölt helyen, a kultikus Szent György sáv kereszteződési helyén olvasgattam közel egy órát. Igazából nem is olvasgattam végig ezt az időt, mivel sokszor inkább csak kifelé figyeltem és megpróbáltam a természet mozgását sem észlelni. Nehéz volt. Gondolom hosszabb időnek kell eltelnie hogy megtanuljam, hogyan lehet kimosni magamból az állandó ketyegő „zizis” üzletembert és elfogadni-befogadni azt amit a környezet nyújt. Azt nem tudom minek köszönhettem, de, az biztos, hogy az egy óra jót tett nekem, melyet az előtte és utána készült aurafotó a hozzáértők számára igazolt.

Nem szeretnék semmilyen következtetést levonni - mert nem is tudok – arról, hogy a gyógyító helyen eltöltött idő vagy más volt hatással szervezetemre. Gondolom ezt majd az út végén, a sokadik helyszínen sikerül elválasztanom a sok bennem kavargó érzéstől.

Egyik látogatásunk alkalmával a remeteség területén több kultikus Szent György keresztezést – melyekben több sáv keresztezi egymást – észlelt pálcás tanult barátom. Sétánk során a kastélyépület refektóriumába kísérőnk a kolostorban lakó Kajla kutyát is magával hozta. A refektórium bejáratánál az addig barátságos kutya viselkedése zavarttá, feszültté vált, csak egy bizonyos pontig volt hajlandó követni minket és gazdáját, tovább egy tapodtat sem jött velünk. Megtudtuk, hogy ez már sokszor előfordult, végül Kajla szűkölve távozott a teremből. Mint szemtanú, Füles barátom magyarázatát is könnyebben értettem meg. Mérései szerint a refektórium bejáratánál több sáv kereszteződésében erősebb hatású a gyógyító sugárzás. Így valószínűleg erre is érvényes a mondás: Jóból is megárt a sok.

 
A templomokat és a kolostorokat a történelem során a földsugárzások által meghatározott helyekre építették. Egy ilyen fontos meghatározó földsugárzás a Szent György sugárzás. Mivel ez a földgolyó mágneses tevékenységének eredménye, nagyjából észak-dél és keleti-nyugati irányba behálózza az egész bolygónkat. A Szent György sugárzásnak különböző nagyságú energiákat tartalmazó sávjai vannak, melynek mindegyike pozitív polaritású. Ami ettől figyelemreméltóbb, hogy a nagy energiát tartalmazó sávok az un. kultikus Szent György sávok kereszteződési helyein olyan magas energia hatás érezhető, hogy ezeken a helyeken való tartózkodás kedvező hatással van az emberek egészségi állapotára, bioenergetikai mezőjére.

Fülöp János (Füles)

Konklúzió

Nehéz lenne azt határozottan kijelentenem, hogy valamit is a többi érzéstől elválasztva konkrétan éreztem volna, a kolostor angolkertjében táblával jelzett Szent György sáv környékén való tartózkodás hatására, mert semmi megfoghatót nem tapasztaltam. Egy biztos, hogy megerősítette azt a szándékot amiért elindultam ezen az úton, hogy megpróbálom a városban és a rohanásban lerombolt egészségemet ezen a nyáron hazánk gyógyító helyeinek felkeresésével visszaépíteni.

Üzenet

Azoknak, akik kételkednek, bizonytalanok mint én, de kíváncsiságuk győzedelmeskedik, üzenem, hogy a gyógynövények és a gyógyító helyek felett ítélkezni próba nélkül botorság lenne.
Vélem, amennyiben a speciális földsugárzások hatnak az emberre és az állatokra, hatnak a növényekre is. Ha hatnak a gyógynövényekre, melyek energia elszívó hatással bírnak, lehetséges, hogy drogtartalmuk ilyen zónában termesztve magasabb.
 
Kertészmérnök barátom szerint, aki 2010 őszére elkészül a kolostorkert gyógyító helyeinek és Szent György sávjainak feltérképezésével, már a kertben való sétálás és pihenés a környezet egyéb tényezői miatt is jótékony hatással bír a kimerült, feszült, legyengült egészségű emberekre. Természetesen az egészséges emberekre is jótékony hatása lehet.

Gondoltam – hogy ne csak „dumáljunk” – hanem tegyünk is, ezért közösen elkezdtük a szerzetesek udvarainak kertészeti megújítását, melynek során elsősorban gyógynövények kerültek beépítésre, igazodva a hely szellemiségéhez. Az első ilyen udvar már látható, melybe elsősorban ismeretterjesztő jelleggel 15-féle, gyógynövényként is használható növény került. Érdemes felkeresni a korabeli szerzetesek és remeték lakhelyét, hiszen ők is termesztettek gyógynövényeket, melyekből gyógyhatású készítményeket állítottak elő, és ismerték, használták az energetizáló, gyógyító sávok, nyolcasok helyeit.

Bezárás