Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Ezo tippek iskolakezdéshez - Első napra

Közzétéve: 2020. 08. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 24 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az első napok az iskolában hatalmas változást hoznak a gyermek életébe, na és persze a szülőkébe is. Együttesen azonban ez az új életszakasz is nagyon boldog lehet!

A bevezetés: mit mesélj a gyermekednek

A jó kezdés egyik alapja, hogy a gyermek érdeklődve és szorongás nélkül menjen iskolába! Ezért nagyon fontos, hogy mit és hogyan tálalsz neki!

- Nem szabad megijeszteni a gyereket! Az olyan beszólások, mint "na csak várd meg, míg iskolába mész!", vagy "mi lesz veled az iskolában, ha még evés közben sem tudsz 5 percig nyugton ülni?" nem vezetnek semmi jóra. Csupán rengeteg gátlást építenek fel a gyermekben, na és persze szorongást is!

- Ennek az ellenkezője sem ajánlott! Vagyis ne akarjuk az iskolát túl színesen és szépségesen ábrázolni, mert a sok ábránd hamar csalódáshoz vezethet! "Hamar megtanulsz majd írni és olvasni!", vagy "Már első nap barátokat szerzel majd az iskolában". Szépen hangzó mondatok, de ne ígérjünk olyat, ami lehet, hogy nem teljesül!

- Meséld el nyugodtan, hogy néha jó az iskolában, néha idegesítő, valamikor izgalmas, valamikor unalmas, mint sok minden más is az életében.
 


Hogyan segítsd a gyermekedet az iskolában?

Egy iskolás gyerek szülőjének lenni annyit is tesz, hogy néhány dologban már nincs akkora befolyásunk.
Az iskolakezdő gyerekek általában szeretik a tanárnénit. Amit mond, azt csinálják, pontosan úgy, ahogy kérte. Lehet, hogy neked viszont abszolút nem szimpatikus a tanára, viszont ezt a véleményedet tartsd meg magadnak! Az iskolakezdés ugyanis nagyban függ a tanárnéni személyétől! Azért kibeszélhetitek együtt, hogy mi történt a nagy napon! Az érdeklődés, együttérzés, támogatás mindig szükséges és persze ajánlott is a szülők részéről.

A szülőknek és a tanároknak egyazon feladatuk van, melyet a nekik osztott szerepük által kell megvalósítaniuk. A szülők jobban ismerik a saját gyereküket, viszont a tanároknak több fogalmuk van a tanulásról, mint nekünk. Ezért nagyon fontos, hogy együttműködjünk a tanárral! Minden szülő szeretné, ha gyermeke jól teljesítene az iskolában, viszont ez nem csak és kizárólag a tanár felelőssége!
Mégis hogyan lehet a gyermeket támogatni az iskolában? Plusz gyakorlással, vagy a házi feladat együttes megoldásával? Valami még ennél is fontosabb!

Amire szükségük van: olyan szülők, akiket érdekel, hogy milyen élményeik vannak, mit tapasztaltak, vagy mivel foglalkoznak éppen. Ha minden nap szánsz egy pici időt rá, hogy odafigyelj teljesen arra, hogy mit mesél a gyermeked, máris sokat segítettél!

Amikor a gyerek az iskoláról mesél

Egy jó beszélgetéshez az időnek is, a helynek is megfelelőnek kell lennie! Melyik mégis a legjobb alkalom egy kis pusmogásra? Az étkezőben, vagy inkább lefekvés előtt? Ha esetleg nincs rá időd, hogy beszélgess a csemetéddel, akkor legalább tűzz ki egy másik alkalmat rá! Bár az evés utáni néhány perc is elegendő lehet!

A megfelelő hallgatás többet mond minden szónál! Sokkal többet tudsz meg, ha meghallgatod az élményeit, hogy mi történt a szünetben, vagy az úton hazafelé. Sokkal jobban érzi majd magát a gyereked, ha érzi, figyelsz rá és nem csak az eredményeire van kíváncsi!

Ha új képet rajzolt a suliban, akaszd ki valahová, vagy meséltesd róla, esetleg küldjétek el a nagyinak! Az elismerés önbizalmat ad majd neki más feladatokhoz is! Ami fontos a gyermek számára, hogy megmutasd, érdemes energiát fektetnie új dolgok megtanulásába, és mindig biztasd, vagy akár vigasztald, ha valami nem úgy sikerült, ahogy kellett volna!

Beszélni és megértésre találni nincs is talán semmi más, mely boldogabbá tenné az embert. Ha idegesít, hogy végtelenül árad a gyerekből szó, akkor mondd el neki: ez segít majd abban, hogy jobban összeszedje a gondolatait és az érzéseit! Ez fontos mindkét fél számára, hogy továbbra is megmaradjon az, ami olyan jónak indult!
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás