Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Melyik a 3 leghatékonyabb problémamegoldó módszer?

Közzétéve: 2019. 08. 15. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 191 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A pozitív hozzáállás, az elfogadás és a humor a legsikeresebb módszerek ahhoz, hogy megküzdjünk a nehézségekkel. Kellően spirituálisak is, így mindennap éljünk velük!

 

Az Anxiety, Stress & Coping című folyóiratban megjelent tanulmány szerzői 149 egyetemi hallgató naplója alapján jutottak erre a következtetésre. Dr. Joachim Stoeber Dr. Dirk Janssen arra kérte a résztvevőket, hogy 3-14 napon keresztül jegyezzék le, milyen kisebb sikertelenségek érték őket, hogyan próbálták meg ezeket kezelni, és a nap végén mennyire érezték elégedettnek magukat.

Egyesek úgy reagáltak a nehézségekre, hogy önmagukat vádolták, másoktól várták a támaszt, haragudtak vagy tagadásba menekültek. Ők nem érezték jól magukat a nap végére. Mások azonban inkább a jó dolgokat próbálták meglátni a helyzetben, és a humort hívták segítségül: ezek a diákok elégedetten zárták a napot.

Dr. Stoeber – aki a perfekcionizmus, a motiváció és a teljesítmény kutatásának szaktekintélye – úgy véli, az eredmények segítséget jelenthetnek mindazoknak, akik a stressz természetét vizsgálják. „Az a felfedezés, hogy a pozitív hozzáállás segít azoknak a diákoknak, akik hajlamosak a tökéletességre törekedni, igen nagy jelentőségű, mivel azt mutatja, hogy még ők is, akik sokszor az elégedetlenek magukkal, bármit is értek el, megelégedést találhatnak, ha a hibáikat pozitív színben tudják látni.” – mondta el a szakember.

Stoeber azt tanácsolja, hogy a sikertelenségek helyett próbáljunk arra koncentrálni, ami jó volt az adott dologban: például arra, hogy mit sikerült elérnünk, ahelyett, hogy mit nem. „Semmi értelme belemerülni a kisebb bukások felett érzett kesergésbe, mert az csak még mélyebbre húz. Inkább nézzük a helyzet jó oldalát, fogadjuk el, ami történt, és – kis dolog, ám nagyon fontos – tanuljunk meg nevetni rajta.”

 

Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás