Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Miért válunk nyűgössé kánikulában?

Közzétéve: 2018. 08. 10. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 341 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A forróság nyilvánvalóan megterheli a testünket, de a hangulatunkra is rányomja bélyegét... Olyan mélyre süllyedhetünk, ahonnan lehet, hogy nincs visszaút. Persze, ez ritka pillanat, de pszichológusok szerint a nyári, hőségben történő gyilkosságokhoz ez a környezeti tényező is hozzájárulhat!

Nancy Molitor, a Northwestern Egyetem Feinberg Orvosi Karának klinikai pszichiátere és viselkedéstudósa szerint sokan indulatossá válnak, amikor felszökik a hőmérő higanyszála. A meleg és rendkívül párás levegő köztudottan összefüggésbe hozható az agresszióval, az erőszakkal, és az általános rossz hangulattal. Ennek kialakulásához főként az alvászavar, a kiszáradás és a hétköznapi tevékenységek korlátozottsága járulnak hozzá. A hőség következtében a kontroll érzésének egyesekben kialakuló hiánya pedig még ingerültebbé tehet bizonyos embereket.

Molitor azt tanácsolja mindenkinek, hogy ha a kánikula harapósabbá tesz valakit, ne hozzon fontos, életre szóló döntéseket, nehogy később megbánja. Az utakon vagy a munkahelyen pedig ne feledjük, hogy azok az emberek, akikkel dolgunk van, hasonlóan ingerlékenyek lehetnek.
 

Az általános enyhe nyári mogorvaság mellett azonban a népesség körülbelül 1-2 százalékában a szezonális depresszió nyári változata is jelentkezhet. E rendellenesség esetén a rossz hangulat mellett az érintettekben időnként öngyilkos gondolatok is jelentkeznek. Számukra a hőség és a napfény szinte elviselhetetlen. Molitor úgy véli, hogy az ezen a nyáron sok helyen tapasztalható hosszú kánikulai időszakok a nyári szezonális depresszió eseteinek elszaporodásához vezethetnek.

A szakértő szerint a hőség ellen a józan ész sugallta intézkedésekkel kell védekezni: állandóan pótolni kell a folyadékot, és oda kell figyelni a testünkre. Ha valaki egészséges, és mozogni szeretne, inkább reggel és este edzzen, ne a nap közepén. Ha valaki vízhajtó gyógyszert szed, még többet kell innia, mint másoknak.

Ha valaki odafigyel a testére, egészséges, és minden ésszerű óvintézkedést megtesz, gond nélkül ki fogja bírni a hőséget. Mindig tartsuk szem előtt, hogy nem fog örökké tartani, hamarosan le fog hűlni a levegő.
Forrás: Ezoterikus.hu