Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

10 megmagyarázhatatlan misztérium: ezekre már sosem kapunk választ

Közzétéve: 2020. 07. 31. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Mindenki szereti a legendás, megmagyarázhatatlan és kísérteties történeteket felfedezetlen tájakról, elképesztő eseményekről. Íme a mi Top 10 misztikum listánk!

Kutakodtunk az interneten és régi könyvekben. Vannak történetek, melyekre született észszerű magyarázat. S akadnak olyanok, melyekkel kapcsolatban vagy a történet megkérdőjelezhető, vagy a magyarázat nem elfogadható…

A 10. legmisztikusabb szerintünk…

A Scape Ore mocsár gyíkembere
 

A gyíkember emberszerű lény, mely állítólag a Dél-Karolinai mocsárvidéken él. A leírások szerint több mint két méter magas, két lábon jár és igen jó felépítésű. Ugyanakkor zöld, pikkelyes bőre van és csillogó narancsszínű szeme. Állítólag mindkét lábán csak 3 lábujj van, a kezén hasonlóan, képes a falon is felmászni. Az első beszámoló Chritsopher Davistől ered, egy 17 éves helyi fiútól, aki 1988. június 29-én délután kettőkor hazafelé menet látta meg a lényt. Elmondása szerint épp a kikötődött cipőfűzőjét akarta újrakötni a mocsár hídján, mikor hangokat hallott és végül megpillantotta a gyíkembert, aki felé szaladt és a fiú alig bírta becsukni az autója ajtaját és elhajtani, mivel a lény utána kapott. Az a fiú bőrén és autóján nyomait lehetett látni a találkozásnak. Ezután több helyi lakos is mesélt arról, hogy találkozott a gyíkemberrel. Nem mellesleg a rendőrség egy hatalmas, 3 ujjú lábnyomot is talált, melyet viszont nem küldtek tovább az FBI-nak analízisre, mivel a biológus szerint definiálhatatlan a viselőjének hovatartozása.


A 9. legmisztikusabb szerintünk…

Hopkinsville-i koboldok
 

A koboldok esete még az UFO történelem feljegyzéseiben is megörökítésre került. Az eseményre a Kentuckybeli Kelly és Hopkinsville közelében került sor 1955. augusztus 21-én egészen másnap reggelig. Az UFO kutató, Allan Hendry így ír az esetről: "ez az eset kiemelkedő a hossza és az áldozatok száma miatt is." Több tanú esküt tett arra, hogy 5 ezüstösen csillogó, 3 láb magas jelenséget látott, melyek láthatóan a föld felett haladtak. A tanúk lőfegyverrel is próbálkoztak ellenük, vajmi kevés sikerrel.
1955. augusztus 21-én Billy Ray Taylor egy barátjánál vendégeskedett vacsorára, amikor meglátta nyugat felöl közeledni a különösen fényeket az égbolton. Szólt másoknak is, akik három, 3 láb magas lényre lettek figyelmesek, hatalmas fejekkel, nagy hegyes fülekkel, csillogó szemekkel és karmos kezekkel. A figurák ezüstös fényű fémet viseltek magukon és rázták a kezüket. Amikor azok valóban a ház felé közeledtek, megpróbáltak lőni rájuk a ház lakói, mikor is a lények megfordultak és eltűntek a sötétben. Amikor egyikük megpróbált a jelenség után indulni, egy nagy kéz nyúlt le a tetőről és megérintette a vállát. A vendégsereg ezután bezárkózott az épületbe, az idegenek pedig többszöri rohammal próbáltak rájuk törni, de a „földiek” sikerrel és szorgosan védték a házat.
 

A 8. legmisztikusabb szerintünk…

Summerwind Mansion
 

A Lamont Mansion néven is ismert épület északkelet Wisconsinban található. Summerwind – mely ma is áll - a 20. század elején épült udvarház, amit eredetileg a helybeli halászok használtak, majd 1916-ban Robert P. Lamont építette át gyönyörű lakóházzá. 15 éven keresztül meg is tartotta azt a tulajdonában, azt követően is, hogy a cselédek a házat kísértetek járta helyként emlegették.
A 70-es években Arnold és Ginger Hinshaw költözött ide 4 gyermekükkel és a kísértet történetek is tőlük származnak. Számos különös esetről számoltak be a suttogó hangoktól kezdve egészen a kísértetek megjelenéséig, valamint tárgyak, eszközök mechanikus és elektronikus meghibásodásáig. A kísértetet több alkalommal látni vélték a ház ebédlőjében. Női alakját a mai napig nem tudták senkivel beazonosítani. Az épület 1988-ban leégett, csak a főbb falak, s néhány lépcső maradt meg belőle. A tűz eredete szintén ismeretlen maradt.


A 7. legmisztikusabb szerintünk…

A Clapham erdő misztikuma
 

Több tucatnyi különös eseményről érkezett hír az angol Nyugat-Sussexben lévő Clapham erdőből. Az események különleges látványokról, illetve elképesztő jelenségekről, vagy akár házi állatok eltűnéséről is szóltak. Több halottról szellem képében való megjelenéséről is szólnak a hírek. A 60-as évektől kezdve számos UFO-t is láttak, akiknek áldozatul is estek néhányan. Valaki arról mesélt, hogy úgy érezte, követik. A kutatások egyébként egy igen erős radioaktív sugárzást mutattak ki.

3 furcsa haláleset történt közel az erdőhöz. Az első 1972 júniusában, mikor Peter Goldsmith rendőr tűnt el nyomozás közben, majd megtalálták a holttestét 6 hónappal később. A második halott Leon Foster, akinek testét 1975 augusztusában lelték meg, 3 héttel eltűnése után. A harmadik halott Harry Neil Snelling pap, aki 1978. októberben tűnt el és a testét csak 3 évvel később találtak meg. Minden esetet a mai napig nyílt aktaként tartanak számon, elkövetőt nem találtak, az említett személyek közkedveltek voltak, s a gyilkosság oka, miértje is teljes rejtély maradt.

A 6. legmisztikusabb szerintünk…

A Bridgewater háromszög
 

A címben megnevezett terület mintegy 520 négyzetkilométernyi, s délkelet Massachusettsben található. Beszámoltak már UFO jelenségekről, tüzes gömbökről, hatalmas lábnyomokról, kísértetekről. A közelben található egyébként a Hockomock mocsár is, melyet a korábbi lakosok Ördög mocsarának neveztek. A háromszög alakú terület egyébként indián temetőkön nyugszik.

A leggyakoribb beszámolók kísérteties fényekről szólnak, melyek állítólag a mocsárnál január környékén minden évben újból láthatóak.
 


Az 5. legmisztikusabb szerintünk…

A Mad Gasser / Az őrült elgázosító
 

Ezt a nevet adták azon embernek, vagy embereknek (mert még mindig ismeretlenek!), akik több gáz támadást indítottak Virgina Botetourt nevű megyéjének néhány háza ellen a korai 30-as és 40-es években. Az első eseményről Cal Huffman számolt be, ahol többszörös támadásra került sor egyetlen éjszaka alatt. 1933. december 22-én este 22 óra körül Huffman felesége fura szagot kezdett érezni, mely émelyítő volt és fél 11-kor újból érezhető volt. Ez alkalommal azonban a férj felhívta a rendőrséget. A harmadik csapás hajnali 1-kor következett be, ez alkalommal az egész házban és 8 embert mérgezett meg a gáz.
A másik incidens december 24-én történt, mikor Clarence Hall feleségével és 2 gyermekükkel hazatértek a templomból este 9 körül, majd édeskés, émelyítő szagra lettek figyelmesek, mely egy nyíláson keresztül áradt a házba. A harmadik esetre december 27-én került sor, ahol a Kelly család számolt be hasonló tapasztalatokról. Õk hallották is, ahogy a gázt bevezeti valaki a házba.
Összesen 10 eseményről számoltak be Botetourtban és 10 évvel később 20 új esetről Mattonban. Az egyik áldozat egy magas, férfi ruhába öltözött nőt látott, akinek lábnyomait meg is lelték később a tetthelyen. Soha nem tudták azonosítani a többszörös gyilkost, s válasz sincs a miértekre.

A 4. legmisztikusabb szerintünk…

Zana
 

A 18. század közepén Georgiában az Ochamchir környékén portyázó vadászok egy vad nőt láttak vastag karokkal, lábakkal és ujjakkal, akit teljes testén hajszerűség fedett be. Ezt a vad nőt Zanának neveztek el, aki először valóban annyira vad volt, hogy több évbe telt, míg ételt tudtak adni neki. Imádta a hideget és ki nem állhatta a meleget. Állítólag néhány egyszerű dolgot képes volt megtanulni, mint például kukoricát darálni. Szerette a bort is és utána ittasan órákig is aludt akár. A hölgyemény mindenesetre több gyermek anyja lett különböző apáktól, melyek azonban sorra haltak meg egymás után, mikor a jeges folyóban fürdette meg őket. A lakosok ezért hát elvitték tőle a gyermekeit és külön nevelték fel őket, akik az anyjuktól eltérően képesek voltak kommunikálni a lakosokkal. Zana kb. 1890-ben hunyt el, a legfiatalabb gyermeke pedig 1954-ben. A történetet Porchnev professzor tovább kutatta, aki több idős embert megkérdezett, akik még emlékeztek Zanára, többek között a két unokáját is. Az unokák sötét bőrűek voltak és a fiú, Shalikula annyira erős volt, hogy képes volt felemelni egy nagy darab embert székestől. Úgy tartják, hogy Zana valahogy fennmaradt a korábbi emberi civilizációkból, mint az utolsó embertípus a maga fajában. Ki tudja ki volt Õ valójában? Már sosem derül ki…


A 3. legmisztikusabb szerintünk…

Az ördög lábnyomai
 

Így nevezték azt a jelenséget, mely az angliai Devonban került feltárásra 1855 február 8-án. Egy könnyű hóesés után az éjszaka, több patkó formájú nyom tűnt fel a hóban, melyek mintegy 100 mérfölddel távolabbra vezettek. Bár néhol letért az útjáról a lábnyom, viszont meglehetősen egyenes úton haladt. A nyomok tetőkön és magas falakon is átvezettek. Sosem értek véget, és sosem találták meg a nyomot hagyó lényt. Megállapították, hogy súlya legfeljebb egy átlagos méretű emberé lehet, aki bármilyen akadályra fel- és átmászott.
 

A 2. legmisztikusabb szerintünk…

Mary Reeser halála
 

Mary Reesert 1881-ban érte a halál floridai házában. A test szinte teljesen szétégett a tűzben. A fura ezen esetben az, hogy a teljes bal lába érintetlen maradt, akárcsak a ház egyéb berendezése is. Az FBI kutatói Krogman professzort hívták segítségül a Pennsylvania Orvosi Egyetem szakértőjét abban a reményben, hogy neki sikerül feltárnia a rejtélyt. Szerinte lehetetlen, hogy egy test összeégjen önmagában, akárcsak egy gyertya. De akkor mi történt akkor 1951. július 1-én Floridában? A misztikus eset nyitjára sosem leltek rá. Akadt, aki fekete mágiára gyanakodott....


A legmisztikusabb szerintünk…

Az Amityville incidens
 

Valószínűleg nincs ember, aki ne hallott volna az Amityville horrorfilmről, vagy ne látta volna. Viszont kevesen tudják, hogy a sztori igaz történeten alapszik. A könyv eredeti szerzői (George és Kathy Lutz) a halálukkor beismerték, hogy a történet igaz volt. A pár 1975-ben Amityville-be költözött. Nem tudták viszont, hogy a házban 13 hónappal előtte a tulajdonos fia megölte hat családtagját arra hivatkozva, hogy hangokat hallott a fejében. A gyilkos, Ronald DeFeo még mindig börtönben van New Yorkban és életfogytiglani büntetését tölti. A legfurább, hogy valamennyi áldozatot fejjel lefelé találták az ágyukban mindenfajta erőszak jele nélkül. 28 nappal később, hogy George és Kathy Lutz beköltözött a házba, egy sor elképesztő esemény késztette őket arra, hogy mihamarabb kiköltözzenek. A család szagokat érzett, hangokat, fizikai támadásokat és megmagyarázhatatlan zörejeket. Kathy egy rejtett szobát fedezett fel, melyet pirosra festettek és a család kutyája egészen egyszerűen a közelébe sem akart menni. Egy papot is hívtak, hogy megszentelje a házat, aki szintén tapasztalta a fura eseményeket és némelyiket meg is örökített a kameráján. A korábbi tulajdonos és a Lutz családot követőek is állítják, hogy fura dolgok történtek abban a házban.

Forrás: Ezoterikus.hu