Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogyan erősítheted pozitív tulajdonságaidat?

Közzétéve: 2020. 07. 16. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 27 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokkal boldogabbakká válhatunk, ha bizonyos jó tulajdonságokat erősítünk magunkban. Bizony...

 
A Zürichi Egyetem kutatói szerint ezeket a karakterisztikus vonásokat gyakorlással bárki erősítheti önmagában.

A jó közérzethez, az elégedettséghez és végső soron a boldogsághoz a tulajdonságainkon keresztül vezethet az út. A kutatóknak most először sikerült bizonyítaniuk, hogy bizonyos pozitív jellemvonásbeli tulajdonságaink valóban erősíthetőek. Az egyetem tudósai három csoportra osztottak 178 önkéntest. Az első csoportot arra kérték, hogy erősítsék magukban a "kíváncsiság", a "hála", az "optimizmus", a "humor" és a lelkesedés" érzéseiket tíz héten át. A második csoportnak a "szépség felértékelésén", a "kreativitáson", a "jóságon", a "szeretet tanulásán" és az "előretekintésen" kellett dolgoznia. A harmadik csoportnak azonban nem volt semmilyen feladata, ők voltak a kontrollcsoport.
 


Az eredményekből kiderült, hogy a kontrollcsoporthoz képest az első csoport résztvevői arról számoltak be, hogy nőtt az általános elégedettségi szintjük, de mindkét csoport sokkal jobb közérzetről és nagyobb boldogságérzetről beszélt. "Ezek a résztvevők vidámabbak voltak, illetve gyakrabban érezték magukat jókedvűnek" - fűzte hozzá Willibald Ruch, a kutatás vezetője. Az önkéntesek, akik hatékonyabban megtanulták kontrollálni viselkedésüket, a tizedik hét végén azt is elmondták, hogy alapvetően lelkesebbnek érezték magukat szociális helyzetekben.

A szakértők szerint a pozitív tulajdonságokat ezért érdemes erősíteni úgy, hogy azokat beleépítjük mindennapi rutinunkba. Vagyis például vegyük észre a szépséget, adjunk pozitív visszajelzéseket másoknak, és köszönjük meg a pozitív tetteket. A tanulmány a Journal of Happiness oldalain jelent meg.
Forrás: Ezoterikus.hu