Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Melyek a legkedveltebb színek?

Közzétéve: 2018. 06. 29. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 234 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színek fontos elemei mindennapi életünknek. Az idők kezdete óta részei a természetnek, mégis képesek újra és újra elbűvölni bennünket titokzatosságukkal.

Saját személyiségünket is jelképezik azon színek, melyeket viselünk, s amik körbe vesznek minket. Ruhák? Smink? Autók? Cipők, táskák színei? Mind árulkodnak valamiről. A színeket rendszerint arra használjuk, hogy kifejezzük velük és általuk érzéseinket, érzelmeinket, üzenetet küldjünk általuk a nagyvilágnak.
Mit árulnak el a színek önmagukról?

Piros
 


Dinamika és szenvedély, a színspektrum egyik legmelegebb árnyalata. A vérrel, vággyal, erővel, veszéllyel azonosítják, de általános figyelemfelkeltő jelzés is egyben, például a közlekedésben is. Használható ez a szín a figyelemfelhívásra, de akár tettekre is ösztönözhet minket. A piros szín a hűvös árnyalatokkal szemben mindig kiemelt szerepet kap, s mindig magára vonja a figyelmet vizuálisan.

Rózsaszín       
 


A piros szín kedves, érzelmes, enyhe árnyalata, s általában kislányokkal szokás kapcsolatba hozni. Sokan azonban úgy vélik, hogy a rózsaszín egy igen feminin és különleges szín, mely gondoskodást, szeretetet, gyengédséget közvetít.

Citromsárga
 


A sárga a Nap színe, az optimizmusé, a jó kedvé, az irigységé, a hazugságé, de a méregé is, - a legellentmondásosabb szín a palettán. A megértés színe, de a csaló, alávaló jellemzőkre is asszociálhatunk általa.

Kék
 


Az ég színe, a végtelenségé, mely nyugtató hatással bír. Akárcsak a zöld szín, ez is egy természetes és univerzális árnyalat, - a kék zöld színnel kombinálva a természet örök színpárosa.

Zöld
 


A zöld az élet, a természet, az ideológia, az életstílus színe, de az egészséget és a növekedést is magában hordozza. A harmónia, a stabilitás, az egyensúly asszociálható láttán.

Barna
 


A színek bármely kombinációjának mixéből keletkezik is a barna, a legkevésbé figyelemre méltatott szín. Akárcsak a kék és a zöld is, a barna is természetes szín, a fára, a földre, a kövekre asszociálunk láttán.
A barna semleges szín, viszont a kék és a zöld kíséretében a természet alaphangulatát adja vissza, - kedvelt bézs és krém árnyalata is a hátterek megalkotásához.

Viola, lila
 


Igen kétértelmű szín, az érzékenységgel, spiritualitással hozzák összefüggésbe, ugyanakkor nagy erő is rejlik jelentéstartalmai között. Az ellentétek egységét jelképezi.

Narancs
 


A boldogság, szociális természet, ragaszkodás színe, mely stimulál, meleg hangulatot áraszt és a természetet juttatja eszünkbe. A kék ellentéte.

 

Melyek a legkedveltebb színek?    
1. kék 45%
2. zöld 15%
3. piros 12%
4. fekete 10%
5. sárga 6%
6. viola 3%
7. narancs 3%
8. fehér 2%
9. rózsaszín 2%
10. barna 1%
 
Melyek a legkevésbé kedvelt színek?    
1. barna 20%
2. rózsaszín 17%
3. szürke 14%
4. viola 10%
5. narancs 8%
6. sárga 7%
7. fekete 7%
8. zöld 7%
9. piros 5%
 

 

Forrás: Ezoterikus.hu