Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Melyik a világ 10 legsűrűbben lakott városa?

Közzétéve: 2018. 06. 28. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 235 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világ hatalmas, tömérdek ember él rajta. A populáció túlnövekedése egyre nagyobb problémává válik, legalábbis egyes világrészeken mindenképpen. A fenyegető élelmiszerhiány hamarosan a jómódban élő területeket is elérheti...

Bár sok helyen populációkontrollt kellene bevezetni, ugyanakkor e képek láttán érthető, hogy egyre többen vágynak oda, növelve a város lakosságának számát.

1. Shanghai, Kína

Populáció: 14.348.535

Shanghai, vagy más néven, a Kelet Párizsa, vagy az Orient királynője, az egyik legforgalmasabb és legdinamikusabb város a világon. Kína más részeitől eltérően, Shanghai egyre inkább európaiasodik, persze mindezt a legmodernebb technológiával és divattal felvértezve. (kép forrása: urbansplatter.com)


2.    Mumbai, India

Populáció: 11.914.398

Forgalom, egészség, szegénység, éjszakai élet, stílus, filmgyár - igazi válasz az amerikaiak életvitelére. Bár a környezetszennyezettség és az óriási szegénység elvesz némi fényt India pompájából, viszont a kultúra gazdagsága máris kárpótolhat bárkit érte. (kép forrása: bordermovement.com)


3.    Peking, Kína

Populáció: 11.509.595

Peking a kínai kommunista rendszer egyik modern és kompetens városa. A városkép az ország különböző politikai korszakait tükrözve igazi emlékműként tűnik elő.

4.    Sao Paulo, Brazília

Populáció: 11.016.703

Brazília kulturális központja, egyben az ország legnagyobb és leggazdagabb városa is. A művészkör és az éjszakai élet egyik fellegvára. Alapmottó: “dolgozz keményen és játssz még keményebben!”

5.    Szöul, Korea

Populáció: 9.895.217

Divattal teli és kultúrában gazdag főváros, mely mindig vibráló forgatagként hat ránk és igazi éjszakai csodaország, ahol mindig világít valami. (kép forrása: luxehighlife.com)


6.    Moszkva, Oroszország

Populáció: 10.433.869

Igazi modern birodalom hosszú évszázadokra visszanyúló történelemmel és építészeti stílussal. A kommersz és a kultúra keveredésének csodás egyvelegét ismerhetjük meg benne.

7.    Delhi, India

Populáció: 9.817.439

Delhi, India északi nagyvárosa magában ötvözi India lényegét: a gazdag luxus és az extrém szegénység között húzódó árkot. A legnagyobb bevásárló központ Indiában, ugyanakkor óriási történelmi hagyatékkal és építészeti csodákkal rendelkező város. (kép forrása: allposters.com)


8.    Chongqing, Kína

Populáció: 9.691.901

A város az elmúlt években háttérbe szorult a többi kínai várossal ellentétben. Most kezdenek őrült pénzeket fektetni ebbe a városba is, így lassan kezd felzárkózni a többi nagyváros gazdasági színvonalához. Érdekesek a nagy építészeti ellentétek, mint a felhőcirkálók és a kis viskók, melyek közvetlenül egymás mellett telepszenek meg, egyfajta groteszk harmóniában.

9.    Isztambul, Törökország

Populáció: 9.555.719

A világ legtrendibb városaként számon tartott Isztambulban szinte tobzódnak az éjszakai klubok és éttermek, melyek egyformán ünneplik a design és a divat fontosságát. Bár a város számtalan kulturális csodát is rejt, az éjszakai élet az, mely igazi csáberőt jelent a látogatók és az ott lakók számára.

10.    Karachi, Pakisztán

Populáció: 9.339.023

Pakisztán hagyományainak egyik fura példája, mely kultúra komor vallási intelmei nem riasztják el a látogatókat a város meseszerű történelmi hagyatékainak felfedezése elől.
Forrás: Ezoterikus.hu