Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Ki a boldogabb? Akinek van, vagy akinek nincs gyermeke?

Közzétéve: 2018. 06. 21. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 242 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vajon mentesülni a gyermeknevelés felelősségvállalása alól tényleg boldogabbá teheti az embereket? Netán azok élnek boldogabban, akik bevállalták?

 
A hatalmas felelősség ellenére a gyermeknevelés boldogabbá teszi az embereket, mintha egyedül élnének párjukkal, házastársukkal - derült ki három észak-amerikai egyetem közös kutatásából, köztük a British Columbia Egyetemmel.

Ellenben a népi hiedelmekkel, és a korábbi kutatások eredményeivel, a szülők boldogabbak, miközben gyermekeikkel kapcsolatos napi teendőiket végzik, szemben az egyéb házimunkákkal. Sőt a szülők általában boldogabbak, mint a gyermektelen párok, és a szülővé válás igénye a kutatók szerint alapvető emberi szükséglet. "A vizsgálatsorozat eredményei azt mutatják, hogy a szülők korántsem boldogtalan teremtmények" - fűzte hozzá Elizabeth Dunn, a tanulmány társszerzője. "Ha megnézünk egy vacsorapartit, megfigyelhető, hogy azok a párok, akiknek van gyermekük, ugyanannyira boldogok, vagy akár még boldogabbak is lehetnek, mint a gyermektelenek."
 


A következtetéseket a tudósok három kutatás során vonták le, amelyekben kanadai és amerikai szülők mindennapjait hasonlították össze gyermektelen párokéval. A vizsgálati alanyoknak a pillanatról pillanatra megélt boldogságérzésüket kellett jellemezniük: az anyák arról számoltak be, hogy a nagy felelősségérzet ellenére boldogabbak, amikor gyermekeikkel kapcsolatos teendőiket intézik.

Érdekes azonban, hogy ez a hatás a férfiaknál sokkal erősebben jelentkezett - sokkal boldogabbak lettek, mint olykor a nők -, az egyedülálló és a fiatal szülők esetében pedig kevésbé. A tanulmány a Psychological Science oldalain jelent meg.
Forrás: Ezoterikus.hu