Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Lehet tudatosabban élni?

Közzétéve: 2020. 06. 20. Írta: Szatmári Nóra, Bíborcsillag asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Egy ősi bölcsesség szerint néha nem árt megállnunk és megszagolnunk a rózsa illatát, és csak a pillanatnak élni. A most jelentőségét nem szabad elbagatellizálni...

 
Rohanó életünkben a bevezetőben olvasható dolgot azonban gyakran könnyebb mondani, mint csinálni, - igaz?

A mindennapi életben egyre gyakrabban és egyre nehezebb a másik emberre, barátra, társra, kollégára odafigyelnünk, vagy arra koncentrálnunk, amit éppen megcselekszünk. Ilyen érzés például, amikor hazafelé tartunk és úgy elgondolkodunk, hogy hazaérve már nem is emlékszünk az útra, annak részleteire, hogy épp virágoznak a fák, kék az ég, gyönyörű a táj.
 
A jelenséget könnyű megmagyarázni: ez azért van, mert az embereknek túlságosan rohanóvá vált az életük, és már nem is tudnak igazán a jelennek élni, állandóan a teljesítendő kötelezettségeik foglalják le a gondolataikat, s a jelen szinte teljesen mellékessé válik.
 
Az igazán nagy probléma az, hogy ez a helyzet - az idő múlásával - erősen ronthatja a kapcsolataink minőségét, és a saját boldogságérzetünket is. S itt jelenik meg a tudatosság kérdése: hogyan lehet jobbá tenni a jelent? Megélni a pillanatot?
 
Gyakran tapasztalhatod Te magad is, hogy az emberek alig figyelnek egymásra. Szinte kivétel nélkül mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy rokoni-, baráti- vagy párkapcsolatban a másik meg sem hallotta, amit mondtunk, egyszerűen elment a füle mellett... Ilyenkor egészen pocsékul érezzük magunkat, - igaz? Ez olyan érzést kelthet bennünk, mintha az adott pillanatban jelentéktelenek lennénk, mellékfigurák, vagy tán még azok sem...

Rengeteg különféle módszer létezik, melyek segítségével fokozhatjuk az éberségünket és a tudatosságunkat:
 
- napi meditációk
- jóga
- légzéstechnikák
- reiki
- pránanadi
- tudatos összpontosítás
  de akár:
- Tarot kártya
- angyalkommunikáció
- stb.
 
... és olyanok is, mint a festés, kézművesség, olvasás, klasszikus zene hallgatása, pilates.
 
Építs be valamilyen új rutint a mindennapokba, s tedd jobbá az életedet!
Forrás: Ezoterikus.hu