Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Született győztes vagy vesztes vagy?

Közzétéve: 2020. 06. 17. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 16 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kutatók szerint egyesek valóban született győztesek. A legújabb eredmények azt mutatják, az eltökéltségre, a barátságosságra, az önuralomra és a céltudatosságra irányuló hajlam kódolva van a génjeinkben.

 
Sőt, a DNS nagyobb szerepet játszik e tulajdonságok befolyásolásában, mint neveltetésünk és a barátaink. Az Edinburgh-i Egyetem kutatói szerint e személyiségjegyek együttesen döntik el, sikerre vagy kudarcra vagyunk-e ítélve az életben.

A kutatás során több mint 800 ikerpárt kérdeztek ki életfelfogásukról, hogy így válasszák külön a genetika és a neveltetés hatásait. A genetika hatását gyakran vizsgálják úgy, hogy egypetéjű ikerpárokat hasonlítanak össze kétpetéjű ikrekkel. Az egypetéjű ikrek azonos DNS-sel és neveltetéssel rendelkeznek, a kétpetéjű ikrek azonban genetikailag csak annyira hasonlítanak, mint bármilyen testvérpár.

A Journal of Personality szaklapban közölte eredmények azt mutatták, hogy a gének sokkal nagyobb szerepet játszanak, mint az életmód. Az önuralom különösen bele van kódolva a DNS-ünkbe. Génjeink elszántságunkat és kitartásunkat is nagymértékben meghatározzák. Ez nagyon fontos a siker szempontjából, mert ha valaki nem hajlandó feladni, nagyobb valószínűséggel váltja valóra álmait, mint az, aki már az első nehézségnél bedobja a törölközőt.
 


Timothy Bates professzor elmondta, az embereket régóta foglalkoztatja, miért képesek egyesek jól irányítani az életüket, vannak jó kapcsolataik, és tudnak együttműködni másokkal céljaik elérése érdekében. Eddig úgy gondolták, hogy főként a család és a környezet befolyásolja a pszichológiai jólétet. Ez a kutatás azonban azt bizonyítja, hogy a genetika nagyobb hatást gyakorol.

A professzor szerint azonban azoknak sem szabad elkeseredniük, akikkel a géneket tekintve nem bánt olyan nagylelkűen a természet. A kulcs a céltudatosság, ezért ha sikerre vágynak, a legfontosabb az, hogy gondolataikat összpontosítani tudják.
Forrás: Ezoterikus.hu