Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mennyire számít, hogy nézel ki?

Közzétéve: 2019. 06. 15. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 124 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem a hírnév a döntő, amikor valakivel üzletet kötünk, vagy befektetjük a pénzünket a cégébe, hanem a külseje?

 
Ez derült ki a Warwick Üzleti Iskola, a London Egyetem és az amerikai Dartmouth Egyetem közös kutatásából.

Meglepő módon a külső megjelenés olyan nagy hatással van ránk, hogy még a rossz hírnevet is képes lehet ellensúlyozni. A kutatók ugyanis megállították, hogy egyszerűen jobban bízunk a megnyerőbb külsejű emberekben, még akkor is, ha negatív információkat kapunk róluk.

A kutatás során a tudósok 20 pár olyan képet mutattak az önkénteseknek, amelyeken a szereplők arcvonásait előzőleg egy számítógépes program segítségével egy úgynevezett megbízhatósági skála mentén változtatták meg..

Minden önkéntes kapott egy bizonyos pénzösszeget, amelyet a képeken szereplő embereknél kellett befektetniük. Az eredményekből kiderült, hogy a 15 résztvevőből 13 személy annál fektette volna be a pénzét, aki a legmegbízhatóbbak tűnt. A második kísérlet során a kutatók a fotók mellé pozitív és negatív információkat is adtak a személyekről, de az önkéntesek így is többnyire a külső alapján döntöttek.

A kutatók szerint ez azt jelenti, hogy a megbízhatóság látszata annyira döntő, hogy az emberek inkább hallgatnak a belső megérzéseikre, mintsemhogy a külső információk alapján ítéljenek meg valakit.

A tanulmány a PLoS One oldalain jelent meg.
Forrás: Ezoterikus.hu