Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Miért futamodunk meg, ha nagy a tét?

Közzétéve: 2018. 06. 14. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 340 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az emberek gyakran megijednek és meghátrálnak egy nagy szakmai vagy pénzügyi kihívás láttán, mivel félnek az esetleges bukás. kudarc, kínos helyzetek esélyeitől...

 
- állítják a Kaliforniai Műszaki Egyetem (CalTech) kutatói. Kutatásaikból az is kiderült, hogy az, aki ilyen esetekben félve vág bele a feladatba, rosszabbul is teljesít.

A sportban, játékban vagy éppen a munkában is gyakori, hogy valaki a nagy kihívást jelentő feladat elől meghátrál. A kutatók szerint ez azért történhet meg, mert a nagy tét olyan nyomást gyakorol ránk, hogy attól tartunk, elbukunk.

"Ez egy kissé váratlan következtetés, hiszen azt gondolhatnánk, hogy minél nagyobb a fizetés, az emberek annál jobban, keményebben fognak dolgozni, amíg el nem érik teljesítőképességük határát. De a kutatások azt mutatják, hogy ez kezd megfordulni, és akkor igaz, ha kevesebb a fizetés, kisebb a tét" - magyarázta Vikram Chib, a kutatás vezetője. A korábbi kutatások szerint ez azért következhet be, mivel az emberek a nagy tét láttán olyan izgatottá válnak, hogy rosszabbul teljesítenek.

Chib és csapata önkéntesek agyát agyi képalkotóval (MR) vizsgálta meg, hogy lássák mi is zajlik valójában az agy különböző területein ilyen stresszes helyzetben. A kutatók szerint ami valójában történik, az nem más, minthogy félünk, hogy elveszítjük a potenciális jutalmat, fizetést. Ráadásul az is kiderült, hogy minél jobban aggódik valaki emiatt, annál rosszabbul fog teljesíteni. A kutatók azonban úgy vélik, ha valaki tudja magáról, hogy nehezen viseli a kihívásokat, edzéssel javíthat teljesítményén, vagyis ilyenkor érdemes több kihívásba is belevágni.

 A tanulmány a Neuron oldalain jelent meg.
Forrás: Ezoterikus.hu