Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A párom munkanélküli! Meddig tűrjem?

Közzétéve: 2018. 05. 31. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 382 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cím hallatán mindenki érzi a gazdasági válság hatását, - egy kicsit. Ha a te partnered, vagy te magad nem is vagy munkanélküli, de valakit biztosan ismersz, aki az.

 
S mi a teendő, ha a partnerünk egyszer csak elveszíti a munkáját?

Ami az enyém, az a tiéd is

Természetesen minden kapcsolatban kutyakötelességünk gondoskodni a másikról, akkor is, ha az több, mint egyszerű „rászorulás”. Nemcsak anyagilag, hanem lelkileg is, hogy ne veszítse el az önbecsülését, vagy, nehogy megutálja önmagát emiatt a lehetetlen szituáció miatt. De a legeslegelső pillanatban gondoskodjunk arról, amiről lehet, ergo: mentsük, ami menthető! Ballagjunk el a munkaügyi hivatalba, kérdezzünk utána, hogy mi a hivatalos menete egy elbocsátási procedúrának és jogosultak vagyunk-e a munkanélküli ellátásra! Ezt felmérve gondoljuk át a havi költségvetésünket és legyünk nagyon reálisak azzal kapcsolatban, hogy mi az, ami megengedett, s mi az, ami már nem!

A várva nem várt depresszió

Nehéz dolog, ha az embernek egyszer csak nincs miért felkelnie reggelente. Meg kell találnia az élet új értelmét, nem szabad elveszíteni a hitét, hogy egyszer újra a társadalom hasznos tagjává válik. Vedd úgy ezt az időszakot, mint a második mézes heteket, mikor a partnered csak téged kényeztet, és mindent megtesz azért, hogyha hazajössz, akkor körülötted ugráljon. Néha nehéz lesz és néha idegesítő is, sőt az is előfordulhat, hogy a kényeztetés egy idő után alábbhagy és nem lesz kedve semmihez sem. Maradj hűen mellette, mutasd ki a megértésedet és erősítsd őt lelkileg! Sok türelemre és békés magatartásra lesz majd szükséged, de hidd el, hasonló helyzetben ő lenne melletted! Nem igaz?

...de meddig?

Egy darabig mindenképpen. A hivatalos statisztikák szerint akár 6-9 hónap is eltelik, amíg valaki munkát talál. A nagyobb városokban még mindig könnyebb a helyzet, a vidéki kistelepüléseken nehezebb. Nyilvánvaló, hogy tegyünk különbséget, a "nincs jelenleg jó lehetőség, de mindent megteszek", valamint a "nem is akarok dolgozni, a kirúgásom kapóra jött" típus között. Lehetőség mindig van. Megesik, hogy nem a legszuperebb állás vár ránk, de léteznek alkalmi, szezonális, kisegítő munkák, amelyek egy párkapcsolat esetén meggyőzik a másik felet arról, hogy valamit mégis csak tesz a másik.

És ismét...

Jusson eszünkbe, velünk is megtörténhet, - bármikor. Fordított esetben szintén elvárnánk némi toleranciát.
Forrás: Ezoterikus.hu