Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi a boldog öregség titka? Tanulj meg elengedni!

Közzétéve: 2018. 05. 24. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 389 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A megbánás fiatal korunkban még segíthet, hogy jobb emberekké váljunk, később azonban, amikor öregszünk, már csak boldogtalanná tesz bennünket...

- derült ki egy új kutatásból.

Ahogy öregszünk, a megbánás és a múlton való rágódás egyre jobban megkeseríti az életünket. Sőt, úgy tűnik, hogy a fájó emlékek elengedése, és a megbánás nélküli élet összefügg az időskori jólléttel és mentális egészséggel.

A kutatók, hogy lássák, a megbánás miként hat az agyműködésre, önkéntesek három csoportját vizsgálták meg MRI segítségével: 25 éves egészséges felnőtteket és 65 éves egészséges, valamint szintén idős, de depressziós felnőttek csoportját. A résztvevőket arra kérték, hogy játsszanak egy számítógépes játékkal, amelyben dobozokat kell kinyitogatniuk. A dobozok vagy pénzt tartalmaztak, vagy az ördög képét, ami azt jelentette, hogy az addig megszerzett vagyont elvesztették. A játékosok bármikor dönthettek úgy, hogy megállnak és elviszik a nyereményt, vagy folytatják és kockáztatnak. A végén a kutatók mindig megmutatták a dobozok felfedésével, hogy az egyes játékosok meddig juthattak volna el biztonságosan.

Amikor a fiatal felnőttek és a depressziós idősek felfedezték, hogy még sokkal messzebbre juthattak volna, a következőkben jobban kockáztattak, habár tudták, a játék véletlenszerűen működik, vagyis azért, mert korábban tovább jutottak, semmi garancia nincs rá, hogy legközelebb kedvez nekik a szerencse. Az egészséges idős felnőttek azonban nem változtattak a magatartásukon.

"A sikertelenül öregedő idősek a fiatalokhoz hasonlóan viselkedtek,vagyis az időskori jólléthez szükség van az élet negatív változásainak az elfogadására. Ne nézzünk vissza tehát haraggal, inkább a pozitív dolgokra figyeljünk" - magyarázta Stefanie Brassen, a kutatás vezetője, a német Hamburg-Eppendorf Egyetem és Orvosi Központ munkatársa. A tanulmány a Science oldalain jelent meg.
Forrás: Ezoterikus.hu