Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A világ misztikus helyei XIII. - Eselsburger völgy

Közzétéve: 2020. 04. 28. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 33 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy trópusi tenger korallzátonyai ezek az elhagyatott sziklák talán? Hogy kerültek erre a részben sík, részben hegyvidékes tájra?

 

Ott jártunk alkalmával egyet biztosan megállapíthattunk. A környék nyugalma lenyűgöző, de olyan erőteljes energetikai kisugárzás van jelen, mely feltölt, ugyanakkor el is bágyaszt. Az ember képtelen nem leülni, álmodozni, és csak úgy órákig nézelődni.
   
A helyhez rengeteg misztikus történetet kötnek, ám nekünk ez tetszett a legjobban:

A harmadik napon Isten megparancsolta, hogy az összes víz gyűljön össze a világon, hogy a föld láthatóvá váljon. Istennek az eredmény nagyon tetszett, így elnevezte a talajt földnek, a vizet pedig tengernek.

Nemcsak a keresztények és a zsidók szerint keletkezett a Föld az ős-óceánból, hanem az ókori egyiptomiak is beszámolnak a habok visszavonulásáról, mely a termékeny földet felszabadította. Az indián regék szerint a halak homokszemekkel bukkantak fel a víz alól, a teknősbékák hátukon pedig növények és állatok vertek tanyát. A japán mitológia szerint az ős Isten, Izangani teremtette a szigetvilágot a tenger megkeverésével.

Ahol a mérges tenger 2 szűzre lelt

Nem kérdés, az idő nem úr ebben a völgyben. Épp úgy fut tova, mint a halkan csörgedező patak a táj közepén. Minden hang, még a legragyogóbb napsütésben is, mintha sötét köd alól szólna. A víz tükrében egy elhagyatott malom tűnik fel, a magas sziklák tömege, melyen egyszer a Falkenstein vár állt, s a két szűz, akik sziklává kövesülve merednek a víztükörbe.
 


A monda szerint Elseburg úrnőjét egy hűtlen férfi súlyosan megsebezte egykoron, ezért megtiltotta, hogy lányai bármilyen férfival kapcsolatba kerülhessenek. A két lány azonban Brenz közelébe sétált, hogy jobb vizet hozhassanak haza, ahol azonban meghallották a fiatal halászokat énekelni, s titokban találkozgatni kezdtek velük. Az úrnő azonban rájött a turpisságra és gonosz mágiával átkozta meg őket, cserébe még aznap éjjel villám sújtotta őt is. Ez csak egy a völgy mondái közül…

Forrás: Ezoterikus.hu