Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A világ misztikus helyei XII. - Detmold

Közzétéve: 2020. 04. 22. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 39 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismered Rungoltot, a Watten-tenger mélyére süllyedt várost? Vagy a furcsa barlangokat Bajorországban, ahol sok évvel ezelőtt gyerekeket és nőket áldoztak fel egy rituálé során?

 
Esetleg Gross Radent, ahol az utolsó német pogányok küzdöttek a kereszténységre való erőszakos áttérítés ellen? 10 különleges helyet mutatunk be németországi körtúránk során, ahol még ma is varázsos hatások uralkodnak. Olyasfajta mágikus energia, mint egy kihunyt vulkán kráterében...

Externsteine Detmoldnál – Germán Stonehenge

Híd egy elfeledett időbe? Homokkőből épített oszlopok és pillérek, némelyikük majd 40 méter magas és senki sem tud közelebbit mondani az építményről, eredetéről, - legfeljebb csak tippek születnek. A Teutoburger erdő lábánál, nem messze Padeborn városától egy igazi rejtély vár megfejtésre Németországban. Externsteine. Vajon ember építette őket, vagy a természet? Maradványai lennének egy letűnt, évezredekkel ezelőtt élt civilizációnak? Melyik Istent tisztelték benne és mikor?

A keresztények közel 1000 évvel ezelőtt két templomot építettek fel, egy oltárt és egy gigantikus keresztet is felállítottak. Az Alpoktól északra ez volt a legnagyobb művészeti alkotás ebben a kategóriában. Viszont mikor a keresztények megérkeztek a Teutoburger erdőbe, ezek a kövek már ősidők óta álltak. Melyik régi varázslat volt annyira erős, hogy csak egy ilyen monumentális mű tudta elnyomni hatását?


Felismerhetőek egyébként az építmény valaha kialakított barlangjai, a kis lépcsők, a felső oltár. A belső tér három termet zár közbe, melyek közül a dél-keleti irányban lévő terem lehetett a bejárat az ősi kupolához. Egy szűk folyosón kerülünk a főterembe, melynek középpontja egy félgömb alakú kagyló, mely a földbe süllyed mintegy 1,25 m szélességével. Innen két ajtónyílás - az egyik szűk és négyzet alakú, a másik széles és íves - adnak a teremnek egy kis fényt. A kisebb ajtó mellett még ma is láthatóak falfeliratok. A harmadik, szintén négyzetes terem, a mellékterem két négyzetes mélyedést tartalmaz, melyekkel szemben egy tűzrakóhely lehetett, ennek jeleit fel lehet ismerni a falon. A sziklák hátoldalán egy hajó formája is látható, illetve egyes nyílásoknál észrevehető, hogy valószínűleg asztronómiai megfigyeléseket végeztek rajtuk keresztül. Az egyik szikla érdekessége egy mozgókő, mely három ponton került rögzítésre csupán.

A mai ismert és legrégebbi feljegyzést Hermann Hamelmann készítette 1564-ben, mikor a sziklák germán szentségként voltak ismeretesek, melyet még Nagy Károly romboltatott szét. 1920 és 1945 között mindenesetre nagy népszerűségre tettek szert a kövek és a hely még mindig kultusz szimbólumnak számít. A sziklákat mindenesetre kb. 10.000 évvel Krisztus előtt emelték, viszont sem a bronz-, sem a jégkorszak idejéből nem ismeretesek használat nyomai és jelentős ásatásoknak sem sikerült semmilyen maradványt feltárniuk, - ez idáig.

A név eredete még nem egyértelműen bizonyított, több magyarázat is létezik rá. A mai írásmód "Externsteine" a 19. századból eredhet valószínűleg, és az eredeti szó "egge" lehetett, mely a sziklákra utal. Elhelyezkedése szerint a kövek dél-keletről észak-nyugat felé haladnak. Az építmény több sziklasorból áll és ezek alapvetően különböznek egymástól. Az észak-keleti oldalon javítgatások nyomai látszanak, míg a másikon nyoma sincs igazításnak, talán ezért is nevezik az előzőt az előfalnak.

A keresztény misszionáriusok hamar felismerték, hogy muszáj alkalmazkodniuk a meglévő szokásokhoz, ha sikert akarnak elérni. Ezért tolerálták ezt a valószínűleg pogány rituálékra használt helyet is, viszont éppen itt kellett felépíteniük hatalmas keresztény emlékművüket is. Itt, mely mindig is egy mágikus hely volt, egy völgyben, egy forrásnál, esetleg egy hegy lábánál. Ezen mágikus hely esetében ez éppen egy erdő volt. A régi hitet megpróbálták elnyomni az új hit által, mint itt is, Externsteine-nál, mely pogány és egyben keresztény is. A hely mágiájának titkát még nem tárták fel. A varázs mindenkié.
Forrás: Ezoterikus.hu