Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Milyen függőségben szenvednek a legtöbben?

Közzétéve: 2018. 04. 14. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 39 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alkoholisták? Dohányosok? Nagyevők? Csokoládéimádók? Netán maguk a hedonisták? Vajon mely függőség áldozatai vannak a legtöbben? Ne lepődj meg a válaszon!

T
öbb a Facebook-függő, mint az alkoholista vagy dohányos

Annyira népszerűek lettek a közösségi oldalak, a Facebook és a Twitter, hogy egyre többen napi 24 órás kapcsolatban állnak ezekkel, amiben segítségükre vannak az okostelefonok is.

Felugrani Facebookra, hogy megnézzük ki lájkolta az állapotunkat, vagy éppen azért, hogy feltöltsünk pár új képet az előző napi buliról, szinte mindennapos tevékenységnek számítanak, éppúgy, mint az alvás, vagy az evés. Mivel ennyire az életünk részévé váltak a közösségi oldalak, nem meglepő, hogy néhány embernél függőség alakul ki. A Chicago Egyetem Booth Üzleti Iskolájának kutatói ezért átfogó vizsgálatba kezdtek, hogy bebizonyítsák, szerintük a közösségi oldalak több embernél alakítanak ki függőséget, mint az alkohol vagy a cigaretta. Tanulmányukhoz 250 Facebook-felhasználót vizsgáltak, akiket napi vágyaikról kérdeztek.

 A tanulmányból kiderült, hogy a résztvevők egy átlagos napjuk során a legjobban az alvásra és a szexre vágynak, azonban a közösségi oldalak esetében nehezebben állnak ellen a csábításnak, mivel könnyebb eleget tenni a vágyaiknak. A résztvevők közül senki sem érezte szükségesnek, hogy elnyomja a közösségi oldalak iránti kíváncsiságát, mivel azokat nem tartották károsnak vagy veszélyesnek. Ráadásul mivel használatuk ingyenes, nemcsak a felhasználók száma, hanem az ott eltöltött órák száma is növekszik.

 Dr. Wilhelm Hofmann, a kutatás vezetője elmondta, hogy a közösségi oldalak esetében úgy lehet kontrollálni a függőséget, hogy ellenállunk a csábításnak, ami erősíti az akaraterőnket és napról napra kevesebb kedvünk is lesz használni ezeket az oldalakat. "Az olyan oldalakat szeretem, ahonnan a felhasználó távozik egy idő után, mert megtalálta azt, amit keresett, vagy valamilyen érdekes dolgot tanult. Szerintem ez egy egészséges kompromisszum" - tette hozzá Dr. Hofmann.

 

Forrás: Ezoterikus.hu