Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Kiknek nem ajánlott a facebook?

Közzétéve: 2018. 03. 02. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 388 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elméletben a Facebookhoz hasonló közösségi oldalak kiválóan alkalmasak az önbizalomhiány leküzdésére. A közös élmények és az élmények megosztása ugyanis rendkívül fontos a barátság szempontjából.

Gyakorlatilag azonban, mint az a Psychological Science című szaklap kutatásából is kiderült nemrég, az önbizalomhiányosok viselkedése a közösségi oldalakon inkább kontraproduktív jellegű, negatív kiírásaikkal és életszemléletükkel ugyanis csak még inkább kedvezőtlen fényben tüntetik fel magukat mások előtt.

"A Facebook az általános elképzelések szerint segíthet megerősíteni a baráti kapcsolatokat" - nyilatkozta Amanda Forest, a Waterloo Egyetem végzős hallgatója. Õ és instruktora, Joanne Wood az önbizalom-szint és a közösségi oldalakon közzé tett bejegyzések érzelmi töltete közti kapcsolatot keresték. Az önbizalomhiányos emberek általában képtelenek szemtől-szembe kimondani érzéseiket, Facebookon azonban azonnal megoszthatják másokkal gondolataikat.

Az egyik felmérés során Forest és Wood arról kérdezték meg az egyetem hallgatóit, hogyan viszonyulnak a Facebookhoz. Az eredmények szerint az önbizalomhiányos emberek nagyobb arányban gondolták úgy, hogy a közösségi oldalak segítenek másokhoz közel kerülni és segítenek elkerülni a kínos szituációkat, mint az egészséges önbizalommal élők.

A kutatók ezek után megvizsgálták a résztvevők utolsó 10 Facebook bejegyzését, majd osztályozták őket negatív illetve pozitív tartalmuk szerint. A bejegyzéseket később egy független Facebook felhasználónak is megmutatták, majd megkérték, alkosson véleményt a bejegyzések íróiról.

A megfigyelések szerint az önbizalomhiányos önkéntesek sokkal több negatív tartalmú bejegyzést írtak, mint a többiek, és emiatt kevésbé voltak szimpatikusak az értékelést végző független felhasználónak.  Persze ebben az esetben az értékelést végző személyt nem ismerték a résztvevők, de ez reális, hiszen Facebookos ismerőseink közel fele teljesen idegen, vagy csak távoli ismerős.

Forest és Wood vizsgálataiból kiderült továbbá, hogy az önbizalomhiányosok pozitív töltetű bejegyzései sokkal több visszajelzést kapnak, mint a kevésbé pozitívak, ugyanakkor a magabiztos emberek negatív bejegyzései is nagyobb népszerűségnek örvendtek a barátok körében, valószínűleg azért, mert ez a fajta viselkedés annyira szokatlan volt ezektől az emberektől.

Lehetséges tehát, hogy az önbizalomhiánnyal küzdők úgy érzik, biztonságosan megoszthatják érzéseiket a közösségi oldalakon, de úgy tűnik, ezzel nem sokat segítenek magukon. "Ha valakivel személyesen beszélünk és mondunk valamit, azonnali visszajelzést kapunk" - vélekedett Forest. "A Facebookon azonban, mivel ritkán kapunk visszajelzést, lehet, hogy észre se vesszük, mennyire eltávolodnak tőlünk ismerőseink."
Forrás: Ezoterikus.hu