Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Hogyan rombolhatsz le mentális gátakat?

Közzétéve: 2021. 02. 26. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 47 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem jön az ihlet? Menj ki a szabadba! Ha legközelebb megakadsz a kreativitásban, változtass a nézőpontodon. Egy séta nem árthat...

 
A Michigani Egyetem Ross Üzleti Iskolájának kutatói, Jeffrey Sanchez-Burks és Suntae Kim új tanulmánya kimutatta, hogy a testmozgás és a mozgás élménye javítja a kreatív problémamegoldó-képességet. Az eredményekről a Psychological Science című folyóirat számolt be. "A kreatív gondolkodással kapcsolatos metaforákat gyakran használjuk a mindennapi beszédben” – mondta el Sanchez-Burks, a menedzsment és szervezeti tudományok adjunktusa. Ezek a népi jó tanácsok nem ismeretlenek a kutató laboratóriumokban, reklámokban és a felsőoktatásban sem, ahol az úttörő ötleteket értékelik. A metaforák összefüggést sejtetnek a konkrét testi élmény és a kreatív megismerés között.

Sanchez-Burks és a Ross Iskola hallgatója, Kim összeállított egy kutatócsoportot, akik öt kutatást hajtottak végre közel 400 főiskolás bevonásával, hogy megvizsgálják a kreativitás metaforáinak pszichológiai potenciálját. Megnézték, hogy a kreatív problémamegoldást serkenti-e, ha szó szerint valósítják meg a metaforákat. Mind az öt kutatásból az derült ki, hogy a kreativitás metaforáinak fizikai és pszichológiai megtestesítése segíti a folyamatosságot, rugalmasságot és eredetiséget.

 "A mozdulatok, gesztusok, cselekedetek fokozhatják a teljesítményt” – magyarázta Sanchez-Burks. „Ha valaki szó szerint korlátok és akadályok nélkül gondolkodhat, például közben sétál vagy járkál, akkor lerombolhatja a mentális gátakat, melyek korlátozzák a megismerő folyamatokat. Rávilágítottunk, hogy a szerepjáték nemcsak aktiválja, de fokozza is a megismerést, mert olyan kognitív folyamatokat indít el, melyek hozzájárulnak a kreatív megoldások születéséhez. A metaforák eljátszása mozgásba hozza a kreativitás motorját.”
Forrás: Ezoterikus.hu