Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Jó vagy rossz a munkamánia?

Közzétéve: 2018. 02. 20. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 398 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Folyton szapulják őket a végeláthatatlan munkaidejük miatt, és mert még nyaraláskor is csak a laptopjukat és az e-mailjeiket bújják.

 
Yehuda Baruch professzor azonban jó hírrel szolgált a munka megszállottjainak: mániájuk nem feltétlenül rossz dolog.

Egy új tudományos cikk szerint a munkamániát igazságtalanul állítják be sötét színben az egyének és a társadalom szintjén. A francia Rouen Üzleti Iskola professzora, Yehuda Baruch úgy véli, hogy bár a munkamánia egyfajta függőség, mégis pozitív eredményeket hozhat az egyén, az üzleti élet és a társadalom számára is. Nem kell automatikusan bűnnek tekinteni.

A Career Development International című folyóiratban Baruch professzor azt taglalja, hogy a szakirodalom alaposan ráhúzta a vizes lepedőt a jelenségre, mint ami rengeteg stresszel jár a munkahelyen és otthon is, illetve felborítja a munka-magánélet egyensúlyt. Empirikus kutatások azonban azt is kimutatták, hogy a munka megszállottjai energikusak és elhivatottak, és nem a kimerültség és a cinizmus dominál náluk. Baruch professzor a csokoládéfüggőséghez hasonlította az állapotot. A csokoládé is rendelkezik hasznos tulajdonságokkal, például energiát ad és feldobja az embereket. Ugyanígy, a munkamániásoknak a munka ad energiát, eredményeik révén pedig nő az életszínvonaluk. Amíg szokásuk nem okoz jelentős egészségkárosodást, addig jobb lenne, ha rájuk hagynák, mennyit szeretnének dolgozni.
Forrás: Ezoterikus.hu