Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Mire való a jó szándék?

Közzétéve: 2019. 02. 18. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 95 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Valóban csökkenthetik a betegek szenvedéseit a gondoskodó és kedves nővérek, és a nagymama sütije is sokkal finomabb, ha tudjuk, szeretettel készült?

 
Csökkenti a fájdalmat és örömet okoz a jó szándék!

Valóban csökkenthetik a betegek szenvedéseit a gondoskodó és kedves nővérek, és a nagymama sütije is sokkal finomabb, ha tudjuk, szeretettel készült - állítják új tanulmányukban a Maryland Egyetem pszichológusai.

"Ahogyan egy másik személy szándékaiban olvasunk, a szándéktól függően úgy változnak a mi fizikai tapasztalásaink is a világról" - mondta Kurt Gray professzor, a tanulmány szerzője.

A kutatók több kísérletet is végeztek, hogy bebizonyítsák, a szándéknak valóban hatalmas ereje van. Egy kísérletben például azt tesztelték, hogy a kedvesség valóban csökkenti-e a fájdalmat. A résztvevőket három csoportra osztották, majd mindenki azonos mértékű áramütés kapott a partnerétől. Az első csoport tagjai eközben azt hitték, a partnerük szándéka nélkül, csak "véletlenül" kaptak áramütést. A második csoport tagjai azt feltételezhették, hogy rosszindulatból kapták, míg a harmadik csoport tagjai úgy vélték, hogy valamilyen segítő szándékból részesültek belőle. Érdekes módon a harmadik csoport tagjai számoltak be a legkevesebb fájdalomról. Más kísérletekben is hasonló eredményekre jutottak: ahol egy cukorka ízét kellett értékelni, a résztvevők finomabbnak találták, amit kifejezetten nekik választott valaki, mint ha csak úgy kaptak egyet.

"Az eredmények megerősítik, hogy a jó szándék - sőt a félrevezető is - csillapíthatja a fájdalmat, örömöt is okozhat, és még az ételek ízét is finomabbá teheti" - fűzte hozzá a professzor. A tanulmány a Social Psychological and Personality Science online kiadásában jelent meg.

 

Forrás: Ezoterikus.hu