Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Bele lehet halni a bánatba?

Közzétéve: 2018. 02. 09. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 223 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amikor meghal egy szerettünk, akár olyan mértékű szorongást, bánatot és stresszt élhetünk át, hogy szívrohamot is kaphatunk - állítják amerikai kutatók.

 
Úgy tűnik, tényleg létezik szívszaggató bánat, legalábbis egy új kutatás szerint valóban előfordulhat, hogy szívrohamot kapunk a szomorúságtól. "Az extrém bánat érzése kiválthat szívrohamot" - magyarázta Dr. Murray Mittleman, a bostoni Harvard Egyetem Orvosi Karának kutatója, a Beth Israel Kórház Kardiovaszkuláris Kutatóközpontjának igazgatója. "Az emelkedett kockázat akár egy hónapig vagy annál hosszabb ideig is fennállhat".

A kutatók közel 2000 szívrohamon átesett beteg adatait vizsgálták meg. Kiderült, hogy mások halála aznap 21 százalékkal emeli a szívroham esélyét, és még hat héttel utána is jelentősen magasabb a kockázat.Korábbi kutatások azt is kimutatták, hogy a gyászoló özvegyek között a házastársuk halálát követő egy hónapban 53 százalék a stroke vagy egyéb szívbetegség esélye.
 
 
A szakértő szerint a gyász ugyanis olyan stresszes szorongó érzést vált ki, amely a szívre nézve káros folyamatokat indít el. "Mindez fiziológiai válaszként a szívfrekvencia és a vérnyomás növekedéséhez vezethet, valamint a vér is kissé besűrűsödhet, ami mind növeli a szívinfarktus kockázatát" - fűzte hozzá Mittleman.

Ráadásul amikor valaki elveszti szerettét, gyakran figyelmen kívül hagyja a saját szükségleteit, kevésbé törődik magával, és például a gyógyszereit sem szedi be. Mittleman szerint nagyon fontos, hogy a tüneteket komolyan vegyük és odafigyeljünk rájuk: jelentkezhet mellkasi vagy hasi fájdalom, légszomj, hányinger, ájulás-vagy hirtelen hidegrázás érzése.

A tanulmány további részletei a Circulation folyóirat online kiadásában olvashatók.
Forrás: Ezoterikus.hu