Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

A világ misztikus helyei IX. - A pokol kapuja (videóval)

Közzétéve: 2021. 01. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 35 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Üzbegisztán örökké izzó kráterét a helyi lakosok csak a "pokol kapujaként" emlegetik. Mikor és kik leltek rá eme helyre?

 
A közép-ázsiai  kisváros, Darvaz közelében lévő hely története immáron 35 évre nyúlik vissza, mikor is a geológusok gáz után kutattak.
 
 

Azonban a nagy keresés közepette egyszer csak egy barlangbejáratra lettek figyelmesek, mely akkora volt, hogy a fúróikkal és minden felszerelésükkel egyre mélyebbre és mélyebbre tudtak hatolni a föld belseje felé. Viszont egyikük sem mert lemenni a kutatócsoport tagjai közül, mivel az egész barlangot gáz töltött meg. Nem volt hát más hátra, mint meggyújtani a gázt, így megakadályozva a mérgező gázok felszínre jöttét. Azóta a barlangban szája örökké ég, már 35 éve elolthatatlan a láng és senki nem tudja, hogy tulajdonképpen hányféle és mennyi gáz is terjeng a barlang belsejében, viszont a hely misztikuma éppen abból adódik, hogy a gázok kifogyhatatlannak bizonyulnak.

.

Forrás: Ezoterikus.hu