Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

6 tuti tipp memóriád fejlesztéséhez!

Közzétéve: 2021. 01. 29. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 36 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az öregedéssel fokozatos romlásnak indul mind a hosszú-, mind a rövidtávú memória állapota. Ez ugyan teljesen természetes jelenség, de számos módszer létezik, melyek segítségével lelassítható, vagy akár meg is fordítható ez a folyamat.

 

Rozmaring aroma

A tudósok már korábban megállapították, hogy bizonyos aromák jótékony hatással lehetnek az emberek kognitív képességeire. Egy 2003-as tanulmány során a pszichológusok 144 önkéntes résztvevővel végeztettek el különböző, hosszútávú memóriát, dolgozó memóriát, figyelmet és reakcióidőt mérő teszteket. A résztvevők egy része illatmentes, egy része rozmaring aromájú, egy részük pedig levendula aromájú fülkében végezte el a kísérleteket.

Az eredmények alapján a kutatók megállapították, hogy a rozmaring aromája jótékony módon befolyásolta a hosszú távú és a dolgozó memóriát, valamint a figyelmi képességet, míg a levendula illatanyaga kifejezetten rontotta a memóriatesztek átlageredményét.

Megfelelő étrend

A tudósok egyetértenek abban, hogy az antioxidánsokban gazdag ételek, mint például a feketeáfonya, az alma, a banán, a sötétzöld zöldségek, a fokhagyma és a répa mind segíthetnek abban, hogy az öregedő agyszerkezet ellenére frissen tartsuk a memóriánkat. Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek könnyen kapcsolódnak a szabad gyököknek nevezett véráramban keringő elektronokhoz, és semlegesítik azokat. Ezek a szabadgyökök az öregedés során elterjedhetnek a szervezetben, és roncsolhatják az agysejteket.

Rágógumi az agynak

Senki nem tudja igazán az okot, de a kutatások azt mutatják, hogy a rágógumi valóban fejleszti a memóriát. Egy 2002-ben, az Egyesült Királyságban végzett kísérlet során egyértelműen kiderült, hogy a memóriateszteken sokkal jobban teljesítettek azok a résztvevők, akik rágóztak, mint azok, akiknek üres volt a szájuk a felmérés alatt. 

Agyjátékok

Annak érdekében, hogy formában tudjuk tartani az agyunkat, időnként meg is kell dolgoztatnunk azt. Az agyat keményen megdolgoztató feladatok, mint például a sudoku, a keresztrejtvények, vagy a különféle logikai fejtörők bizonyítottan edzésben tartják a szinapszisokat.

Az alvás jelentősége

Mikor éjjel lekapcsoljuk a lámpát, az agyunk nem kapcsol ki, hanem tovább dolgozik alvás közben is. Ilyenkor az agy újrajátsza a nap eseményeit és a tanultakat elraktározza a hosszú távú memóriában.

Az alváshiány következtében az új emlékek összekuszálódnak, vagy teljesen elvesznek, és képtelenség lesz azokat később előhívni, ezért a memória szempontjából rendkívül nagy jelentősége van a pihentető éjszakai alvásnak.

Maradjunk mozgásban!

A fizikai munka nem csak az izmokra, de az agyunk szürkeállományára is jótékony hatással van. Korábbi kutatások szerint az agy hippokampusznak nevezett memóriaközpontja az öregedéssel zsugorodni kezd, de egy 2011-ben végzett tanulmány megállapította, hogy a rendszeres mozgást végző idősebb emberek esetében növekedésnek indult a hippokampusz térfogata.


Tudtad, hogy egyes kristályok, ásványok megállíthatják a memóriaromlást és javíthatják, fokozhatják a szellemi fejlődést?

MEMÓRIAROMLÁS? HARCOLJ ELLENE!

 

AZONNALI SEGÍTSÉGET ÉS FELLENDÜLÉST

 

ADHAT A KRISTÁLYHARMONIZÁCIÓ KÖNYV,

 

KIFEJEZETTEN MEMÓRIÁVAL és SZELLEMI

 

és/vagy MENTÁLIS PROBLÉMÁKKAL összefüggésben is!

 

RENDELD MEG A KÖNYVET MOST!

 

KATT IDE VAGY A KÉPRE! AJÁNDÉK E-BOOKKAL

 

Forrás: Ezoterikus.hu