Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Véletlen csodák, csodás véletlenek?

Közzétéve: 2021. 01. 28. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 37 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak rejtélyes dolgok, melyek megmagyarázhatóak, de vannak, melyek egyáltalán nem. Miért hullatott könnyeket a máriapócsi Mária-ikon, vagy folyt vér egy caracas-i szoborból?

 
Különféle csodák, eltérő látásmódok, más helyeken és kultúrákban megtörtént esetek. De van, ami mindenhol ugyanaz: a hit, mely bizalmat ad a csodáknak...

Mit nevezünk csodának? Erről is megoszlanak a vélemények. Van, aki csak a Lottó ötösben képes a csodát átélni, s van, akinek a napi betevő megléte is maga a csoda.

Tekintsünk át néhány, a mai napig megmagyarázhatatlan csodát, melyekről beszélünk, és még mindig keressük az okát. S nem utolsó sorban hiszünk benne rendületlenül...

- Chicagóban, 2005. április 18-án különös és egyedi folt jelent meg az ottani autópálya alatti aluljáró egyik falán. Emberek tucatjai felismerni vélték benne a Szent Szűz képmását. A helyi hatóságok állítják, hogy a kép megjelenését az autópályán tovahaladó autók kerekéről lefröcskölődött só kicsapódása okozta. A hívők szerint azonban nem az a lényeg, hogy miből alakult ki, hanem, hogy mit ábrázol az alakzat. Lassan két éve az aluljáró zarándokhellyé vált, mivel a kép mindenki számára elérhető helyen van. Emberek ezrei látogatják a csodálatos jelenséget.

- A számunkra egyik legfontosabb csoda, a Magyarország északkeleti részén található híres zarándokhelyen, Máriapócson történt. A hívők 1696. november 4-én észrevették, hogy a helyi templomban, a liturgia alatt a Mária-ikon könnyeket hullat. A következő néhány hétben még egymás után hétszer megtörtént ez az eset. A későbbi vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy emberi eredetű könnyek folytak a festményről.

- A dél-amerikai Caracasban, egy csöpp kápolnában található az a Szűzanyát ábrázoló szobor, amelynek szemeiből 2003. március 20-án az ott tartózkodók döbbenetére igazi vér kezdett csöpögni. A templom hívői szerint egyfajta békeüzenetről volt szó, amely az Amerikai Egyesült Államok és Irak között dúló háború befejezésére szólította fel az embereket és a résztvevő országokat.

- A keresztről levett Jézus testét, egy 4,36 m hosszú és 1,1 m széles vászonkendőbe helyezték. A legenda szerint a feltámadást követően összehajtva feküdt a sziklasírban, őrizve Krisztus testének és szenvedésének nyomait. A lepel követhetetlen és egyben kalandos úton Konstantinápolyon keresztül, Chambéryn át került a torinói Szent János-székesegyház királyi kápolnájába. 1898-ban Secondo Pia ügyvéd fényképet készített róla, s döbbenten vette észre, hogy a negatív helyett az arc pozitív képe jelent meg. Tudósok később számítógépes elemzést végeztek a leplen, s a monitoron egyszer csak Jézus arcának háromdimenziós képével találták szembe magukat.

- Az észak-portugáliai Fatima nevű faluban, 1916 tavaszán három gyermek, Francisco, Jacinta és Lucia állatokat legeltetett a közeli hegyekben. Egy angyal jelent meg előttük, és elmondta nekik, hogya Szűzanya hamarosan meg fog jelenni nekik. Mária ezután minden hónap 13. napján megjelent előttük. Három titkot árult el nekik. Az első kettő a világháború kitörésével és befejezésével, a harmadik pedig a II. János Pál pápa elleni merénylettel volt kapcsolatos. A pápa később ezért a templomnak ajándékozta a testéből eltávolított golyót.

- A Mexikóvároshoz közel eső Guadalupe -ban történt, hogy egy megkeresztelt indiánnak, Juan Diegónak 1531-ben megjelent a Szűzanya, és rajta keresztül üzent a püspöknek: építtessen egy templomot. A püspök eleinte kételkedett, de a hamarosan megérkező égi jelek eloszlatták kételyeit. Télen rózsák nőttek a környéken, majd az indián köpenyén egy nem emberkéz alkotta Mária-kép jelent meg. Sem a püspök, sem pedig az egyház nem kételkedett többé, a templom felépült, közelében pedig egy forrás is a felszínre tört a közelben. Számos csoda történt azóta is, s az indián köpenye, a rajta lévő Mária-képpel együtt számos támadást sértetlenül megúszott az elmúlt közel félezer évben.

- A 14 éves Bernadette Soubirious 1858-ban, egy februári napon fáért ment az erdőbe. A közeli barlanghoz érve megjelent előtte a Szent Szűz. A lánynak sokáig senki nem hitt, de végül a látomás parancsára puszta kézzel bővizű forrást fakasztott a barlang mellett. Nem csoda, ha a lourdes-i barlangból a világ egyik leghíresebb zarándokhelye lett. Évente több millió hívő látogat el ide, és több mint hatezer gyógyulást és csodát tartanak számon. Bernadette-et halála után szentté avatták. Földi maradványai ma a Saint-Gildard-kolost orban pihennek, a franciaországi Nevers-ben.

Később a NASA tudósainak szakvéleménye megállapította, hogy a képmást egy rövid pillanatig tartó, nagy frekvenciájú kozmikus sugárzás égette az anyagba, amely a halottnak gondolt ember testéből áradt…

A fentebb felsorolt csodák keresztény neveltetésű emberek csodái.

Napjainkban még a csoda kategóriáját súrolja például, hogy az alagútként viselkedő féreglyukakon át eljuthatunk az Univerzum eddig megközelíthetetlen távoli tartományaiba… vagy, hogy a téridő-görbület mentén a fénynél gyorsabban mozoghatunk, s olyan időgépet építhetünk, amely visszavihet minket a múltba… vagy pl. a negatív energia segítségével még örökmozgót is építhetünk… és a fekete lyukak elpusztítása is megvalósítható… vagy pl a kivont pozitív energia motort működtethet…

Boszorkányok pedig nincsenek! – mondja ki Könyves Kálmán királyunk közel ezeréves törvénykönyvében.

A csoda csak akkor történik meg velünk, ha az életünkben elérkezik az a pillanat, amikor nyitottá válunk az Univerzum megtapasztalásra. Akkor leszünk képesek arra, hogy elismerjük: nem csak az anyagi – a kézzel fogható – világ létezik, amelyben élünk… s a dolgok nem csak úgy működnek, ahogy tanultuk, ahogy eddig hittük.
Forrás: Ezoterikus.hu