Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A világ misztikus helyei VI. - Libanon

Közzétéve: 2019. 01. 06. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 162 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Baalbeck Libanon északi részén található, igen híres megigéző, kitűnően megőrzött római stílusú templom romjairól. Korábban ez a terület egy virágzó föníciai város volt...

 
...ahol a görögök telepedtek le i.e. 331-ben. Heliopolisnak nevezték át a várost, melynek jelentése: "a nap városa”.
   
Egy római kolóniává alakult át hamarosan Augustus uralkodása alatt i.e. 16-ban, mikor is a rómaiak a három állam részére egy hatalmas, három templomból - Jupiter-, Vénusz- és Bacchus templom - álló épületcsoportot emeltek, mely köré még egy óriási fal is épült. Méghozzá a legeslegnagyobb kövekből, melyet valaha ember megmozgatni képes volt. A terület közepén egy oltár helyezkedett el, mely az akkoriak vallása szerint egy magaslaton kapott helyet. A pódium mellett található a Trilithon, mely egy három, egyenként 800 tonna súlyú kőcsoportot takar. Ez eredetileg föníciai hagyomány szerint egy hármas tagolású rendszerből épült fel. Mikor kikiáltották a keresztény vallást a római birodalomban i.u. 313-ban, Bizánci Konstantinusz császár hivatalosan is bezáratta a baalbecki templomot. A 4. század végén Theodosius császár leromboltatta az oltárt, és egy bazilikát emeltetett a helyébe, melyről még ma is felismerhető, hogy eredetileg nyugati irányba nézett. A templom ezután különböző hódítók kezébe került, míg végül 1260 után a mongolok kezéből a Mamlúkok vonták uralkodásuk alá.
 
               

Baalbeck déli bejáratánál található az a bánya, ahonnan a köveket elmozdították és kifaragták. Egy nagyobb kőszikla, melyet megmunkáltak - a legnagyobb kidolgozott kődarab egyben - még ma is ott fekszik a bányában, ahol 2000 évvel ezelőtt elkészült. A kő a "terhes nő köve" elnevezést kapta a maga 21.5 m x 4.8 m x 4.2 m átmérőjével és 1000 tonnájával. Az ősi templom évszázadokon keresztül feküdt a rengeteg kőtenger alatt, viszont már korábban is felmérték a kutatók Baalbeck történelmi fontosságát.

Az első munkálatok egy német archeológiai misszió irányításával indultak meg 1898 környékén. 1922-ben a franciák is komoly feltárásokat folytattak itt és járultak hozzá Libanon történelmi kincséhez.

A három templom közül a legfigyelemreméltóbb Jupiteré, mely egy 13 méter magas pódiumon áll és 88 m x 43 m az átmérője, illetve a védőfalakon is átlátszik mintegy 7 méterrel.
Forrás: Ezoterikus.hu