Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Kutyák százai az utcán - petárdák miatt!

Közzétéve: 2019. 01. 01.
Értékelés
Ez a cikk 167 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A petárdáktól megriadva minden évben kutyák százai szaladnak világgá szilveszterkor. Vigyázzanak kedvencükre, hiszen az elveszett állatok nagy része sosem kerül elő...

 
...elpusztulnak, megfagynak, elüti őket az autó, lelövik a vadászok, befogják a sintérek. Ezért azt javasoljuk, hogy a kutyusokat december 31-én és január 1-én kizárólag pórázon sétáltassák, egyébként tartsák őket biztonságos, zárt helyen!

Ebben az időszakban célszerű nyakörvet adni azokra a kutyákra is, akik általában ezt nem szeretik; a nyakörvön minden esetben legyen vízhatlan biléta a gazdi nevével, címével, telefonszámával. A különösen ijedős ebeknek előre szerezzenek be nyugtatót (pl. Sedalin paszta) állatorvosuktól. Ha mégis elveszett a kutyus, Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A.), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál a gyepmesteri telepen!

A gyepmesteri telepeken a zsúfoltság miatt ebben az időszakban gyakran kényszerülnek altatásra, ezért akár egy másik kutya életét is megmentheti, ha elkóborolt kedvencünknek nem kell felszabadítani egy kennelt!

Elveszett-talált kutyák:

www.illatosut.hu

www.zoldmagazin.com/kutyak.xls

www.elveszettkutyak.hu

www.kutyakereso.hu