Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

8 tipp a szilveszteri bulik túléléséhez

Közzétéve: 2018. 12. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 169 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szilveszter éjszakai hajcihő évről-évre nagyobb formát ölt. December 31-én mindenki útra kel, sőt akár egy másik ország kedvelt fővárosába is elvándorol csupán a buli kedvéért.

 
A szilveszteri parti publikuma viszont nagyon vegyes és hiába a sok előkészület, de nem lehet tudni, hogy mi történik velünk a nagy forgatagban. Ha már a társaságunkat és a környezetünket nem tudjuk megválogatni például egy tömegközlekedési járművön, legalább a saját biztonságunkra próbáljunk meg ügyelni úgy, hogy betartunk néhány alapszabályt!

- Ne vezess, ha ittál! Sokan csak akkor veszik észre, hogy a reflexeik nem teljesen tiszták, mikor már az autóban ülnek és helyzet van. Ha nem tudsz egy barátodnál éjszakázni, inkább utazz haza taxival! Az éjszaka kedvéért már úgyis sokat költöttél, a taxidíj már igazán nem nagy szám!

- Ha tudod, hogy egy ismerősöd igen hangos és beszámíthatatlan lesz, ha alkoholt fogyaszt, akkor próbáld meg visszatartani a fokozott italozástól, ha pedig nem sikerül, akkor legalább ne akard te mindenáron hazaszállítani, mert igen veszélyes lehet egy hátul kiabáló, veszekedő ember!

- Ha állatot tartasz, készülj fel, hogy számukra nem nagy mulatság a tűzijáték és a petárda, ezért érdemes felvenni néhány megnyugtató mondatot a számára, melyet egész este hallhat a magnón és ami megnyugtatja majd, ha már senki nem tud vigyázni rá!

- A gyertyák, a háziállatok és a gyerekek tartósan és teljes biztonságban nem tűrik meg egymást! Tartsd meg köztük a távolságot!

- A biztonság megőrzésének legfontosabb feladata mindig a vendéglátóé! Neki kell tudnia, hogy mit tesz az asztalra és, hogy ügyel-e rá, hogy a sör, bor és a pálinka lehetőleg ne mixelve kerüljön fogyasztásra. Ha koktélokat szolgáltatsz fel, tudnod kell, hogy a mixer hogyan dolgozik. A legtöbbjük jobban szeret gyümölcsös koktélokat keverni, mivel abból többet fogyasztanak a vendégek, míg a szénsavas koktélokhoz inkább tonikot adnak, mint vizet, mivel így könnyebben felszívódik az alkohol. Az igazán zsíros ételekhez nem gond a több alkohol fogyasztása sem, mivel a hatása így is elenyésző lehet. Ha már felveszel valakit, hogy gondozza a bárt, akkor győződj meg róla, hogy tud bánni a pityókás emberekkel és a kiskorúaknak sem fog engedni majd!

- A tűzijáték igazi vizuális élmény, ugyanakkor mindig kéznél kell, hogy legyen víz, ha pedig eszméletlenül havazik, akkor csakis profira szabad bízni a rakéták kilövését, ilyenkor ugyanis teljesen más irányba lőhetünk, mint eredetileg akartunk! Fontos: a hó nem helyettesíti a vizet, és nem árt, ha van füstérzékelőnk is!

- Ha hajón töltenéd a szilvesztert, akkor is gondolj rá, hogy józan állapotban mire figyelnél: mentőmellény, navigációs fény és nem csak hangulatlámpák, türelem más hajósokkal szemben, telefon, minden vészhívó telefonszámmal na és persze a vendégek felkészítése időben a nagy útra!

- Egy fürdőben sem szabad, hogy elszabaduljon a pokol, legyenek jól megvilágítva a lépcsők, és mindenki viseljen papucsot, nehogy elcsússzon a nagy partizásban! Az alkohol a termálfürdőben totális immunzavart is okozhat, ezért ne akarj úszkálni, ha érzed, hogy amúgy is szédülsz! Néha menj ki a gőzből a friss levegőre, ezért legyen nálad köntös, nehogy megfázz! A szauna szintén jó móka, főleg, ha utána kirohanhat az ember a hideg hóba, viszont alkohollal telítva teljesen máshogy reagálhat a testünk és akár teljesen el is szédülhetünk!
Forrás: Ezoterikus.hu