Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Perzsa horoszkóp 2018

Közzétéve: 2017. 12. 06. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 322 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iráni nép igen egyedülálló módon ünnepli az újév eljövetelét. A 2018-as iráni (perzsa) újévet Noruz (Nowruz; NoRooz) néven ismerik és csak 2018 tavaszán ünneplik meg.

Ez két dolgot jelent: először is hagyományosan az újév valami végét jelzi, és valami újnak a kezdetét, vagy az újjászületését. Az újévet tulajdonképpen a rossz legyőzéséért is ünneplik. Az ünneplés már jóval az aktuális dátum előtt megkezdődik: az emberek alaposan kitakarítanak és nagy lakomát készítenek a szertartásra, magvakat ültetnek el az újjászületés szimbólumaként. Újévkor minden iráni vidám ruhákba öltözik és zene, tánc, ének és dobkíséret mellett üdvözlik az újesztendőt. A perzsa szőnyeget ezen a napon az asztalra teszik, melyet aztán felszolgálják a 7 fogást, melyet "Cloth" névre kereszteltek.

A 7 fogás

A perzsa újév nem lenne teljes a Cloth 7 fogása nélkül, mely szám a perzsa mitológiában a szerencsével van összefüggésben. A 7 tradicionális fogás a következő:

1. Sabzeh vagy csíra (búzából vagy lencséből), mely az újjászületést szimbolizálja
2. Samanu, egyfajta puding, melyet búzacsírából készítenek, édes, krémes édesség, a perzsa konyhaművészet kifinomultságát jelképezi
3. Seeb, mely az alma másik neve - a szépség és az egészség szimbóluma
4. Senjed, egy különleges édesség a Lótuszfa szárított gyümölcseiből - a szeretet szimbóluma
5. Seer, azaz fokhagyma - a gyógyírt jelképezi
6. Somaq, sumac bogyó a naplemente színével, mely a Nap Istent szimbolizálja, aki elűzi a gonoszt
7. Serkeh, más néven ecet, mely az érett kort és a türelmet jelképezi.
       
Néhány más, egyedi szokás a perzsa újévkor:

- pénzérmék az asztalon, melyek a gazdagságot hozzák a házhoz
- festett tojáskosár, mely a termékenységet szimbolizálja
- narancslé egy tál vízbe, mely a föld forgását jeleníti meg
- aranyhalak egy tál vízben, az életet és az asztrális év végét jelentik
- egy palack rózsavíz, melynek mágikus tisztító erőt tulajdonítanak
- egy virágzó nárcisz-, vagy jácintcsokor az újesztendőt üdvözölve

A Noruz története

Az újév ünneplésének gyökere még ma is feltáratlan, ugyanakkor a kutatások szerint az ősi időkben a "Farvardgan", vagyis a napév végét ünnepelték, így az újév ünneplésének kezdete valószínűleg ez utánra tehető. A Farvardgan ünneplése mindenesetre 10 napig tartott és a tavaszt, az újjászületést üdvözölni volt hivatott, ugyanakkor az ötlet maga a győzelem jelentésével is szorosan összefonódik.


 

Perzsa Horoszkóp 2018


2018-ra a perzsák ősi és újabb feljegyzések alapján érdekes, előremutató fordulópont várható. A perzsa horoszkóp röviden mutat utat, mely szerint a legtöbbeknek jó és fejlődő időszakot hoz az újesztendő.

Farvadin (Kos): Minden eredményért keményen meg kell dolgoznod, de a siker bizony nem fog elmaradni. Kiváló lehetőségeket kapsz a tavasz folyamán, de minden munkával vagy tanulással kapcsolatos döntésedet alaposan fontolj meg! Komoly figyelmet kell szentelned pénzügyeidnek, befektetéseidnek.

Ordibehesht (Bika): Fontos és jelentős év lesz a 2018-as számodra, mert karriered mellett hírnevedet is megalapozhatod. Eddigi munkád gyümölcsét végre learathatod, erre különösen júniusban és júliusban lesz nagy esélyed. Ha váltanál, a szeptember kedvező erre. Különösen családi életed igényel sok törődést, de te is sok erőt és energiát kaphatsz szeretteidtől.

Khordad (Ikrek): Bár sok érdekes élményben lesz részed, elsősorban szerelmi ügyeid kerülnek előtérbe az év folyamán. Néhány flört, és kaland nem elképzelhetetlen állandó kapcsolat mellett sem. Emellett fontos szerepet fognak kapni életedben az új barátságok, melyek tartósnak bizonyulnak. Fontos lesz a tolerancia kérdése, vissza kell fognod lobbanékony természeted, különben munkád, karriered is bánhatja hevességed, türelmetlenséged.

Tir (Rák): Kiváló és egyben munkával teli év áll előtted, most kamatoztathatod tudásodat, rejtett képességeidet. Komoly haladást érhetsz el karriered terén, könnyen és gyorsan építheted hírnevedet, mely hosszútávra megalapozhatják lehetőségeidet.  Társasági életed egész évben aktív lesz, sok új barátra tehetsz szert, különösen a nyári hónapok folyamán.


Mordad (Oroszlán): Kilátásaid jelentősen javulnak az idén, hisz meg volt kötve a kezed tavaly. De most végre magadra találhatsz, újra szárnyalhatsz, karriered is felfelé emelkedik, sok és egyben pozitív elismerésben is részed lesz. Ha munkahelyet váltanál a tavasz nagyon kedvező. Sok új és igen fontos kapcsolatot építhetsz ki ebben az évben.

Shahrivar (Szűz): Számos bizonytalan pillanatba lehet részed, már a tél folyamán. Anyagi helyzeted egy hullámvasúthoz hasonlítható, egyszer fenn, egyszer lenn. A nyár hozhat jelentősebb fellendülést, csak rajtad múlik, képes leszel-e élni a lehetőségekkel, tartalékolni, okosan befektetni.  Érzelmek terén is fő az óvatosság, és az odafigyelés.

Mehr (Mérleg): Munka és karrier területén ez az év nem úgy sikerül, ahogy eltervezed. Bár igyekszel feltalálni magad minden nehézség között, azonban lesznek olyan pillanatok, amikor betemet a tennivaló, s bizony nehezen találod meg a fényt az alagút végén. Ne csüggedj, lesz még jobb is. A régi barátságokra érdemes sok időt szánni.


Aban (Skorpió): Kiváló év áll előtted, végre eljött a te időd. Nem csak Önmagadra számíthatsz, hanem bizony számos pártfogó is egyengetheti utadat. Fogadd el környezeted segítségét. Ne utasíts vissza semmilyen ajánlatot úgy, hogy azt előtte nem fontoltad meg alaposan. Ne szalaszd el szerencsédet szerelem terén. Kiváló időszak vár rád júniusban és augusztusban.

Azar (Nyilas): Munkával, karrierrel vagy épp tanulmányaiddal kapcsolatos terveid jó úton haladnak a megvalósítás felé. Szinte minden terved és ötleted egyszerűen kivitelezhető, bár fontos, hogy ne lépj át a feleslegesnek tűnő kisebb kérdéseken, hisz ezek könnyen gondot okozhatnak. Kellemes időszak vár rád, sok új ismeretséget köthetsz.

Dey (Bak): Elsősorban saját kötelezettségeidre kell összpontosítanod, s felfedezni azokat a területeket, ahol bizonyíthatod talpraesettségedet, ügyességedet, hozzáértésedet. A legkiválóbb időszak az év második fele, ekkor munkahelyváltás is esedékessé válik. Nagyon mozgalmas időszak vár rád, sok jó alkalom nyílik arra, hogy társaságba menj, új barátokat szerezz.

Bahman (Vízöntő): A tavalyi évhez hasonlóan idén sem lesz okod a panaszra. Nagyon jól feltalálod magad még az ismeretlen szituációkban is, képes leszel bebizonyítani, hogy megállod a helyed bárhol. Kötelességtudatod, felelősségérzeted nagyot lendíthet karriereden. Társasági életed tele lesz meglepetésekkel, sok új ismeretség mellett egy teljesen új baráti kört is kialakíthatsz.

Esfand (Halak): Ez a te éved! Minden tervedet valóra válthatod, ne ülj a babérjaidon, hanem vágj bele a feladatok elvégzésébe. Munkahelyet váltanál? Vállalkozást indítanál? Befektetnéd a pénzed? Másodállásra fáj a fogad? Csak kívánnod kell, és álmaid idén teljesülnek! Ha voltak is problémáid tavaly, az idei év biztos, hogy megoldja a gondjaidat.

Amíg fény derül az igazságra, szerezz be egy kalendáriumot:


Ajánlás: „Aki hisz a lélek csodájában, az őszinteség fontosságában, annak megjönnek az eredmények. Ha készen álltok arra, hogy pozitív változás álljon be az életetekbe, akkor készüljetek rá a kalendárium segítségével is.” (Gubás Gabi, Farkasházy Réka - színésznők)


Ha el vagy kötelezve a problémáid megoldása iránt, akkor neked szól:

EZOTERIKUS KALENDÁRIUM 2018 - NEKED IS JÁR!

2018 = 2 + 0 + 1 + 8 * A szárba szökkenés ideje!

A JÖVŐD A KEZEDBEN VAN! SZÓLJON RÓLAD 2018!

Ez a könyv maga az innováció!
2018 is a Te éved! Ki mint vet, úgy arat!
500 pozitív megerősítés, horoszkópok, Holdnaptár, lélekmelegítők,
Tarot üzenetek, Kristályharmonizáció, csupa örömteli tipp és gondolat.


Azonnali megrendeléshez kattints ide!


365 NAP, ami RÓLAD SZÓL - VELEM! PRÉMIUM MINŐSÉG és TARTALOM

  • 9 ok mellettem:
  • Segítek megtalálni a FÓKUSZt
  • Iránymutatást adok az ÉBREDÉShez
  • Támogatlak a CÉLok kitűzésében
  • Energiát adok minden ELSŐ LÉPÉSedhez
  • Megmutatom, hogy válaszd szét a FONTOSat a lényegtelentől
  • Fogom a kezed és mutatom az utat: általam 2018 SIKERES éved lesz
  • Biztosítom neked az energiát és a motivációt a mindennapi KITARTÓ lendülethez
  • A szellemi fejlődés módszereit adom át neked
  • Csatlakozhatsz Facebook csoportunkhoz, első kézből érkező többlet információkért az írótól.

Ha pedig egy határidőnapló is jól jönne, akkor az Ezoterikus kalendárium 2018 Neked szól!

A 2018. évi naptár beszerezhető a reggeli.hu webáruházban, és az ott felsorolt helyeken!

AJÁNDÉK e-book csak a reggeli.hu webáruházban történő megrendelés esetén!

OLVASS A KÖNYVRŐL MÉG TÖBBET ITT!

A 2018. évi naptár beszerezhető a reggeli.hu webáruházban, és az ott felsorolt helyeken!

AJÁNDÉK e-book csak a reggeli.hu webáruházban történő megrendelés esetén!

 

Forrás: Ezoterikus.hu