Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Perzsa horoszkóp 2017

Közzétéve: 2016. 12. 07. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 734 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iráni nép igen egyedülálló módon ünnepli az újév eljövetelét. A 2017-es iráni (perzsa) újévet Noruz (Nowruz; NoRooz) néven ismerik és csak 2017 tavaszán ünneplik meg.

Ez két dolgot jelent: először is hagyományosan az újév valami végét jelzi, és valami újnak a kezdetét, vagy az újjászületését. Az újévet tulajdonképpen a rossz legyőzéséért is ünneplik. Az ünneplés már jóval az aktuális dátum előtt megkezdődik: az emberek alaposan kitakarítanak és nagy lakomát készítenek a szertartásra, magvakat ültetnek el az újjászületés szimbólumaként. Újévkor minden iráni vidám ruhákba öltözik és zene, tánc, ének és dobkíséret mellett üdvözlik az újesztendőt. A perzsa szőnyeget ezen a napon az asztalra teszik, melyet aztán felszolgálják a 7 fogást, melyet "Cloth" névre kereszteltek.

A 7 fogás

A perzsa újév nem lenne teljes a Cloth 7 fogása nélkül, mely szám a perzsa mitológiában a szerencsével van összefüggésben. A 7 tradicionális fogás a következő:

1. Sabzeh vagy csíra (búzából vagy lencséből), mely az újjászületést szimbolizálja
2. Samanu, egyfajta puding, melyet búzacsírából készítenek, édes, krémes édesség, a perzsa konyhaművészet kifinomultságát jelképezi
3. Seeb, mely az alma másik neve - a szépség és az egészség szimbóluma
4. Senjed, egy különleges édesség a Lótuszfa szárított gyümölcseiből - a szeretet szimbóluma
5. Seer, azaz fokhagyma - a gyógyírt jelképezi
6. Somaq, sumac bogyó a naplemente színével, mely a Nap Istent szimbolizálja, aki elűzi a gonoszt
7. Serkeh, más néven ecet, mely az érett kort és a türelmet jelképezi.
       
Néhány más, egyedi szokás a perzsa újévkor:

- pénzérmék az asztalon, melyek a gazdagságot hozzák a házhoz
- festett tojáskosár, mely a termékenységet szimbolizálja
- narancslé egy tál vízbe, mely a föld forgását jeleníti meg
- aranyhalak egy tál vízben, az életet és az asztrális év végét jelentik
- egy palack rózsavíz, melynek mágikus tisztító erőt tulajdonítanak
- egy virágzó nárcisz-, vagy jácintcsokor az újesztendőt üdvözölve

A Noruz története

Az újév ünneplésének gyökere még ma is feltáratlan, ugyanakkor a kutatások szerint az ősi időkben a "Farvardgan", vagyis a napév végét ünnepelték, így az újév ünneplésének kezdete valószínűleg ez utánra tehető. A Farvardgan ünneplése mindenesetre 10 napig tartott és a tavaszt, az újjászületést üdvözölni volt hivatott, ugyanakkor az ötlet maga a győzelem jelentésével is szorosan összefonódik.


 

Perzsa Horoszkóp 2017


2017-ra a perzsák ősi és újabb feljegyzések alapján jelentős fordulópont várható. A perzsa horoszkóp röviden mutat utat, mely szerint a legtöbbeknek jó és fejlődő időszakot hoz az újesztendő:

 

Farvadin (Kos): Érzelmes év lesz a 2017-es, mindenféle életterületen ki kell nyílvánítanod az akaratodat, nyíltan kell vállalnod a gondolataidat. Ha egy csiptnyi érzelmet kapcsolsz például a munkádhoz, ha végtelenül őszinte leszel szerelem terén, akkor minden problémádra találsz gyógyírt.

Ordibehesht (Bika): 2017 igen energikus év lesz, főleg, ha összehasonlítad az előzőekkel. Pihenni, lazsálni aligha lesz időd, rejtett képességeiddel kell előrukkolnod, és nagy dolgokat véghezvinned. A bátorság a titkos fegyvered, merj kockáztatni.

Khordad (Ikrek): Egyszer fent, máskor lent? Igen, ez nagyon is igaz volt 2016-ra, ám 2017-ben többet leszel a fényben, mint azt reméled. Mindenből fogsz tudni tanulni. Szellemileg sokat fejlődsz, nagy léptekkel haladsz céljaid felé.

Tir (Rák):
Mindaz, ami 2015-ben és 2016-ban valamiféle akadályként emelkedett eléd, az 2017-ben könnyen és jelentős erőfeszítések nélkül leküzdhető lesz. A karrierbeli sikerek ideje érkezik el számodra, nagyot lépsz előre, sok álmod teljesülhet.

Mordad (Oroszlán): A 2017-es év első fele sok munkát, rengeteg kihívást hoz, ám az igazi siker mintha váratna magára... Aztán szeptembertől ordul a kocka, ekkor kétszer annyi munka mellett, háromszoros sikerben lesz részed.

Shahrivar (Szűz): Néhány akadály ugyan megpróbálja utadat állni az év első felében, utána viszont a szerencsekerék neked kedvező irányba forog, mondj igent mindenre, bármi adódjék.

Mehr (Mérleg):
Érdekes és ígéretekkel teli évre számíthatsz, amikor bőven lesz munka, tennivaló, szerelem... sőt, merőben új anyagi források is megnyílnak számodra. Közben emberi kapcsolataidat jól kezelned, főleg nyáron, új barát, új szerelem is érkezhet.

Aban (Skorpió): A 2017-es esztendő sok sikert hoz számodra otthoni és munkahelyi kötnyezetedben egyaránt, viszont nem kedveznek neked az égiek abból a szmpontból, hogy semmit nem visznek házhoz, az új kihívásokat neked kell felkutatnod. Az eredményt oszd meg azokkal, akik hozzájárulnak a sikerhez.

Azar (Nyilas): Emlékezetes és eseményekkel teli év vár rád. Ami eddig állóvíz volt, az most megmozdul, inspirál, motival, tettekre sarkall. Ami eddig bonyolult volt, az most kitisztul. Fontos, hogy a nem működő emberi kapcsolataidon mihamarabb túllépj.

Dey (Bak): Mindaz, amiben eddig hittél, de nem sikerült megvalósítani... fordulópont előtt áll! Kézközelbe kerül a siker, viszont tudd, hogy óriási elkötelezettségre lesz szükséged a kiemelkedő eredményekhez. Mennyi áldozatot vagy hajlandó megtenni a sikerért? Akkor rajta!

Bahman (Vízöntő): Végre kiegyensúlyozott időszak köszönt be életedbe, akad benne öröm, boldogság, kurázsi, elkötelezettség, ám fontos, hogy nem szabad többet vállalnod annál, mint amennyit tényleg el is tudsz cipelni. Lényeges eleme a sikernek, hogy előre kell tervezned, így az egyes lépések könnyebben kivitelezhetőek.

Esfand (Halak): Siker és elismerés lehetőségét hozza számodra a 2017-es esztendő. Kövesd az ösztöneidet, bátran lépj ismeretlen útra, s feltétlenül oszd meg ötleteidet másokkal, a csapatmunka most jobb kilátásokkal kecsegtet, mint a magányos farkas lét.

Amíg fény derül az igazságra, szerezz be egy kalendáriumot:Legyen különleges határidőnaplód, valamint

kövesd nyomon percről-percre a Hold járását 2017-ben

Ezoterikus naptárunk segítségével!


Ha tulajdonosa leszel a naptárnak, akkor még többet megtudhatsz 2017-ben
erről a témáról a www.ezonaptar.hu oldalon!


Kedvenc napi segítséged lehet: Ezoterikus kalendárium 2017

MIT VISZEL HAZA, IRODÁBA, MEGBESZÉLÉSRE az Ezoterikus Kalendárium 2017-tel?

- BAKANCSLISTÁT

- MEGVALÓSÍTÁSI TERVEKET

- INSPIRÁLÓ, GYŐZELEMRE ÖSZTÖNZŐ ÚTMUTATÓKAT

- ÖNBIZALMAT

- ELTÖKÉLTSÉGET

- HITET: IGEN, MEG TUDOD CSINÁLNI!

- MOTIVÁCIÓT

- MEGOLDÁSI STRATÉGIÁKAT

- ÚJ EMBERI KAPCSOLATOKAT A ZÁRT KÖZÖSSÉGGEL

Nem vagy egyedül! Az Ezoterikus Kalendárium 2017 SEGÍT abban, hogy mindennapjaid BOLDOGsággal és ELÉGEDETTséggel legyenek tele. (Kattints a képre, rendeld meg most, már alig van belőle és nem nyomjuk újra)

2017 = 2 + 0 + 1 + 7 = 1 * A magvetés éve!

 

 

500 pozitív megerősítés, asztrológiai előrejelzések, pontos Holdnaptár, Tarot üzenetek, csupa örömteli tipp és gondolat. Rendeld meg itt!

Forrás: Ezoterikus.hu