Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Kívánságok éjszakája: indulj hullócsillag lesre

Közzétéve: 2018. 08. 07. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 344 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A romantikus programon túl csodás látványban lehet része azoknak, akik kitartóan figyelik az eget 2018. augusztus 11-én és 12-én. A Perseidák meteorraj ismét eléri a légkört, ami persze rendszeresen visszatérő esemény, - hát elő a kívánságokkal.

A Perseidák rendszerint augusztus 12-13. körüli időpontra esik. Mi lehetne romantikusabb annál, mint kifeküdni egy mezőre, s figyelni a hullócsillagokat? A Perzeusz csillagkép felé kell fordulni. Percenként átlag 1-2 "csillag" éri el a légkört, s válik szemmel láthatóvá a hullásuk. A Perseidák meteorraj igen látványos, a meteoritok a légkörben elégve hullócsillaggá válnak. Az ismert meteorrajok közül ez rendelkezik majdnem a legnagyobb sebességgel, átlagosan 59 km/s.

A képet készítette: Eddie Popovits

Ezt a meteorrajt Szent Lőrinc könnyeinek is hívják,  a 258. augusztus 10-én mártírhalált halt Szent Lőrinc emlékére.

Érdemes már 2018. augusztus 10-én, 11-én, majd az azt követő hajnalokon is lesni az eget. A csúcspont 12-én várható. A kémleléshez válassz nagy körpanorámával rendelkező helyet.

A legismertebb hiedelem, ami az eseményhez kötődik a kívánságkérés. A hagyomány szerint minden hullócsillagnál kívánhatunk, ám azt nem szabad elárulnunk senkinek, csak így garantált a megvalósulás. Egy másik babona szerint a hullócsillagok a fényükkel a szüzességüket épp elvesztő lányokat számolják össze.


 

Forrás: Ezoterikus.hu