Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogy alakíthatod a sorsod? Horoszkópod elárulja!

Közzétéve: 2019. 10. 07. Forrás: Freespirit
Értékelés
Ez a cikk 234 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mennyire vagy céltudatos a hétköznapok sodrásában? Hogyan tudod ambícióddal alakítani a sorsod? Pontos születési időpontodra felállított horoszkópodban minderre megtalálhatod a válaszokat.

A személyes horoszkópod csillagjegyeiben elhelyezkedő bolygók, a fényszögek és a 12 ház egymáshoz való viszonya választ adnak arra, mennyire vagy életedben céltudatos, kitartó, ambiciózus, vagyis, miként formálgatod te magad a sorsodat, - saját előnyödre. A 12 Napjegy karakterológiája utalást tesz arra is, hogy céljaid meghatározása során és azok direkt követésében mennyire különbözöl vagy éppen hasonlítasz másokhoz.

Racionális és gyakorlatias: Bika, Szűz, Bak

Mottó: Két lábbal a földön!

Ezen földjegyek általában tudatosabbak, felkészültebbek céljaikat és szükségleteiket tekintve, a többi jegyhez képest következetesebbek a kitűzött célok elérése érdekében. A földjegyű Bika, Szűz és Bak jellemzően nem nem pazarol időt és energiát céltalan és haszontalan dolgokra, halad előre, végzi a dolgát, s már az egyik feladat végrehajtása közben eltűnődik a következőn. E meglehetősen racionális és gyakorlatias csillagjegyek szülöttei már fiatal gyermekkoruktól kezdődően megingathatatlanok elképzeléseikben, szeretik és mindent meg is tesznek azért, hogy tetteiknek kézzel fogható eredménye legyen. Éppen az előbbiek miatt mindhárom jegy szülöttei racionálisabban és jóval könnyebben találnak egyenes utat saját igényeik kielégítéséhez, amelyek a legritkábban fulladnak durva kudarcba, ráadásul a gyakorlati haszon mellett életörömöt is biztosítanak számukra.


Bíborcsillag horoszkóp - csak rólad szól!


Céltudatos és akaratos: Kos, Oroszlán és Nyilas

A tűzjegyekben van anyagias érdekeltség, de ez csak másodlagos fontosságú. Számukra az igazi kihívást és megmérettetést egy feladat bármi áron való elvégzése, és a siker bezsebelése jelenti. Az elismerés fontosabb a gyakorlati haszonnál. Ezek a Napjegyek tele vannak spontaneitással, nyíltak, sokszor kissé durván őszinték, ugyanakkor igen szívesen szerepelnek nyilvánosság előtt is, mert így nem csak egy szűk körnek mutathatják meg céltudatosságukat, hanem mindenkinek. Hármuk közül is leginkább a Kos az, aki a Mars bolygó energiáinak birtokában kifejezetten a harcot és az összeütközéseket keresi, ugyanakkor a legkevésbé következetes és kitartó céljai követésében. A Kos és a Nyilas gyors és merész,  tele vállalkozó kedvvel, mégsem mindig vezet eredményre tettük. Gyakran akár némi erőszakot is bevet a Kos vagy a szenvedélyes Nyilas , ám ez inkább hátráltató tényező, így nehezebben érik el kitűzött céljaikat, mint a földjegyűek, akik ösztönösen óvatosabbak. Az Oroszlán a legszilárdabb tüzes jegy,  épp ezért elképzeléseit ő éri el a legkönnyebben.

A tűz elem csillagjegyeinek alapvető szükséglete a mozgás és az aktivitás, ezért általában sokkal energikusabbnak és céltudatosabbnak is látszanak a többi jegynél.

Ikrek, Mérleg, Vízöntő: A szellemi fejlődés kézben tartói

A céljaik sikeres elérésének tekintetében ezek a Napjegyek kevésbé tudatosak, mint a föld- és tűzjegyek, hisz a levegő urai szerteágazó szellemi érdeklődésük miatt kevésbé tűnhetnek kitartóaknak, - pedig megvan bennük, de ezt nem erőltetik környezetükre. Az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő is kimagaslóan a legnyitottabb, az új információk befogadására, szellemileg ők a legmotiválhatóbbak, különösen akkor, ha sikerül az érdeklődésüknek megfelelő célra lelniük. Kifejezetten hasznos, ha a levegőjegyűeknek a tűz elemben található a Mars vagy Jupiter bolygója, és/vagy az aszcendense esik a Kos, az Oroszlán vagy a Nyilas jegybe. Ekkor a levegő-jellegzetességek találkoznak a tűz-tulajdonságokkal, ez fokozott szellemi energiát teremt, a levegő szinte lángra lobban, s elképesztő ötletek, tervek és célok születnek. Az Ikrek  jegyet és a Vízöntőt elvi síkon is lehet motiválni, a Mérleg viszont sokkal inkább a személyes kapcsolataiban "elégül" ki. A Mérleget a szeretett társ és a családtagok képesek céltudatosabbá alakítani,  személyes vonzalmai befolyásolásával, ugyanis céltudatossága elég alacsony, s ha nem kap külső impulzusokat, már fiatal korában elakadhat. A három levegő jegy közül a Vízöntő a legkitartóbb és a legkövetkezetesebb céljai végrehajtása közben, s talán azért, mert ő az, aki a külső hatásoktól a leginkább megpróbál független maradni. A Vízöntő csillagjegy uralkodó bolygója az Uránusz, mely a kitartás mellett óriási teherbíró képességgel ruházza fel.

Az érzékenység képviselői: Rák, Skorpió és Halak

A vizes csillagjegyek közül a Skorpió a legcéltudatosabb, ezt sem egy Rák, sem egy Halak nem cáfolhatja. A Skorpió csillagjegy állhatatosságának és következetességének köszönhetően - az esetek nagy többségében - eredményes céljai elérésében. A Skorpió uralkodó bolygói, a Mars és a Plútó hatalmas energiával, harciassággal és jó adag szenvedélyességgel ruházzák fel, melyet csak tovább képes fokozni a személyes horoszkópban jó helyen lévő Nap és a Mars, különösen ha markáns fényszögekkel állnak, - ekkor céltudatosságban és kitartásban a Skorpiók legyőzhetetlenek.


A Rák Napjegyűek bár céltudatosnak mondhatóak, de céljaikat és cselekedeteiket minden esetben személyes környezetük, legtöbbször a család befolyásolja. Ha születési képletében a Merkúr, a Mars vagy a Jupiter tűz- vagy földjegyben áll, akkor sokkal önállóbban és következetesebben képes céljait követni. és végrehajtani.  A Halak jegy  köztudottan legérzékenyebb, egyben legalkalmazkodóbb típusa , így céltudatosság tekintetében jelentős hátrányban van más jegyekhez képest. Igazán szerencsés esetben születésekor a Mars és a Merkúr valamelyik tűz- vagy földjegyben állt, így energiát, lelkesedést és kitartást kap, melyre nagy szüksége is van.


Persze figyelembe kell venni, hogy ezek alaptézisek, s nem jelentik kötelezően azt, hogy ezen csillagjegyek életük minden területén céltudatosak tudnak lenni. Hiszen a céltudatosság minden Napjegy esetében erőteljesen motiváció kérdése (is).

Forrás: Freespirit