Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi a védikus asztrológia titka?

Közzétéve: 2019. 09. 09. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 165 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A védikus asztrológia az ősi asztrológia legrégebbi hagyományokkal bíró iskolája, másképp „Jyotisha” néven is ismert, mely szanszkrit szó, jelentése: fény, vagy világosság.

Az ősi tudományok a természet törvényeit vették alapul.

Mélyen hittek az asztrológiában, úgy vélték, hogy minden ember szerencséje a karmáján múlik, s a 9 bolygó igen erős hatással van az emberek életére. Ez egy különleges tudomány, mely a spiritualitáson alapszik és a belső és külső világgal is foglalkozik egy embert tekintve, míg más tudományok csupán az ember külsejével foglalkoznak. Kiváló eszköze a betegségek feltárásának, utat mutat, milyen hétre számíthatsz, vagy milyen bolygók lesznek rád hatással, ugyanakkor tanáccsal lát el, hogy mik lesznek a gyengéid, s mely bolygók vesznek el erődből, s ezt hogyan tudjuk ellentételezni.

Az élet négy területét veszi górcső alá: egészség, életcél, vagy karrier, spirituális kapcsolat, személyes spirituális fejlődés. A védikus asztrológia egyik különleges jellemzője, hogy nemcsak a  születési dátumunkkal számol, s aszerint ad tippeket számunkra, hanem akár terápiákat is ajánl, melyek segítségével képesek vagyunk ismét átvenni a hatalmat az életünk felett, és sorsunk biztos jobbra fordul.

A védikus asztrológiában az alapvető születési adatok a helyen és az időn alapulnak, s ez kerül többféle szempontból vizsgálatra annak érdekében, hogy minél kisebbre csökkentsük a gyengítő tényezőket és erősítsük a fejlődési lehetőségeket egy egyén számára.

Az ősi időkben az a hit járta, hogy Brahma Isten tette le a védikus asztrológia alapjait, most viszont úgy hiszik, hogy a mai formájában Maharishi Parashara írta szabályrendszerét több ezer évvel ezelőtt. Az asztrológia atyjaként tisztelik őt, s könyvében (Brihat Parashara Hora Shastra) a védikus asztrológia alapjait tárja fel az érdeklődő számára. Könyve szerint a védikus asztrológiának 3 alapvető ága van:

-    Siddhant, mely főleg asztronómiával foglalkozik és annak használatával az asztrológiában.
-    Samhita, mely a napi teendőkkel foglalkozik, mi történik a világban, a háborúkkal, politikai eseményekkel, természeti jelenségekkel, stb.
-    Hora, ez a jósló asztrológia, mely további kategóriákra oszlik fel:

•    Jaatak Shastra, a személyes horoszkópokkal foglalkozik.
•    Muhurat asztrológia, mely segít, hogy eldöntsük, mikor van itt a legjobb ideje valamilyen tettünknek, s ehhez a születésnapunkat veszi alapul.
•    Swar Shastra, fonetikus asztrológia, mely nevekkel és hangokkal foglalkozik.
•    Prashna: a kérdőasztrológia, mely egy kérdésre ad választ születésnapunkat alapul véve.
•    Kabala: segít megtalálni az összefüggést ember és szám között. Ez inkább numerológiai tudomány
•    Nadi asztrológia: egy személy múltjának, jelenének és jövőjének olvasástudománya, mely ősi hindu feljegyzésekkel dolgozik.
•    Tajjik Shastra: éves horoszkóp az éves napi fordulókra alapozva.
•    Streejaatak: az asztrológia azon ága, mely a nőkkel összefüggő okokat kutatja.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás