Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mikor lesz már babám? Horoszkópod megmondja!

Közzétéve: 2019. 08. 14. Írta: Beõthy Mihály Forrás: Elixír - freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 123 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az anyasághoz kapcsolódó kérdések megítélése horoszkópok alapján, felelősségteljes, komoly figyelmet igényel, a konzultációs beszélgetés pedig türelmet és tapintatot.

A felmerülő kérdések egy kézen megszámlálhatók...
 

Ezek a kérdések többnyire a következők:

  • Lesz-e, lehet-e gyermekem, és mikor?
  • Miért nincs még és lehet-e gyermekem?
  • Hány gyermekre számíthatok?
  • Milyen nemű gyerekeim lesznek?
  • Egészségesek lesznek-e a kicsik?

A legnagyobb figyelemre az első kettő érdemes. A harmadik kérdés részben megválaszolható - egy vagy több – de pontos szám nélkül -, ám az utolsó kettőre a leendő anya horoszkópja csak korlátozottan enged rálátást vagyis némi könnyelműség véleményt nyilvánítani.

Jelzettség

Bár a biológiai értelemben vett lehetőség többnyire évtizedekig fennáll, a női lélek mégis csak időnként kész teljes odaadottságra, egy másik – még ismeretlen – lélek földi létfelvonásának elindítására. Az anyaságra való mélylélektani értelmű alkalmasság tehát – a legtöbb nőnél – hullámzó, némely hölgynél csak 1-2 igazán alkalmas „időablak” akad, míg másoknál a magas valószínűségű időszakok csaknem összeolvadnak, tehát meglehetős szabadságuk van - évek során át - a vállalás időzítésére, illetve a gyerekszám bővítése dolgában. Ennek az egyszerű tételnek a tudatosítása meglehetősen fontos lenne, ugyanis legtöbben a biológiai érettséget elégséges feltételnek gondolják, így aztán türelmetlenséggel, netán önleértékeléssel reagálnak arra, ha a házasság - vagy az intim érintkezés - pár éves fennállása nem hozza meg a pici családtagot. Egy nőnek, azaz egy édesanyának mindig kettős lelki kapcsolata van a gyermekáldás ügyével, hiszen az anyaságnak van egy – eldöntően fontos – belső időszaka, az a bizonyos 9 hónap, és egy hosszabb külső szakasza - a pici felnevelése.


Fogantatási naptárral lehet babád egy éven belül!

Rendeld meg a Reggeli.hu webáruházban!Az asztrológusnak tehát figyelmesen kell értékelnie az anyaság jelzőjének helyzetét a születési horoszkópban - azaz a Hold radix-béli üzenetét -, majd ugyancsak gondosan meg kell tennie ezt a gyermekség jelzőjével - a Merkúrral - kapcsolatban is! A két szimbólum üzenete nem feltétlenül egybevágó: pompás, kimondottan pozitív viszonyra utalhat a gyermekekkel a Merkúr helyzete, miközben az anysággal - a belső, 9 hónapos feladattal - nagyon is óvatos vagy bizonytalan a mélyebb szemlélet, amit a Hold mutat meg. Persze a fordítottja is megesik, ekkor az anyaság lényegével jó a viszony, ám nehéz netán ellenszenvező a kisgyermekkel a helyzet.


Mivel igen sokszor többé-kevésbé ellentétes értelmű jelzéseket láthatunk a Hold és a Merkúr helyzetét megfigyelve, be kell vonnunk kissé általánosabb értelmű horoszkópi jeleket is. Ilyenek: az életerővel kapcsolatosan a Nap és az Ascendens közelterének megítélése; a kitartás és nehézség-viselés hajlama dolgában a Szaturnusz üzenete; valamint a család súlya és helye a leendő anyukánál - azaz a IV. ház értékelése. Ezek egyike vagy másika többnyire eldönthetővé teszi, hogy az adott hölgy felülemelkedik-e belső nehézségén - a Hold, ill. a Merkúr jelentéskörében -, vagy épp ellenkezőleg: azt sorskorláttá teszi. Talán feltűnik - asztrológiát tanultaknak -, hogy nem említettük az 5. ház vizsgálatát. Nos, ezen sorok szerzőjének tapasztalata szerint e ház gyermekvállalási fő jelzőként való kezelése tévedés, és az érintett tantétel kimondottan ellenkezik Morin - sokszorosan igazolt - alapelveivel, a szimbólumok fontossági rendjére vonatkozóan.

Minták uszályában

Az édesanyával kapcsolatban beépült alapminta - ezt mutatja a radix Hold - rendkívüli jelentőségű a nőknél, akik maguk lélektanilag örökösei annak az életfeladatnak, melyet magzati létükben – kiszolgáltatott kicsiként! – megéltek. Úgy tűnik, hogy a legtöbb anyává válási nehézség - elhúzódó gyerektelenség - hátterében az érintett hölgyek magzati, csecsemőkori - tudattalan - alapmintája rejlik. Az egyik tipikus probléma, ha az édesanya aggodalmas és kishitű volt a várandósság időszakában - ennek jele például a Szűz Hold. Ehhez hasonló, nehéz alapminta, ha az anya – őszinte elfogadó szándéka mellett – kimondottan gyengült volt azokban a hónapokban, vagyis a magzat nem érezhette őt támogató, oltalmazó erejűnek - ezt többnyire Halak Hold jelzi.

Nagyon jelentős lelki blokádot képezhet az anyaság vállalásában az is, ha egy lánykát kimondottan fiúként vártak - vagyis létlényegét értékelték le a szülei, ennek jele többféle lehet; avagy a mama kimondottan idegennek érezte a kicsit - amire sokszor a Descendenssel együtt álló Hold utal. Talán első olvasásra furcsának tűnik, de jócskán küzdhet nehézséggel az a hölgy is, akinek túl jó anyai teljesítésre hajló volt a szüléje - akkoriban, de netán még ma is az. Ez a megélés jelzett lehet Bak Holddal, avagy Hold és Szaturnusz közti kapcsolattal, de nemritkán felbukkan az Oroszlán Holdas női szülöttek történetében is. Az édesanya erős törekvése a női létfeladat kifogástalan ellátására – a magzat nézőpontjából – szeretethiánynak tűnik, hiszen kicsiségében ő a gyengédebb, játékosabb támogatást érezné szereteti biztatásnak.


Külön fejezete az anyaság körüli nehézségnek, ha egy lánygyermek túlságosan kötődik édesanyjához, szinte azonosul vele - amit Ascendens közeli Hold jelezhet. Ha ő az egyetlen gyermek - vagy egyetlen lánygyerek - a szülői családban, akkor sokszor megesik, hogy édesanyja iránti hűtlenségnek véli - a lélek mélyén - önálló, felnőtt női, családépítő vállalását és nem vág bele. Ilyen minta esetén nagyon sok múlik az édesanya sugalmazásán és élethelyzetén - esetleges segítségre szorultságán -, élethelyén, azaz lányától való távolságán.

A fentebb vázoltak már jelzik, hogy elágazó ösvények kertje ez a téma, és pontosan ez az, ami sokszor lehetőséget ad segítő tanácsra. A kérdező hölgy élethelyzetének felmérése, szembesítve a radix üzenetével, esetenként megjelölhetővé teszi azt az életmód-változtatást - netán pszichoterápiás eljárást -, amely révén oldhatja a saját anyasága körüli blokádot. Gyakorta adható biztatás relatíve kései megvalósításra, és nemritkán felismerhetők a feltételezett apa oldalán jelentkező tudattalan hárítások, melyeknek a feleség - szintén szándék nélkül igyekszik megfelelni és ezáltal férje szeretetét elé helyezi a majdani gyermek vágyásának.

Kulcs: a szeretet

Ám bármilyen volt is az egykor magzatként átélt első tapasztalat az anyáról és evvel az anyaságról - azaz álljon bármely állatövi ponton egy hölgy Holdja -, ha sikeresen felépült köztük a szeretet hídja, az nagyban segíti a vágyott családépítést! A magzat, illetve a kisded szinte kizárólag az egyszerű szereteti formák és gesztusok megtapasztalásán át érzékeli és építi ezt a „hidat”, vagyis a számára kellemes helyzetek ismételt átélése útján. Hogy ezek megvalósulhassanak, ahhoz nemcsak az kell, hogy a kismama egyéb terhektől lehetőleg mentesen figyelhessen szép feladatára, hanem az is, hogy képes legyen rálátni és ráérezni: mi lenne a pici örömére?!


Ha ugyanis felnőttes észjárással azt nyújtja egy anya a kicsinek, ami az ő „jó”-ja, akkor igen valószínűen elmarad a szereteti híd felépülése, mivel a csöppségnek legtöbbször valami más minőség nyújtja a „jó” érzetét. Ha viszont a kismama figyelmessége és ösztönös bölcsessége révén elkezdi a híd építését, a kicsi mosolya, boldog sikkantása, nyugodt alvása és egészsége biztatást ad a folytatásra és a híd felépül. Egy lánygyermek – majd ifjú nő – majdani anyasága szempontjából tehát az a legjelentősebb, biztató ígéret, ha piciként szeretetkapcsolatban élt a mamájával. És pontosan ezen a ponton lehet – sőt érdemes – pszichoterápiás segítséget nyújtani, ha egy felnőtt nőnek anyává válási gondjai vannak. Az édesanyával kapcsolatban egykor rögzített neheztelés, hiány-fájdalom, elhagyási csalódás vagy más lélektani „seb” megértéssel és megbocsátással gyógyítható! Az a nő, aki megbocsátással szeretet-ajándékot ad - netán már nem is élő - édesanyjának, nem pedig - kétségkívül létező - sebét babrálgatja, sokszor kikerül addig kudarcos gyerekvárásából, és édesanyává lesz. Az asztrológus segítője, információival gyógyítója lehet a gyermektelenséggel küszködő nőknek, ha nem a kikerülhetetlen végzet fatalista képeivel, hanem a valós lelki okok és lehetőségek térképével szolgál, és pszichológiai felkészültséggel - vagy pszichológust bevonva - egészíti ki szakágának tudását.

Forrás: Elixír - freespirit.hu

Bezárás