Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Milyen elemű vagy? Alakítsd úgy a sorsod!

Közzétéve: 2018. 08. 06. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 286 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mennyire vagy az életedben céltudatos? Hogyan tudod ezzel a sorsod alakítani? Pontos születési időpontodra felállított horoszkópodban minderre megtalálhatod a válaszokat.

A horoszkóp csillagjegyeiben elhelyezkedő bolygók, azok fényszögei és házai választ adnak arra, hogy mennyire vagy az életedben céltudatos, vagyis, hogyan alakíthatod te magad a sorsodat. A 12 csillagjegy karakterológiája következtetni enged arra is, hogy céljaid kitűzésében és azok követésében mennyire különbözöl vagy hasonlítasz másokhoz.

 

Racionális és gyakorlatias: Bika, Szűz és Bak

 

A tűz- és a földjegyek általánosságban tudatosabbak céljaikat és szükségleteiket tekintve, és következetesebbek a kitűzött cél elérése érdekében. A földjegyű Bika, Szűz és Bak nem sok időt és energiát pazarol céltalan és haszontalan dolgokra az életében. E racionális és gyakorlatias csillagjegyek szülöttei már gyermekkoruktól kezdődően szeretik, ha tetteiknek kézzel fogható eredménye van. Éppen ezért e három jegy szülöttei könnyebben utat találnak saját - elsősorban testi és tárgyi - igényeikhez, amelyeknek kielégítése a gyakorlati haszon mellett tartós életörömöt is biztosít a számukra.

 

Mindez persze még nem jelenti azt, hogy ezek a csillagjegyek az életük valamennyi területén és mindenben céltudatosak lennének. Közülük például a Vénusz bolygó alatt álló Bika erőteljesen hajlamos a kényelmességre, sőt a lustaságra is. Nehéz a Bika személyiséget motiválni általános célok, társadalmi ideálok tekintetében, mert ő elsősorban a saját életterébe, birtokába tartozó örömöt, szépséget szerző tevékenységet kedveli.

 


A céltudatosság tehát minden csillagjegy esetében erőteljesen motiváció kérdése.

Céltudatos Kos, Oroszlán és Nyilas

 

A tűzjegyek - a Kos, az Oroszlán és a Nyilas - kevésbé anyagi érdekeltségűek, számukra a kihívás, a megmérettetés és az elismerés fontosabb a gyakorlati haszonnál. Ezek a spontán és nyílt személyiségalkatok szívesebben szerepelnek, így céltudatosabbnak is tűnhetnek, mint a többi csillagjegy. Különösen a Kos az, aki a Mars bolygó energiáival felfegyverkezve kifejezetten a harcot és az ütközeteket keresi, ugyanakkor a legkevésbé következetes és kitartó a céljai követésében.A Kos- és a Nyilas szülöttek bár gyorsak és merészek, vállalkozó kedvük nem mindig vezet eredményre. Gyakran egy erőszakos Kos vagy egy szenvedélyes Nyilas nehezebben éri el kitűzött céljait, mint egy Szűz vagy egy Bak, aki óvatosabban és szisztematikusabban halad előre az életében. Az Oroszlán a legszilárdabb tüzes jegy, ezért céljait ő éri el a legkönnyebben.

 


A tűz elem csillagjegyeinek alapvető belső szükséglete az aktivitás, ezért látszanak nemcsak energikusabbnak, hanem céltudatosabbnak is a többi jegynél.

 

Ikrek, Mérleg, Vízöntő: több irányú szellemi érdeklődés

 

A céljaik tekintetében tudatosabb föld- és tűzjegyek után a levegőjegyek következnek, akik szerteágazó szellemi érdeklődésük miatt kevésbé tűnhetnek kitartóaknak. Az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő a legnyitottabb, szellemileg legmotiválhatóbb csillagjegyek, ha sikerül az érdeklődésüknek megfelelő célt találniuk. Nagyon hasznos, ha egy levegőjegynek a tűz elemben található a Mars vagy Jupiter bolygója, vagy az aszcendense esik a Kos, az Oroszlán vagy a Nyilas jegyébe. Amikor a levegő-alkat a tűz-alkattal találkozik, akkor a szellemi energiájú levegő "lángra lobban" ötlet, terv és cél tekintetében. Az Ikrek és a Vízöntő az, akiket elvi síkon is motiválni lehet, a Mérleg pedig leginkább személyes kapcsolataiban létezik. A Mérleget a legtöbbször a társa által és a személyes vonzalmai irányába lehet motiválni, céltudatossága önmagában azonban csekély.A három levegős jegy közül a Vízöntő a legkitartóbb és a legkövetkezetesebb a céljai végrehajtása tekintetében, azonban ő a külső hatásoktól a leginkább függetlenségre törekvő is. Ennek a csillagjegynek - ahogyan a Baknak is - uralkodó bolygója, a Szaturnusz a kitartás mellett óriási teherbíró képességet is ad.

 

Érzékeny Rák, Skorpió és Halak

 

A vizes csillagjegyek - Rák, Skorpió, Halak - közül egyértelműen a Skorpió a legcéltudatosabb. Ez a szilárd csillagjegy állhatatosságának és következetességének köszönhetően az esetek többségében eredményesebb céljai elérésében, mint a Rák vagy a Halak. Bolygói, a Mars és a Plútó óriási energiával, harcossággal és szenvedélyességgel ruházzák fel a jegy szülöttét. Amikor egy Skorpió képletében a Nap és a Mars jó helyen és jelentős markáns fényszögekkel áll, akkor céltudatosságban és kitartásban ezek a személyek legyőzhetetlenek.

 


A Rák-jegy szülötte általánosságban céltudatosnak mondható, de céljait és cselekedeteit erőteljesen személyes környezete, legtöbbször a családja befolyásolja. Amikor születési képletében a Merkúr, a Mars vagy a Jupiter tűz- vagy földjegyben - még jobb, ha szilárd - található, mert ilyenkor sokkal önállóbban és következetesebben képes a céljait követni.A Halak jegy az állatöv legérzékenyebb és legalkalmazkodóbb személyisége, így céltudatosság tekintetében hátrányban van a többi jegyhez képest. Szerencsés esetben születésekor a Mars és a Merkúr valamelyik tűz- vagy földjegyben tartózkodott, mert ez energiát, lelkesedést és kitartást ad a számára.

 


Összességében elmondható, hogy céltudatosság, a sorsának alakítása tekintetében a 12 csillagjegy alaptulajdonságai, vagyis a mindenkori Nap-állás és annak fényszögei mellett elsősorban a Mars és a Jupiter helyzete és fényszögei a mérvadóak.

Forrás: Freespirit.hu