Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Kényelmes vagy aktív? Szülinapja elárulja!

Közzétéve: 2020. 07. 30. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés

Életed nehezebb periódusában úgy érezheted, hogy másoknak minden könnyen megy. Sőt vannak, akiknek küzdeniük sem kell, mert nekik tálcán kínálja az élet a lehetőségeket. De miért van ez így?

 
A 12 csillagjegy személyiségtípusai önmagukban még nem informálnak arról, hogy valaki alkatát tekintve hajlamos-e a lustaságra. Mindenekelőtt persze tudnunk kell, hogy pontosan mit értünk lustaság alatt. Ha a kényelmes, lassú, passzív személyiségalkatra gondolunk, akkor ki lehet emelni néhány csillagjegyet, mindenekelőtt a Bika-, a Rák-, a Mérleg- és a Halak szülötteket, amennyiben jellegzetesen képviselik a csillagjegyet, amelyben születtek.

Mikor tudunk lazítani, élvezni az életet?

 

Ezek az alkatok azonban nem kifejezetten a lustaságra predesztinálnak. A Bikánál például a kényelemszeretet, a lassúság és a harmóniavágy téveszthető össze a lustasággal, hasonlóan a másik Vénusz-jegynél, a Mérlegnél. Mindketten az élet naposabb, kellemesebb és kevésbé megerőltető oldalát keresik, és ha csak tehetik, kerülik a nehézségeket, és hárítják a konfliktushelyzeteket. A vénuszi személyiségalkat érti igazán azt, hogyan kell szépen és harmóniában élni, még akkor is, ha sokszor kikerüli a fejlődéshez segítő és kihívást hozó élethelyzeteket.

 


Nem árt, ha horoszkópunkban a szépséget és a nyugalmat jelző égitestek a saját csillagjegyükben (a Vénusz a Bikában vagy a Mérlegben) állnak, ilyenkor ugyanis képesek vagyunk lazítani és jól érezni magunkat a világban.

 

Óvatosság = passzivitás?

 

A passzívnak és befelé fordulónak tartott Rák csillagjegy szülöttei gyakran túl óvatosnak, ezért tűnnek lustának mások szemében. Ezeknek az érzékeny és befogadó, ugyanakkor nyugtalan és rendkívül szubjektív Hold szülötteknek sértődékeny visszavonulásaik miatt vannak passzív fázisaik. A Rák jegyűeket azonban a legritkábban jellemzi a lustaság, esetleg csak akkor, ha nem találnak motivációt, valódi érdeklődést és önkifejezési formát maguknak.A Halak az állatöv legbékésebb és a körülményekhez leginkább alkalmazkodni képes személyisége, aki derűs szemlélődéssel tud mindig a háttérben maradni. A felületes szemlélő azonban összetévesztheti ezeket a vonásokat a lustasággal, különösen, ha az illető valamelyik aktívabb csillagjegyben született. A tűz elem személyiségalkatai - közülük is a leginkább a Kos és a Nyilas - az ösztönösen cselekvő és gyorsan reagáló alkatok, akik harcias vállalkozó kedvükkel nem éppen lusta és kényelmes benyomást tesznek. Pedig köztük is akadnak bőven, akik százszor lustábbak lehetnek, mint egy Rák vagy Halak jegyű egyén.

A fényszögek jelzik motivációinkat

 

A lustaság a születési időpontra felállított horoszkópból ismerhető fel, és elsősorban a fényszögek utalnak rá. Egy horoszkóp fényszögei tulajdonképpen energiáink forrásai, amelyek megmutatják, hogy miből nyerünk motivációt tetteinkhez. Akiknek születési idejét alapvetően feszült fényszögű bolygóállások határozzák meg, azok nyilvánvalóan több erőkifejtésre kényszerülnek az életük során, mint azok a társaik, akiknek túlnyomó részben harmonikus fényszögeik vannak. Mert a kihívások és a nehézségek motiválnak és kényszerítenek a cselekvésre és a túlélésre, az állóvíz pedig a lustaságra hajlamosít.

 


Az persze már szemlélet kérdése, hogy mit tartunk szerencsésnek: azt, ha nem kell megerőltetnünk magunkat, és minden ajándékként hullik az ölünkbe, vagy azt, ha számos kihívással találkozunk, és harcias személyiségünk van.  Akinek a horoszkópjában harmonikus fényszögek (trigonok, szextilek) vannak, az bár - az ölébe hulló ajándékokat tekintve - szerencsésnek érezheti magát, de a személyiségéből hiányoznak a lehetőséget megragadó és fejlődni törekvő vonások. A szerencse túlzott kényelmességre, elpuhulásra ösztönöz, amit lustaságnak is nevezhetünk.

Minden egyensúlyban van

 

Nem véletlen, hogy a tradicionálisan szerencsebolygónak tartott Jupiter harmonikus fényszögei jelzik a kényelmesebb és békésebb személyiségalkatot. Ennek a bolygónak elhelyezkedése elárulhatja azt, hogy lusták vagy passzívak vagyunk-e. Akinek az aszcendensén vagy a születési Napjával konjukcióban áll a Jupiter bolygó, az alkatánál fogva predesztinált a kényelmes életvezetésre, ugyanakkor szerencséjére "a sült galamb is valóban berepülhet a szájába".

 


Mint a Jóisten kiegyenlítené a hiányosságokat: akinek nem juttat harcias energiát, azt kárpótlásképpen az égből ledobott mannával segíti. Sok híres ember horoszkópjának tanulmányozásából kiderül, hogy a feszült és nehéz bolygóállások emelnek ki a tömegből, és tesznek lehetővé kiemelkedő alkotásokat az életben. A belső feszültség, a nyugtalanság, a dolgok állandó megkérdőjelezése az, ami kizárja a lustaságot és a kényelmességet.

 

Az egyoldalúság nem előnyös

 

Az egyoldalúság azonban asztrológiában sem előnyös. Szükség van arra is, hogy ezek a feszült fényszögek néhány harmonikussal összekapcsolódjanak, mert csak akkor nyílik egyáltalán lehetőség a bennünk lévő becsvágy, akarat és tehetség kifejezésére. Akinek csupán feszültségszögei vannak, az nem kap bizonyítási és önmegvalósítási lehetőséget az életében.

 

A dupla kvadrát - ami két oppozíciót, azaz szembenállást foglal magában - a legnehezebb asztrológiai képlet, különösen, ha minden harmonikus fényszög hiányzik. Ezek a személyiségek csak harcolnak, szenvednek, és többnyire elbuknak, kudarcot vallanak az életben. Ebből következik, hogy legalább egy trigon vagy szextil szükséges a kvadrátokhoz és oppozíciókhoz, hogy egyrészt reális esélyt, másrészt pedig elégedettséget tapasztalhassunk az életünkben.


Mindebből arra következtethetünk, hogy a lustaság sokszor csak álarc és álca, másszor pedig látszat: mögötte gyakran súlyos cselekvőképtelenség vagy a reális lehetőség és képesség hiánya rejtőzik...

Forrás: Freespirit.hu